bihon.ro Web analytics

Calea Aradului a fost asfaltată în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai

De Bihon.ro

Calea Aradului a fost asfaltată în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai

FOTO: PMO
Reactualizat la:
Municipalitatea anunță că a finalizat lucrările de asfaltare și marcare a carosabilului pe Calea Aradului, în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor.
Scris de Bihon.ro - Municipalitatea anunță că a finalizat lucrările de asfaltare și marcare a carosabilului pe Calea Aradului, în urma lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor.

„Lucrările care au fost realizate aici privesc siguranța circulației şi au fost executate în baza Acordului Cadru de reparații, întreținere străzi în municipiul Oradea. Au fost realizate lucrări de intervenție atât la carosabil cât și la trotuare. Suprafața carosabilului pe lungimea de 440 metri pe sens intrare/ieșire este de aproximativ 7536 mp, iar suprafața aleilor pietonale este de aproximativ 2500 m”, transmite PMO, printr-un comunicat de presă.

Pistă de biciclete

Pe trotuarul la care au fost demarate lucrărilor, se va crea și o pistă de biciclete. Se va avea în vedere realizarea sau refacerea, după caz, a acceselor din străzile laterale sau din spatele blocurilor și la spațiile comerciale existente, transmite Municipalitatea.

„După finalizarea lucrărilor la noua linie de tramvai de pe Calea Aradului, au fost finalizate și lucrările de asfaltare și marcare a carosabilului, astfel încât circulația auto să se desfășoare în condiții normale în această zonă. Săptămâna viitoare vor continua lucrările la trotuare, iar la final atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă, în zona pietonală, va fi marcată o pistă de biciclete”, a menționat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările au fost realizate în paralel cu cele la proiectul „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” investiție începută în anul 2018.

„Finanțarea investiției este realizată din fonduri europene nerambursabile, disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 – Mobilitate urbană durabilă, accesate prin mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate de beneficiar din surse proprii/alte surse”, mai transmite PMO.

Aproape 300 locuri de parcare

Deoarece pentru extinderea liniei de tramvai a fost necesară desființarea locurilor de parcare de pe Calea Aradului, în paralel cu investițiile menționate mai sus, Primăria Oradea a realizat în această primăvară, în spatele blocurilor de pe Calea Aradului, pe străzile H. Ibsen, Lalelelor, Vlădeasa și Fagurelui, 290 de locuri de parcare.

Primăria a amenajat încă 241 de parcări de domiciliu

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gigi says:

  Suntem bucurosi de marcajele din sensul giraroriu sa eliminam discutiile prostești si interpretările de tot felul.

 2. Viziunea gol navã says:

  Mai trebuie eliminate feliile din piatrã cubicã rămase și lãsatã banda doi liberă complet sau vreţi sã vã jucați de-a calmarea altora?

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Au verificat salubrizarea cursurilor de apă
  De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.