bihon.ro Web analytics

Bolojan şi demolarea Şcolii Dimitrie Cantemir

Reactualizat la:

Bolojan şi demolarea Şcolii Dimitrie Cantemir

Reactualizat la:
Politicienii „se bat” pe înființarea unei școli noi în cartierul Nufărul, din Oradea.
Scris de Demian - Politicienii „se bat” pe înființarea unei școli noi în cartierul Nufărul, din Oradea.

Cu necesitatea unei şcoli noi în Nufărul sunt de acord atât Opoziţia, cât şi Puterea din Oradea, dar divergenţele apar atunci când vine vorba cine să păstorească această nouă şcoală.

PSD-iştii susţin că zona în care se va edifica imobilul – în vecinătatea Grădiniţei 56 şi a Parcului Adona, în zona străzilor Liszt Ferenc, Tompa Mihaly şi a depozitului de legume-fructe, este arondată Şcolii „Dimitrie Cantemir”, iar Puterea locală ar înfiinţa unitatea şcolară în cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

În acest context, primarul Ilie Bolojan a lansat ideea demolării Școlii „Dimitrie Cantemir”, pentru a lărgi şoseaua, şi reconstruirea unei școli noi, cu mai multe etaje, retrase de la şosea.

Edificare la Ghibu, cu ricoşeu în Cantemir

În plenul Consiliului Local, ca răspuns la o intervenţie a consilierului PSD-istului Nicolae Avram, primarul Ilie Bolojan a propus ideea demolării Şcolii „Dimitrie Cantemir” şi edificarea uneia noi.

Ideea construirii unui corp de clădire nou, în Nufărul, în care să funcţioneze o şcoală arondată Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, nu e chiar nouă. La cererea liceului, Primăria face formalităţile pentru rezervarea terenului situat în vecinătatea Grădiniţei 56 şi a Parcului Adona, în zona străzilor Liszt Ferenc, Tompa Mihaly şi a depozitului de legume-fructe, în suprafaţă de peste 15.000 mp, pentru „realizarea unui proiect privind extinderea şi modernizarea infrastructurii şcolare a municipiului Oradea – în zona cartierului Nufărul”.
Pe necesitatea unei şcoli noi în Nufărul sunt de acord atât Opoziţia, cât şi Puterea locală, dar divergenţele apar când vine vorba cine să păstorească această nouă şcoală.

„De ce să fie la «Ghibu»? Eu cunosc foarte bine situaţia, este cerere mare la clasele primare, dar la celelalte nu. În plus, străzile din jurul locului unde se va face şcoala nouă şi Grigorescu sunt arondate la Şcoala «Cantemir». De ce la «Ghibu», doar pentru că directorul are culoarea politică potrivită?”, a spus fostul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, referindu-se la faptul că directorul Iulius Timar are afinităţi liberale.

„Să luăm în calcul demolarea…”

În replică, primarul Ilie Bolojan l-a acuzat că e prea puţin preocupat de realizarea unei şcoli noi şi mult prea interesat de cine o va păstori. Cu aceeaşi ocazie a lansat în discuţie şi demoarea clădirii actuale a Școlii „Dimitrie Cantemir”.

„Noi suntem preocupaţi să rezervăm acel teren, pentru că, la cum se dezvoltă zona, în scurt timp e posibil să nu mai găsim teren pentru o şcoală. Problema arondării unei şcoli într-o parte sau în alta ţine de Consiliul Local. Când clădirea va fi gata, într-o altă legislatură, veţi putea-o reloca cui doriţi”, a replicat Bolojan. S-a referit şi la clădirea Şcolii „Cantemir”, despre care consideră că este într-o stare necorespunzătoare. „Poate că ar trebui să luăm în calcul demolarea clădirii, pentru a face loc unei benzi de virare la dreapta şi să construim o altă şcoală, retrasă de la stradă, cu mai multe etaje”, a mai spus edilul.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fotbalul a învins matematica
  Orădeanul Patrick Gânțe a rezolvat „ecuația” viitorului său și a ales „sportul rege”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rezultatul testelor medicale: Femeia de 52 de ani din Oradea nu are Coronavirus!
  Rezultatele testelor medicale ale orădencei de 52 de ani suspectă că ar fi fost infectată cu coronavirus după ce a călătorit inclusiv în Veneția este negativ pentru coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Premieră națională în Bihor: Se lucrează la linie 112 specială, pentru coronavirus!
  La întâlnirea de luni dintre medicii de familie și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, prefectură, servicii de urgență, s-a lansat informația exclusivă potrivit căreia ar urma să se formeze o linie directă și specială la 112 pentru coronavirus. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cupa Bihorul la box: 110 participanți înscriși vor lupta pe 1 martie la Oradea
  CS Crișul Oradea, în colaborare cu DJST Bihor, Liceul Don Orione și Asociația Județeană de Box Bihor, va organiza duminică, 1 martie, cea de-a 8-a ediție a Cupei Bihorul la box.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: sunt 67 de autoizolați preventiv. Nicio confirmare. Bărbatul nou-internat nu e în carantină, ci în izolator!
  Informațiile medicale JB&Bihon indicau faptul că în această dimineață ar fi 67 de oameni autoizolați la domiciliu. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consilierul județean PNL Teodor Suciu e noul șef Romsilva Bihor
  Prefectul liberal Dumitru Țiplea și-a instalat (fostul) coleg de partid în fruntea Direcției Silvice Bihor, unde revine ca director. Vor ajuta liberalii la transformarea pădurii din Băile Felix în parc de aventură? 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.