bihon.ro Web analytics

Bilanț la campania pentru curățenia urbei

De Cristina Ghilea

Bilanț la campania pentru curățenia urbei

Reactualizat la:
În total, în urma controalelor s-au aplicat 21 de amenzi contravenționale în valoare totală de 12.900 lei și s-au dat 98 de avertismente scrise, dintre care 82 pentru asociațiile de proprietari, iar 16 pentru persoane fizice sau juridice - utilizatoare a serviciului public de salubritate.
Scris de Cristina Ghilea - În total, în urma controalelor s-au aplicat 21 de amenzi contravenționale în valoare totală de 12.900 lei și s-au dat 98 de avertismente scrise, dintre care 82 pentru asociațiile de proprietari, iar 16 pentru persoane fizice sau juridice - utilizatoare a serviciului public de salubritate.

În perioada decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021 s-a derulat Campania „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, derulată de Poliția Locală, pornită de la constatarea că din cele 800 de incinte destinate depozitării deșeurilor din cartierele de blocuri, la aproximativ 100 apar în mod repetat depozitări neregulamentare ale deșeurilor.

„Curățenia orașului depinde de fiecare dintre noi, nu doar de firmele de salubrizare. Considerăm că într-un oraș civilizat cum este Oradea, nu ar trebui să fie nevoie de aplicarea măsurilor coercitive din partea Poliției Locale. Avem încredere în spiritul civic și mizăm pe buna credință a fiecărui orădean”, transmite viceprimarul Arina Moș.

Rezultatele acțiunilor Poliției Locale s-au concretizat în verificarea a mai mult de 500 de incinte de colectare a deșeurilor, principalele probleme constând în depozitări ilegale de deșeuri adiacent incintelor de colectare și depozitare. În acest sens, operatorul de salubritate a fost solicitat să acționeze punctual în 203 situații, pentru curățarea și igienizarea zonelor cu probleme.

Au fost identificate incinte de colectare și depozitare deșeuri cu defecțiuni la sistemul de închidere, incinte de colectare și depozitare deșeuri murdare sau persoane care extrag deșeuri din recipienții de precolectare, lăsând în urmă mizerie.

În urma controalelor efectuate, au fost surprinse, identificate și sancționate 26 de persoane care au depozitat deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, respectiv în afara incintelor de colectare și depozitare sau chiar pe domeniul public. Acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi cuprinse de la 200 la 500 de lei, fiind determinate să depoziteze corect deșeurile.

În total, în urma controalelor efectuate, au fost întocmite 119 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 861/2020 privind aprobarea regulamentului serviciului de salubrizare a municipiului Oradea, dintre care: 21 de amenzi contravenționale în valoare de 12.900 de lei și 98 de avertismente scrise, din care 82 pentru asociațiile de proprietari, iar 16 pentru persoane fizice sau juridice – utilizatoare a serviciului public de salubritate.

În ceea ce privește nerespectarea prevederilor HCL nr. 873/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilan, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în Municipiul Oradea, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 amenzi, în cuantum total de 7.000 de lei și 6 avertismente.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Din amânare în amânare. Răgaz până în iunie pentru Ryanair

  România

  UPDATE! Un tânăr fără permis la volanul unui autoturism implicat în accident. Un copil de 3 ani și un bărbat de 45 de ani au murit pe loc
  2

  România

  Precizările BOR în legătură cu ritualul botezului: Preotul să aibă întâlniri cu părinții, iar copilul să fie consultat de medicul pediatru
  2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Orădeanul care aplică să meargă în Cosmos. Face parte din echipa care a construit primul Rover european
  2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tot ce trebuie să știți despre kombucha

  Mapamond

  UDAPTE! Problema la Facebook Messenger rezolvată parțial. Mesajele au început să se trimită
  1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.