bihon.ro Web analytics

Bolojan plănuiește o nouă parcare supraterană în Centru

Reactualizat la:

Bolojan plănuiește o nouă parcare supraterană în Centru

Reactualizat la:
Un parcaj suprateran pe un regim de înălțime de maximum 10 metri va fi construit între străzile Iosif Vulcan - Libertății și Aurel Lazăr.
Scris de Demian - Un parcaj suprateran pe un regim de înălțime de maximum 10 metri va fi construit între străzile Iosif Vulcan - Libertății și Aurel Lazăr.

Primarul Ilie Bolojan spune ca nu vor fi demolate case, chiar dacă parcarea și căile de acces vor fi construite în curțile interioare ale clădirilor istorice existente.

Accesul în parcare va fi asigurat din ambele străzi riverane, folosindu-se gangurile existente, anunță primarul. Unul este cel situat pe strada Aurel Lazăr nr. 3, iar din strada Vulcan se au în vedere cel de la casa memorială Iosif Vulcan, respectiv o ieșire pietonală ce va fi transformată într-una rutieră, la nr. 12 de pe strada Vulcan.

Chestionat de redactorul JB&BIHON, primarul Oradiei a admis ca vor fi făcute, totusi, unele exproprieri de terenuri, pe o suprafață estimata la circa 10% din totalul suprafeței pe care se va edifica parcarea.

Intrarea în viitoarea parcare subterană (stânga)

Edilul-sef are deocamdată doar aproximari, atât în privința suprafeței (peste 1.000 mp, circa o treime din suprafața parking-ului din spatele Tribunalului), a prețului (300 euro/mp) cât și în privința finalizării investiției. Pana la primăvară ar trebui realizat studiul de fezabilitate. Parcajul va fi finanțat din bugetul local, Primaria contractand un credit pentru noile investiții, ce includ și pasajul cu patru benzi de pe centura, de la intersecția cu strada Universității (lângă cimitir).

Parcajul suprateran va fi realizatt abia după ce pe străzile adiacente, Aurel Lazăr și Iosif Vulcan vor dispărea locurile de parcare. Primarul anunță planuri de pietonalizare masiva a zonei. „Va fi probabil un an de zile de tensiuni, din cauza locurilor de parcare mai puține”, prefigurează primarul anul 2018.

23134794_10214821831769538_99042693_o

De la primăvară va fi extins trotuarul pe strada Iosif Vulcan și va fi amenajata o pista de biciclete, între restaurantul Oradea și Casa Darvas, în detrimentul locurilor de parcare. De asemenea, Strada Aurel Lazăr va fi pietonalizata.

Alte proiecte blocate Primăria Oradea a realizat deja două parkinguri supraetajate în Oradea, una în spatele Palatului de Justiţie şi una lângă Piaţa Rogerius.

De ani de zile municipalitatea se chinuie să realizeze parcarea subterană din strada Independenţei, de sub nivelul râului Crişul Repede, pentru care şantierul a fost redeschis astă-vară.

De asemenea, administraţia Bolojan are alte două parcaje blocate în proiect, din mandatele precedente. Unul ce ar urma să demoleze baza de tenis Voinţa, însă pentru care are nevoie de aprobări speciale, din cauza proximităţii faţă de clădirea-monument istoric a Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

Cealaltă parcare ar urma realizată în curtea interioară a Primăriei, proiect pentru care iniţial ar fi trebuit demolată cantina Primăriei, cu ieşire pe strada Primăriei. Parcarea cu intrare din străzile Vulcan – Lazăr ar fi situată la o distanţă pietonală de doar 700 de metri de parkingul din spatele Palatului de Justiţie şi la o distanţă rutieră de 1 kilometru de acelaşi obiectiv.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și sume alocate
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 20

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.