bihon.ro Web analytics

Biroul Electoral Central respinge contestația lui Cataramă. Acesta își schimbă bannerele electorale!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Biroul Electoral Central respinge contestația lui Cataramă. Acesta își schimbă bannerele electorale!

Viorel Cataramă, candidatul Pro România pentru Senatul României. Reclamele electorale i-au fost catalogate ca fiind ilegale, de BEJ și BEC. Rămâne de văzut dacă va fi amendat de Poliție, așa cum își dorește șefa Cancelariei Prefectului, Ligia Oala
Reactualizat la:
Luni, Biroul Electoral Central a respins contestația lui Cataramă și Pro România, confirmând, practic, decizia Biroului Electoral Județean. Vineri, BEJ Bihor hotărâse că bannerele electorale ale lui Cataramă sunt ilegale și a trimis speța către Poliția județului Bihor. Cataramă, despre reclamele sale: "Sunt ca opera. Nu te lasă indiferent!"
Scris de Călin Corpaș - Luni, Biroul Electoral Central a respins contestația lui Cataramă și Pro România, confirmând, practic, decizia Biroului Electoral Județean. Vineri, BEJ Bihor hotărâse că bannerele electorale ale lui Cataramă sunt ilegale și a trimis speța către Poliția județului Bihor. Cataramă, despre reclamele sale: "Sunt ca opera. Nu te lasă indiferent!"

“Analizând materialul electoral contestat, se constată că acesta vizează transmiterea de informații și mesaje cu caracter discriminator și defăimător cu privire la ceilalți candidați participanți la campania electorală, de natură a prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și dreptul la propria imagine al acestora, astfel încât textul acestuia nu se încadrează în coordonatele libertății de exprimare astfel cum acestea au fost reținute în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului. Se constată că, în mod corect, Biroul Electoral de Circumpscripție Electorală nr. 5 Bihor a apreciat că materialul de propagandă electorală contestat contravine dispozițiilor legale”. Am citat din motivarea deciziei luată de Biroul Electoral Central luni, prin care respinge contestația formulată de Viorel Cataramă și partidul Pro România, filiala Bihor.

Decizia Biroului Electoral Central

Vineri, Biroul Electoral Județean admisese sesizarea depusă de Ioan Mang și PSD, astfel încât bannerele electorale ale lui Cataramă au fost clasificate ca fiind ilegale. Este vorba despre materialul electoral “Lașii și fricoșii Bihorului”, promovat de Cataramă, în care apar imaginile candidatului PSD la Senat, Florian Bodog, precum și cele ale candidatului PNL, dr. Gheorghe Carp, primarului Oradiei, Florin Birta și prefectului de Bihor, Dumitru Țiplea. BEJ a hotărât, vineri, ca aceste mesaje să fie retrase din spațiul public, de către Pro România. Mai mult, Biroul Electoral a dispus trimiterea către Inspectoratul Județean de Poliție a Județului Bihor, pentru stabilirea răspunderii contravenționale! Iar luni BEC a confirmat decizia din Bihor, chiar dacă judecătoarele din Biroul Electoral Județean, precum și reprezentantul AEP votaseră pentru respingerea sesizării PSD.

Ilie Bolojan s-a impus extrem de clar în cursa electorală din septembrie. Ioan Mang (PSD) a stat în Consiliul Județean mai puțin de-o lună. Apoi, a demisionat, deoarece pleacă în Camera Deputaților…

“Bolojan are toată admirația mea. PSD i s-a predat”

Chiar înainte să parvină decizia BEC, Cataramă a subliniat cum decizia Biroul Electoral vine să întărească ceea ce el susține.
Cataramă: „PSD s-a predat în brațele lui Ilie Bolojan. Nu am crezut că voi demonstra cum toate partidele, cu excepția Pro România, au devenit slujitori de nădejde ai dlui Bolojan. Felicitări dlui Bolojan. Când arunci adevărul în față, cei fricoși încep să plângă. Deși judecătorii și AEP au votat pentru respingerea plângerii, în BEJ, reprezentanții partidelor politice au votat pentru sancționarea mea. Ceea ce îmi demonstrează că aici este o gașcă de oameni cu interese care nu au nicio legătură cu interesul cetățeanului. Și s-au predat unui om care, cu această ocazie, are toată admirația mea”.
Candidatul Pro România și-a schimbat reclamele. Acum, în locul fețelor oamenilor politici apar sigle de partid. Și în locul acuzației defăimătoare “Lașii și fricoșii Bihorului” apare sintagma “Frăția ticăloșilor din Bihor! Toți uniți împotriva Pro România”. Cataramă, înainte să intrăm în posesia hotărârii BEC: „Eu mi-am schimbat deja reclamele, indiferent ce se va hotărî la București. Pentru că toți bihorenii au aflat cât de fricoși și de lași sunt unii dintre cei care îi conduc și candidează. Reclamele au fost schimbate nu pentru că au votat ei (pentru retragerea lor, în BEJ – n.red.), ci pentru că sunt expirate, având în vedere că toată lumea a aflat deja. Voi merge pe această linie, urmând ca la sfârșitul săptămânii să schimb aceste reclame, când tot județul Bihor a luat la cunoștință despre frăția ticăloasă a partidelor. Sunt în luptă, în ring, accept să încasez pumni dar vreau să ies victorios”, a prefigurat Cataramă.

Mesajul directoarei Cancelariei Prefectului, Ligia Oala, de pe grupul BEJ Bihor de pe Whatsapp

Mesajul de pe Whatsapp

Același Cataramă a adus-o în discuție și pe Ligia Oala, directorul Cancelariei Prefectului, cea care în grupul de Whatsapp al BEJ Bihor, și-a exprimat o opinie personală în legătură cu noul mesaj electoral dur al lui Cataramă. “Eu zic că minim o amendă ar fi indicată”, a scris Oala, cea care face parte din secretariatul tehnic al Biroului Electoral Județean. Cataramă înțelege că, prin acel mesaj al șefei Cancelariei Prefectului, Prefectura Bihor se implică și cere BEJ să-l amendeze pe Viorel Cataramă. Totuși, Instituția Prefectului nu are atribuții în acest sens. Pro România subliniază că mesajul electoral invocat de Oala nu a fost nici contestat, nici declarat ilegal. Același Cataramă: “Dacă voi fi amendat, voi plăti și amenzile. Dar nu voi renunța să informez. Sigur că cei din BEJ vor putea cere expulzarea, arestarea, chiar închiderea mea în hotel. La cât de obedenți și servili sunt, pot cere și asta”. Contactată de JB & BIHON, Ligia Oala nu a dorit să comenteze, indicând caracterul electoral al celor reclamate de Cataramă.

Campania agresivă a lui Viorel Cataramă a generat reacții. Reclamele i-au fost clasate ca ilegale, imputându-i-se caracterul defăimător al acestora. Cataramă are ca mesaj electoral “Alege libertatea”

Cataramă indică falsitate la USR, deoarece a votat cu Bodog – PSD

Viorel Cataramă denunță și comportamentul USR din BEJ, partid care, împreună cu PLUS, au ca slogan electoral “Fără penali în funcții publice”. USR PLUS a votat pentru admiterea sesizării PSD. Cataramă nu înțelege cum cei de la USR s-au putut ralia cu PSD, doar pentru că Florin Bodog a fost numit laș și fricos. “Dl Bodog are o cerere a DNA pentru ridicarea imunității parlamentare, pentru fapte de corupție. Și ce să vezi, aici, în Oradea USR votează în favoarea dlui Bodog. Votează pentru ca penalii să fie în funcții publice. Falsitate! Toată România trebuie să știe că USR PLUS nu are niciun gând să impună o politică fără penali în funcții publice”, arată Cataramă.
Viorel Cataramă își definește astfel mesajele electorale plătite: “Nu sunt reclame obișnuite, nu sunt plictisitoare. Sunt ca și opera, care ori îți place, ori nu îți place, dar nu îți va fi niciodată indiferentă”.

Biroul Electoral Județean admite plângerea PSD. Cataramă ar putea fi obligat să renunțe la mesajele controversate!

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Liberã exprimare says:

  Traiascã pubertatea!

 2. Tristele şi porticele says:

  Ave pontare maximus, cheamã catamaranul acasã.

 3. Dorel. says:

  Nenorocitul asta face ce stie el mai bine adica improasca cu noroi pe toti ceilalti candidati crezand ca asa are vreo sansa dar eu unul ma indoiesc si chiar sper sa nu prinda un loc in Senatul Romaniei pentru ca nu cred ca acolo ar produce ceva pentru binele cetatenilor romani ci doar pentru binele lui personal .

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a deschis Ștrandul Ioșia: zeci de orădeni încă din prima zi

  România

  Luare de ostatici și dublă crimă la Onești. Dialogul dintre agresor și Poliție: „Ascultă-mă ce spun eu! .. Bă, bag cuțitul ăsta în ei!"
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bunicuță salvată de pompieri, de 1 Martie

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident în Piața Cetății: Două autoturisme s-au lovit în intersecție. Cum s-a produs evenimentul

  BIHON Sport local

  Boxează la Cupa României

  BIHON Sport local

  Orădeanul Alex George Creț, locul 5 la Openul European de la Praga

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.