bihon.ro Web analytics

Căminul cultural din Sălard va fi reabilitat

De Veronica Bursasiu

Căminul cultural din Sălard va fi reabilitat

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației asigură o finanțare de 11 milioane de lei, iar conducerea locală alocă o contribuție proprie de 150 de mii de lei.
Scris de Veronica Bursasiu - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației asigură o finanțare de 11 milioane de lei, iar conducerea locală alocă o contribuție proprie de 150 de mii de lei.

Ministerul Dezvoltării a aprobat ordinul prin care se va reabilita căminul cultural din Sălard, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Conform ordinului de ministru, clădirea va beneficia de reabilitare completă, atât la interior, cât și la exterior. Acoperișul va beneficia de țiglă nouă și totodată, se va implementa un sistem energetic eficient și economic.

Primarul Comunei Sălard, Nagy Miklós, se bucură că ministerul condus de Cseke Attila a ținut seama de necesitățile locale. „Sprijinirea culturii este importantă pentru noi, deoarece cultura are un rol principal în viața de zi cu zi. Dorim ca după reabilitare, casa de cultură să fie plină de activități. Deja școala locală a început să-și organizeze grupul de teatru, deși încă lucrările nu au început. Casa de cultură va fi importantă atât pentru comunitatea locală, cât și pentru comunitatea localităților limitrofe. Acest proiect este rezultatul sprijinului UDMR”, a subliniat edilul.

Durata de realizare a investiției va fi de 26 de luni, din care 3 luni pentru proiectare și 23 de luni pentru execuție. Nu e prima investiție anunțată la Sălard. Și sediul vechii primării va fi reabilitat. Nouă Primărie va funcționa într-o clădire pasivă și de dimensiuni mult mai mari. Lucrările vor fi gata în 2023, iar investiția anunțată la primărie este de 20 de milioane de lei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.