bihon.ro Web analytics

Brutăriile şi patiseriile, verificate de ITM Bihor

De Simona Drimbău

Brutăriile şi patiseriile, verificate de ITM Bihor

FOTO: ITM Bihor
Munca la negru continuă să fie preferată de unii angajatori.
Scris de Simona Drimbău - Munca la negru continuă să fie preferată de unii angajatori.

În perioada 05-08 aprilie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a desfășurat Campania Naţională de verificare pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile de activitate: fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate.

Cu ocazia acțiunilor de control din cadrul Campaniei, ITM, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificați 26 angajatori. Inspectorii de muncă au identificat și sancționat trei angajatori pentru munca nedeclarată, care aveau patru persoane prestând munca la „negru”.

În acest sens s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei și două avertismente.

Sancțiuni

Sancțiunile aplicate pentru încălcări altele decât munca nedeclarată și decât munca subdeclarată: 28 la număr, constau în cinci amenzi în valoare totale de 7.500 lei și 23 avertismente. Pentru deficienţele constatate s-au stabilit 36 măsuri de remediere. Principalele neconformitățile constatate se referă la: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă potrivit, primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilit in cadrul contractului individual de munca cu timp partial, etc.

Nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, privind munca suplimentară, sărbătorile legale, acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului, întocmirea foilor colective de prezență neconforme cu realitatea şi transmiterea de date eronate în Revisal au fost alte abateri des constatate de către inspectorii de muncă bihoreni.

În domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) au fost verificați și sancționați 20 angajatori.

Pentru abaterile de la respectarea aplicării legislaţiei în vigoare s-au aplicat 42 avertismente, fiind constatate 42 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere.
Principalele deficiențe constatate în domeniul SSM fac referire la semnalizare de securitate incompletă sau deteriorată, nefinalizarea verificării continuității conductorului de protecție din cablul de alimentație, neutilizare echipament individual de protecție adecvat sarcinii de muncă, nu se ține evidența zonelor cu risc ridicat și specific, căi acces aglomerate cu diverse materiale şi lipsa apăratoare protecție la organele în mișcare în timpul controlului.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor scoate la concurs, cu recrutare din sursă externă, 29 de posturi. Care sunt acestea
  Perioada de recrutare a început epe 29 iunie 2022 și se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.