bihon.ro Web analytics

Cadavre de găini, o găleată de muşte moarte în hala de carne. DSP, DSV şi primarul infirmă

Cadavre de găini, o găleată de muşte moarte în hala de carne. DSP, DSV şi primarul infirmă

Reactualizat la:
Scandal la revenirea pe funcţie a fostului şef al Pieţei Beiuş, Dan Ardelean. În faţa camerelor, acesta reclamă un dezastru şi spune că beiuşenii nu ştiu ce cumpără, că de fapt cumpără boală.
Scandal la revenirea pe funcţie a fostului şef al Pieţei Beiuş, Dan Ardelean. În faţa camerelor, acesta reclamă un dezastru şi spune că beiuşenii nu ştiu ce cumpără, că de fapt cumpără boală.

„Este crimă! Am văzut acolo, lângă hala de lactate, deci, oameni buni, stimați beiușeni, nu se poate: cadavre de găini! Și cu hala de carne, nu știu ce o să facem, cum o să facem! Dacă vă duc acum, dacă doriți să veniți în hala de carne, reușim să recoltăm o găleată de muște moarte!”, este o parte din tabloul pieţei, descris de Dan Ardelean pentru crişana.ro. Ardelean spune că mesele din piaţă nu au fost spălate de trei ani, adică de la plecarea sa din funcţie. Dacă acest tablou se confirmă doar în parte, atunci categoric, piaţa din Beiuş e un focar de infecţie. De altfel, Ardelean insistă că piaţa ar trebui rasă de pe faţa pământului. Contactate, organele de control din Bihor infirmă situaţia prezentată de Dan Ardelean. DSVSA Bihor transmite că a făcut controale, în echipe mixte, împreună cu Poliţia şi alte instituţii, având ca tematică pandemia, dar nu a constatat nereguli, fapt pentru care nu au fost date sancţiuni. Au fost şi controale în hala de lactate, în 3 august 2020, în cadrul unei tematici naţionale, dar nici atunci nu s-au dat sancţiuni contravenţionale.

DSVSA Bihor transmite că „dacă domnul Ardelean doreşte, poate face o sesizare, iar inspectorii vor merge în control”.

DSP Bihor a trimis o echipă de control

Dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, spune că în cursul zilei de azi se așteaptă și rezultatele inspecției dispuse la Piața din Beiuș. La scurt timp, în urma inspecției efectuate de către echipa de control DSP, dr. Rahotă a transmis că în piață curge apa de la cișmea, hala de carne e închisă, iar la hala de lactate nu sunt cadavre de găini. Inspectorii DSP au mai constatat că nu se poartă mască de către unii clienți și comercianți. Drept urmare, s-a luat legătura cu administratorul pieței, pentru a reaminti obligativitatea purtării măștii. Nu au fost date amenzi, întrucât echipa DSP trimisă acolo nu are această abilitate, o eventuală anchetă urmând a fi efectuată de Direcția Sanitară Veterinară.

Primarul Beiuşului, Petru Mlendea, spune că Dan Ardelean exagerează în afirmaţii şi că va prezenta o situaţie a pieţei, aşa cum a găsit-o la plecarea acestuia din post. „Nu avea nici un contract, nici la agenţi economici, nici la persoane fizice, piaţa nu era sectorizată, se făceau încasări pe Valea Nimăieştilor, o adevărată ţigănie, oamenii aveau bilete cu aceeaşi serie. Am propus, împreună cu dl. Horea Vuşcan, să se facă o piaţă nouă, pe o suprafaţă de 3.000 mp, o investiţie de 1,5-2 milioane de euro, cât bugetul oraşului pe un an întreg. Consilierii s-au opus, iar domnul Vuşcan a făcut-o la Ştei”, a spus primarul Beiuşului.

Veronica Bursașiu, Otilia Șandor, Simona Drimbău

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. lolz says:

  Acum nu ca vreau sa-i apar, dar practic si cand mergeti la kfc tot cadavre de pui mancati. Si cadavre de cartofi. Ca doar n-o sa-l mancati viu. Sau cine stie…

 2. BIHON Opinii

  România la 1 Decembrie. Ce avem nevoie, înainte de tradiționalul „La mulți ani!”
  Vom reuși ca stat-nație abia atunci când obsesia pentru investiții, educație aplicată, muncă, grija pentru sănătate, mediu și solidaritate socială vor deveni religie de stat.

  Mapamond

  VIDEO | Prăbuşirea și explozia spectaculoasă a unui meteorit a fost suprinsă de camerele de supraveghere
  Un meteorit a fost filmat în timpul prăbuşirii în Japonia. Meteoritul a fost vizibil mai ales în partea de vest a ţării. Meteoritul s-a dezintegrat înainte să ajungă pe Pământ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record negativ în Bihor: 16 pacienți cu coronavirus au decedat. 108 cazuri noi și 239 vindecări
  Prefectura Bihor anunță că de luni până marți au fost confirmate 108 cazuri de coronavirus în județ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei scenarii pentru salariul minim pe economie în 2021
  Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a propus trei scenarii pentru creșterea salariului minim brut în anul 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Controale de amploare ale inspectorilor sanitari veterinari
  Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date.

  Mapamond

  Tricolorul, proiectat pe cascada Niagara, de 1 Decembrie. Când va putea fi urmărit momentul
  Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc, în onoarea Zilei Naționale a României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.