bihon.ro Web analytics

Bolnavii periculoşi, internaţi pe Cod penal la Ştei, mai mulţi decât capacitatea. Se cere clădire nouă

Reactualizat la:

Bolnavii periculoşi, internaţi pe Cod penal la Ştei, mai mulţi decât capacitatea. Se cere clădire nouă

<p>FOTO: www.hpsihiatriestei.ro</p>
Reactualizat la:
La spitalele şi compartimentele cu profil de psihiatrie nu e, oficial, deficit de personal.
Scris de Demian - La spitalele şi compartimentele cu profil de psihiatrie nu e, oficial, deficit de personal.

Potrivit DSP Bihor, în Bihor sunt următoarele unitāţi care au în grijă bolnavi psihic periculoşi: Spitalul de Psihiatrie şi Māsuri de Soguranţā de la Ştei, singura unitate de profil din Bihor care aparține direct de Ministerul Sānătāții, Spitalul de Psihiatrie şi Unitatea Medico-Socială de la Nucet, care aparţin de Consiliul Județean Bihor si Spitalul de Psihiatrie Oradea, aflat sub tutela Primāriei Oradea.

Potrivit dr. Daniela Rahotă, doar la Psihiatrie Ştei (unde sunt internaţi oameni condamnaţi, pe Codul de procedură penală, pentru infracţiuni grave ce nu au discernāmânt) e supra-aglomeraţie, circa 20-30 de bolnavi psihic periculoşi fiind internați peste capacitatea acestei unităţi.

Dr. Rahotā a transmis că la Ştei s-a fācut un studiu de fezabilitate pentru construcţia unei clādiri noi care sā permită internarea mai multor bolnavi psihic periculoşi. „Acolo trebuie o derogare pentru capacitatea spitalului fiindcă su t mai mulţi internaţi decât numărul maxim pentru care e autorizat spitalul. Dar situaţia se cunoaşte la Bucureşti”, a spus dr. Rahotă, amintind că spitalul de la Ştei e coordonat direct de Ministerul Sănātāții.

Şi la camera de gardă de la Spitalul Marghita e un compartiment de psihiatrie, dar nici acolo nu ar fi deficit de personal deci nici bolnavi nesupravegheaţi. Cu toate acestea, azi, DSP a transmis că a trimis adrese la toate unitățile sanitare ce trateazā bolnavi psihic, prin care solicitā situaţia actualizatā a personalului şi alte date ce privesc siguranța celor internaţi şi celor angajaţi acolo.

Managerul Spitalului Curteanu, ec. Dacian Foncea: “De doi ani acest număr de paturi nu este în contract cu CAS pentru că CAS nu le-a contractat din lipsă de bani”. Prin urmare, nu se ştie cât de temporarā e reducerea de paturi. Referitor la chirurgia oncologică inclusă în secția de chirurgie generalā, aceasta este în continuare doar pentru adulți, nu şi pentru copii, a adăugat ec. Foncea.

Amintim că aici s-a iscat un incendiu vineri în zori dupā ce un bolnav ar fi fumat în salon.

http://www.bihon.ro/incendiu-la-spitalul-de-psihiatrie-din-oradea-trei-pacienti-dar-si-angajati-raniti/2303968

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.