bihon.ro Web analytics

Bolojan revoluționează finanțarea primarilor de Bihor!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Bolojan revoluționează finanțarea primarilor de Bihor!

Reactualizat la:
Președintele Consiliului Județean impune noi standarde pentru Bihor și prezintă indicatorii de performanță pe care trebuie să îi indeplinească primăriile din județul nostru, pentru a putea emite pretenții la finanțarea asigurată de administrația județeană condusă de Bolojan.
Scris de Călin Corpaș - Președintele Consiliului Județean impune noi standarde pentru Bihor și prezintă indicatorii de performanță pe care trebuie să îi indeplinească primăriile din județul nostru, pentru a putea emite pretenții la finanțarea asigurată de administrația județeană condusă de Bolojan.

Ilie Bolojan este decis să reseteze regulile jocului, între Consiliul Județean și cele 101 primării din județul Bihor. Ajuns la șefia județului pe cai mari, printr-o nouă performanță electorală de necontestat, Bolojan dă semnale clare că finanțarea primăriilor va fi făcută nu în baza filosofiei de gașcă politică, ci mai degrabă în baza unor indicatori obiectivi, valabili pentru toată lumea. Indiferent de culoarea politică.
După cum se știe, an de an Consiliul Județean le împarte primăriilor din județ milioane de euro, fonduri provenite din cota defalcată din TVA, respectiv din impozit. La fel, este cunoscut faptul că, de regulă, primăriile din familia politică a șefilor de la Județ sunt, în mod evident, avantajate la împărțirea banilor.
Bolojan prezintă 12 indicatori obiectivi, grupați în trei capitole, ce definesc atât buna administrare al resurselor materiale și umane, cât și cea privind amenajarea teritoriului, de către primari.
Un capitol se referă la buna gestionare a banilor publici. Alt capitol se referă la nevoia de curățenie (la propriu!) în tot județul, iar al treilea vizează fondurile atrase și capacitatea administrativă.
“Prin acești stabilirea acestor indicatori de performanță în administrația publică, ne propunem ca toate chestiunile de ordin politic să devină chestiuni total secundare”, anunță Bolojan. Președintele Consiliului Județean precizează că indicatorii de performanță vor fi aprobați printr-o Hotărâre de Consiliu Județean, în luna decembrie. Iar primarii, vrând-nevrând, îi cunosc planurile. “M-am consultat deja cu primarii. Primarii știu”, transmite Bolojan, subliniind că, deși există primării atât la polul pozitiv, cât și polul negativ al performanței administrative, se abține să dea exemple, cel puțin deocamdată.
Cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o campanie electorală.

Anunță criterii obiective. Gata cu alocările pe criterii politice

Sub conducerea lui Ilie Bolojan, Consiliul Județean închide capitolul alocărilor pe criterii politice, către cele 101 de primării. Șeful județului anunță indicatori de performanță obiectivi pentru toți primarii. Chit că aceasta ar însemna că unii primari neperformanți ai PNL vor suporta consecințele.

Ilie Bolojan anunță indicatorii de performanță pe care fiecare primărie din Bihor trebuie să îi îndeplinească, pentru a putea spera la o cotă parte din banii pe care Consiliul Județean îi alocă, anual, pentru echilibrarea bugetelor locale. Criteriul politic va deveni o chestiune cu totul secundară, anunță președintele CJ Bihor. Sunt trei capitole ce conțin 12 criterii.

Primul capitol: cheltuielile primăriilor

Se referă la buna gestionare a banilor publici. Acesta include cinci criterii: 1. cheltuielile cu personalul primăriei/cap de locuitor; 2. cheltuielile cu personalul primăriei, raportate la veniturile proprii ale acelei primării – “Ne indică cât îi ajunge plapuma unei primării”, arată Ilie Bolojan; 3. veniturile din impozitul pe salarii (IVG)/locuitor – Bolojan: “ne indică dacă există locuri de muncă în acea comunitate, raportat, sigur, la constrângerile geografice existente”; 4. veniturile proprii (fără IVG)/locuitor sau gospodării – “ne arată valoarea de piață a proprietăților”; 5. gradul de colectare al veniturilor – “Este anormal să ceri bani de la stat în condițiile în care tu ai un grad de colectare de doar 50%”, arată Ilie Bolojan.
La acest ultim capitol, Bolojan exemplifică cum la Primăria Oradea gradul de colectare al dărilor locale depășește 90%, în vreme ce în prea multe primării din județ gradul de colectare al taxelor și impozitelor este sub 50%! Bolojan cere ca în doi ani, toți primarii din Bihor să ajungă la peste 90% grad de colectare!
“Dacă nu sunt motive obiective pentru un grad de colectare scăzut, atunci și alocările Consiliului Județean vor fi direct proporționale cu cât încasezi și tu, ca primar. Nu e normal să nu aloci la o primărie care își face treaba și să aloci la cine nu își face treaba”, avertizează Bolojan. Prin această atitudine, Ilie Bolojan prefigurează sfârșitul erei în care alocările bugetare de la Județ, către primării, se făceau pe principiul găștilor politice.

Reducerile continuă, în era Bolojan. Gal anunță economii de 1,2 milioane de euro/an!

Al doilea: curățenia!

Alt indicator de performanță anunțat de Bolojan se referă la cutățenie în tot județul. Iată cele cinci criterii ce țin de acest capitol:
1. Starea de curățenie a șanțurilor și acostamentelor drumurilor. Bolojan: “vrem drumuri fără buruieni pe margini, la fel ca în Ungaria, Polonia, Slovacia. Regulamentul ce se va supune votului în final de decembrie prevede cel puțin trei cosiri pe an”.
2. Terenurile agricole din vecinătatea drumurilor modernizate trebuie să fie cultivate, iar pășunile să fie întreținute. Bolojan: “Trebuie să începem de undeva. Să fim unul dintre județele unde suprafețele agricole se vor putea cultiva. Sau (primăriile) să își facă rost de venituri suplimentare la comună sau să își facă un model de hotărâre prin care să îi oblige pe proprietari să cultive. Altfel, să supraimpoziteze, deoarece altminteri terenurile lăsate de izbeliște dăunează și proprietăților vecinilor, prin răspândirea buruienilor și a diferitelor orătănii”.
3. Albiile și luncile râurilor trebuie păstrate în stare de curățenie.
4. Sisteme funcționale de colectare a deșeurilor menajere.
5. Asocieri în vederea amenajării unor deponee zonale pentru deșeuri de mari dimensiuni. După modelul Oradea, care are două astfel de deponee RER, Bolojan le cere orașelor și comunelor mari din județ să se asocieze și să înființeze astfel de deponee în toate zonele din județ. Exemple: la Tileagd – Aleșd, Săcueni, Valea lui Mihai, Beiuș, Ștei. “Este bine să aibă aceste deponee. Altfel se aruncă pe câmp și vedem la margine de orașe și comune tot felul de deșeuri. Să nu mai avem astfel de mizerii în județ”, le cere Bolojan primarilor.

Al treilea capitol: investițiile

Al treilea capitol ce indică performanța primarilor: fondurile atrase, europene și guvernamentale. Bolojan: “Sunt zeci de proiecte PNDL neterminate în județ. Primăriile au o responsabilitate de a termina aceste proiecte și investițiile să fie funcționale”.
“Le vom face primarilor recomandări de încadrare în indicatorii optimali, care le vor aduce economii sau venituri în plus”, spune Bolojan, arătând că în județul Bihor, aparatele administrațiilor locale costă anual 43,7 milioane de euro. La CJ Bihor, 3,2 milioane, dar după reduceri deja anunțate vor fi sub 2 milioane de euro cheltuieli cu personalul. La Primăria Oradea, 7,2 milioane de euro. Celelalte au 32,5 milioane euro. 174 lei/an reprezintă costul cu personalul/cap de locuitor la Oradea. Însă Bolojan arată că există o localitate unde acest cost este de 1.090 lei/an. Adică de 2,5 ori mai mare decât media pe Bihor!
Reducerea cheltuileilor cu personalul, în primăriile bihorene, ar însemna mai multe investiții în județ. Investiții precum poduri, în diferite zone ale județului, arată șeful CJ. “Problemele vin din numărul de posturi și grilele de salarizare. În primăriile din județ sunt salarii mai mari decât la Primăria Oradea. Vor primi radiografia, vor reflecta la starea de fapt și sunt convins că vor acționa în consecință. Dacă ai și organigramă stufoasă, ai și salarii mari, și șofer, și mașină bună, vă dați seama că lucrurile nu arată bine”, concluzionează președintele Consiliului Județean.
Călin Corpaș
calin.corpas@informmedia.ro

 

59 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Fonduleţul says:

  Supapa finalã a domnului Bolojan sunt cetățenii și proprietatea lor.

 2. Citizen says:

  Inca 2-3 luni si o sa aflam ca bolovan a descoperit gaura in macaroane si apa calda.

 3. Radu badea says:

  Sa extindem asta la nivel de tara!Guvernul e Pnl?

 4. ? says:

  Suie agale
  Pe albastrele cărări,
  Macarale
  Suie în zări.
  O macara, încetinel,
  Mi-a adus un bilețel,
  Îl prind iute și-l citesc:
  „Spor la lucru ! “

 5. Rep says:

  Regulile se vor aplica fără dublu standard, adică și pentru primarii pd,(pnl)? Întreb pentru un prieten.

 6. Turistul says:

  Nu e suficient să curățăm doar pe lângă drumuri. Dacă își dorește cu adevărat ca județul să crească e esențial ca toate trasee, obiectivele turistice să fie curățate constant și marcate corespunzătoare. Primăriile locale să fie obligate să mențină acestre lucruri curate. O altă chestie bună ar fi popularizarea aplicației de raportare a gunoaielor TrashOut și un parteneriat cu cei de la platfora Let’s do it Romania 4B, care prin voluntari trimit petiții la primărie pe raza cărora s-au raportat gunoaie și nu au fost curățate.

 7. Alin Lucian says:

  BUNUL DUMNEZEU să te ajute să pui acest județ exemplu pozitiv și de urmat pt toată țara, iar cei care critică normalitatea, au mai fost și vor mai fi dar din ce în ce mai puțini.
  Comentariile acestea negative pot fi din invidie, interese ascunse, oprirea robinetului cu câștiguri ilegale, rea voință sau multa neînțelepciune acumulată.

 8. Sandu2100 says:

  Felicitări Bolojan. Încă o dată fraierii, comentatori specialiști, habarniști MOR DE CIUDA. După modelul Oradea, facem Bihorul frumos

  • Localnic says:

   👍
   Asa si trebuie.
   Prea multi isi iau ajutoare sociale de la Primarii fiind tineri si buni de munca.
   La curatat santurile de paduricile ce s-au format pe ele.
   La adunat gunoiul.
   Mai ales in comune cu colonii intregi de rromi care doar fac copii si incaseaza alocatii si ajutoare sociale.
   Sa ii puna primarii si la munca daca tot le merge mana la impartit bani.
   Sa vedem cum va arata comuna Sacuieni cu mia lor de tigani, orasul Tinca cu alta mie de tigani sau Tamasda care a devenit majoritara a tiganilor, etc….
   Daca au avut bani cu care sa ii ademeneasca pe tigani sa mearga la vot ca sa castige alegerile, sa ii convinga acum domnii primari sa si presteze zile munca in folosul comunitatii ptr.acei bani. Care nu-s putini!
   Doar asa se pot schimba lucrurile.
   Bravo Bolojan!!
   Cineva trebuia sa ia o initiativa odata.

   • Sandu2100 says:

    Localnic. Nepăsarea politicului din anii ’90 a făcut toate astea, acum e geu să-i scoți la muncă. Deja ai 3 generații de țigani și primari învățați cu cerșitul. Primarii respectivi dacă nu pot face să-și plătească salariile, sa le ceară țiganilor pe care i-au păstorit socoteală. Sa nu apeleze la guvern că nu au bani de salarii. Din taxele mele sa se facă un pod,o stradă, nu sa meargă pe ajutoare sociale. Primarii respectivi sa nu ceară ajutoare, sa se ajute ei însuși

  • Sport la dogmã says:

   Şi scump ca şi Elveţia.

  • ooo says:

   Vulpoiul o aprobat când Bursucul o spus Lupului
   -Iepurii o să facă.

 9. Luminita says:

  daca primariile comunale au salarii mai mari decat primaria oradea de vina este legea idioata data de parlament care permite primarilor si angajatilor primariei sa-si fexeze ei salarile dupa bunul lor plac, aceasta lege data de psd a fost votata de toate partidele din parlament, de aceea s-a ajuns la astfel de aberatii, dar si la primaria Oradea sunt salarii f. mari un viceprimar are peste 13 000 lei.

 10. Emil says:

  Staţi sā vedeţi ce revoluție va face Bolo pe judeţ cănd va tripla taxele impozitele la ţarā cum a fācut ân oras . Puţinā rābdare!

 11. Piatra fisã says:

  Adevãrul doare pe urmã.

 12. smenar says:

  Mafia e mafie. Totdeauna afacerile trebuie sa fie mai presus de culoarea politica. Sa ne infratim cu totii pentru a profita din plin de banul public.

 13. Lucilian Olteanu says:

  Excelenta abordare ! Noi bihorenii putem dovedi ca ” se poate ” ca lucrurile trebuiesc schimbate in mod radical. Bihorul ca judet merita sa fie in frunte in Transilvania. Altii ne vor urma exemplul. De undeva trebuie inceput desi va fi greu cu ” miticii ” care conduc inca Tara. Consider ca d-ul Ilie Bolojan este un conducator de exceptie si ii urez succes si multa sanatate.
  PS. Desigur ca pe margine sunt si circotasi, venetici si puturosi care in viata lor nu au realizat ( sau nu vor realiza ) nimic decit latrat si prostie pandemica. Oare nu ar merita ca impreuna sa punem umarul cu totii si sa lasam ceva in urma ?

 14. cetatean says:

  mai pe intelesul tuturor , bolojan va “imparti” banii doar la primariile pnl-iste si vor face lucrari doar cu firmele “prietene” pnl 🙂

 15. nero says:

  taierea copacilor si pavarea cu porfir a ulitelor nu sunt mentionate

 16. Sandu 1206 says:

  Citizen, scuze , tu esti ala care a inventat, mersul inapoi??

 17. BihorulGalbuiCaUrina says:

  Primarii Pdl, scuze Pnl, vor fi la fel de depasiti de criteriile astea ca si cei de la celelalte partide. Va intra in joc subiectivismul “frumusete/curatenie” unde vor fi avantajati la greu. Bolojan va aplica si la ei acelasi principiu ca si pana acum in Oradea: ” ne facem ca nu vedem craterul de 6 ani de parcare de frumusetea pietei unirii de langa”

 18. scortosul says:

  buba mare cu comunele. Dupa ’89 fsn-psd-udmr au dat liber la infiintarea unor comune strict pe criterii etnice asa au aparut o gramada de primarii cu un numar mic de cetateni dar care consuma un porcoi de resurse financiare. Doua trei catune s-au desprins din comne mai mari strict pe criterii etnice si s-au asociat in comune noi fara o sustinere financiara echitabila. Au cumparat grajduri pe care l-eu declarat conace si au bagat bani in reconditionarea lor iar acum stau cu mana intinsa ca nu au resurse suficiente. Lucrul asta se intampla in tot Ardealul. Ar treebui o reforma administrativa cu reducerea numarului de comune, reducerea personalului aferent care inghit a moaca multe resurse finaciare fara discernamat financiar.

  • decretel says:

   Corect Scotosule !
   Ai perfecta dreptate.
   Exemplu clar , fosta comuna de pe vremuri – CIUHOIU .
   Acum vreo 6 – 7 ani si-a pierdut statutul de comuna in favoarea localitatii Saniob .
   Asta si datorita faptului ca ungurii din Saniob nu s-au prea mutat la oras in acelasi ritm cum s-a depopulat Ciuhoiu ca localitate.
   Acum sunt in Ciuhoiu circa 80 de case locuite unde sunt poate … 60 de familii in mod real si in rest cate un vaduv sau cate o vaduva .
   Atunci cum sa fie o astfel de localitate comuna peste alte sate care au oricare dintre ele un numar mai mare de locuitori ?
   Nu vorbim ca actuala comuna care a fost in ultimele doua perioade castigate la alegeri de UDMR , are si un cartier de etnici de origine rroma , tigani ce voteaza preponderent cu cine …. da ceva , ori cu care … da mai mult.
   Adevarul e ca nici Sfarnasul sau Cenalosul cat nici Ciuhoiu nu au cum sa concureze ptr. a obtine primaria cata vreme Saniobul unguresc majoritar este dublu ca numar de populatie decat oricare din aceste sate .
   Chiar daca Ciuhoiu detine cladiri administrative care pot gazdui primaria , politia , dispensarul , etc ….
   Atunci nu se pune problema ca sa se reorganizeze teritorila judetul , dar si tara ?
   Ce comuna e aia care are in componenta 3 – 4 sate ale carei populatie cumulate nu depaseste 500 – 600 e suflete ? Sau o mie , maxim .
   Aia nu e comuna .
   Este exact cat un sat de prin Zona Beiusului , Alesdului oridaca doriti de prin Banat ori Maramures .
   Sa nu zicem din Moldova istorica , acolo unde fiecare familie acre cativa copii .
   Aici profesorii sau invatatorii intra in clasele scolilor cu 10 copii care fac parte din 3 – 4 ani de scoala diferiti .
   Doi de clasa intaia , 3 de clasa a doua , unul de clasa a 3-a si inca 2-3 de clasa a 4 -a . Ce performanta pot obtine prin invatare acei copii , ce performante atimge invatatorul sau profesorul in astfel de clase mixte ?
   De aceea e nevoie de oameni care sa faca analiza acestor asa zise comune ce functioneaza doar ptr. ca o categorie de beneficiari de avantaje sa continue ani de zile sa mulga bani din bugetul statului ca sa traiasca ei bine , sau ptr. a deveni incet si sigur niste asa zisi stapani in zona lor folclorica .

  • Sandu 1206 says:

   Apreciez că și pe aici ești cu același nick-name

 19. Ranger says:

  Sunt foarte curios pana unde se va ajunge cu noul sistem. In orice caz, nu suna rau deloc.

 20. Gigi says:

  Puţinā rābdare staţi sā vedeţi ce vā asteaptā impozite taxe triplate la ţarā .plus cā PDL PNL vor prelua guvernearea dupā 6 decembrie va curge lapte si miere ! Guvernul PDNL JOHANIS slujirea austeritatea foamea batjocora guverneazā pt corporații banci nu pt!

  • Sandu2100 says:

   Cu impozite mărite, 70% am votat PNL. Nu toți suntem asistați social. Votez PNL și pe ăștia că tine Orban o să-i scoată la muncă

 21. Creşte și Cucereşte says:

  Sã se facã legea cu recuperabile la abc, auchan, remarkt, penny, profi, carrefour și tot va rămâne ceva plastic pentru plătit la rer, recuperatorul lui creşte.

 22. emilian says:

  Si neo-comunistii de dupa 89′ au spus ca ei fac si dreg. Stolo’ le-a spus clar: “Domnilor, nu-cine!”.
  Degeaba vrei tu sat curat daca nu vrea localnicul. El intra pe aceeasi usa/poarta pe unde intra si vaca si calul. Se plimba prin aceeasi curte pe unde umbla si gainile.
  Satele sasesti din comunism erau curate, dar si gospodariile lor erau curate.
  Vrei curatenie? Schimbam mentalitati prima data …

 23. DetectoruldeidiotialuiMurphy says:

  Bai comentatorilor loseri de aici, bai terminatilor…..nu se va schimba nimic dar nimic. Un sfat pentru voi Nini, nino, nino….ca sunteti patologici toti.

  • Tot un prost says:

   Mama boss…ce le-ai zis-o. Pentru atat nu jnteleg de ce te-ai si chinuit sa scrii.
   In alta ordine de idei pentru cei care o tot dau inainte cu cresterea taxelor si lipsa banilor. In capitalism dar si in democratie nu iti ofera nimeni nimic. Asa ca la munca. Si nu acum pe pandemie, ca aici e greu pentru toti, dar dupa mai lasati tigarile si berea si din nou…la munca

  • Needucat says:

   👍👍👍👍👍👍,corect!!!

 24. Danut says:

  Bolo, pot sa-ti spun ceva. Primarilor li se falfaie de agitatia ta. Dau un exemplu, Cel mai gospodar vascauan, si-a mai comandat o lada de coniac si rade de tine. A zis ca daca nu-i dai tu bani, nu il intereseaza, ca tot nu facea nimic. E cam suparat ca trebuie sa mai taie o padure, sa mai inlocuiasca ceva tevi de apa si sa mai inchirieze niste terenuri la rds si alti furnizori de servicii ca sa isi scoata un apartament repede. Dar tot nu-i suparat tare ca se pensioneaza dupa mandatul asta si a zis ca poti tu sa faci ce vrei, il lasa pe frate-sau la primarie si tot in familie vin banii.

  • Un prost rau de tot says:

   Asa asa. Bravo boss…deci si tu prin asociere esti un gunoi caruia nu ii pasa. Si ca sa iti explic pe limba ta. Daca nu te durea-n cur de comunitatea ta nu ii vindeai lada de coniac. Sa nu te asociezi cu “ cel mai gospodar vascauan”. Dar tu…ca un gunoi capitalist post decembrist ce ai facut?!? Ai vandut pe 30 de arginti. Bravo si la mai mare…copiii tai te suporta? Sau sunt mandri de ce afacerist este tati?

   • Danut says:

    Ahahaha. Esti cu el la o bauta? Prostea, unde ai citit tu ca i-am vandut eu bautura? Bai scursura porgista, nu mai te da necunoscator.

  • emilian says:

   @Danut, da si ceva nume, alea alea …, sa nu ramai in istorie drept un barfitor ieftin. Si poate ne explici si ce inseamna pentru tine un “vascauan”.

   • Danut says:

    @emilian. Prostutule, nu ma gandeam ca la orice comentariu ai nevoie si de un dex-ulet al tau care sa-ti explice cuvintele celorlalti. Sa fie de la nume pavele, toti emi lianele se balangane pe aici incercand sa enerveze lumea?

 25. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.