bihon.ro Web analytics

Caminul Felix, 20 de ani de activitate

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Fundaţia „Căminul Felix” din Oradea aniversează 20 ani de activitate, în cadrul unui eveniment cultural care va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 18:00, la Filarmonica de Stat.
Scris de Crina Dobocan - Fundaţia „Căminul Felix” din Oradea aniversează 20 ani de activitate, în cadrul unui eveniment cultural care va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 18:00, la Filarmonica de Stat.

„Este un eveniment dedicat tuturor celor care sunt alături de noi de 20 ani: beneficiarii noştri, familiile lor, autorităţile locale, finanţatori naţionali şi internaţionali, parteneri din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri locale, ai presei, voluntarii noştri. E un moment de bilanţ în care gândurile noastre se îndreaptă cu recunoştinţă către toţi aceia care ne-au ajutat să oferim o familie copiilor abandonaţi din România şi să îi integrăm în societate”, a declarat Marcel Filip, preşedintele Fundaţiei „Căminul Felix”.

Momentul va fi marcat prin discursuri, un raport al Fundaţiei în care vor fi amintite principalele reuşite ale organizaţiei în cele două decenii de existenţă, prezentarea proiectelor viitoare şi un concert susţinut de corul de copii al Căminului Felix. La aniversare şi-au anunţat prezenţa: Roland Nelsson, fost director Erikshjälpen, primarul Ilie Bolojan şi Lars Hornberg, fondator al Căminului Felix.

Sute de copii ajutaţi

În cei 20 de ani de existenţă, Căminul Felix a sprijinit 300 de copii orfani şi a reintegrat peste 100 de tineri. Organizaţia a dezvoltat Asociaţia „Acţiunea Felix” pentru a rezolva nevoile economice existente şi pentru a oferi un cadru adecvat pentru pregătirea practică a copiilor Căminului Felix.

În cadrul Programului de Asistenţă pentru Tineret, organizaţia oferă ajutor social, economic şi educaţional tinerilor Căminului Felix, în perioada de tranziţie spre maturitate şi independenţă.

De asemenea, în parteneriat cu Habitat pentru Umanitate Beiuş, Căminul Felix a demarat proiectul

„Căminul Habitat”. La finalul proiectului, care se întinde pe o perioadă de 3-5 ani, 83 de familii de tineri din cadrul Căminului Felix vor avea o casă. Fundaţia a promovat la nivel internaţional modelul de la Oradea prin construirea unui complex de şapte case în Surat Thani, Thailanda.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Intrarea la eveniment este liberă.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pieton lovit pe strada Ovidiu Densușianu din Oradea
  Un accident s-a petrecut luni de dimineață în strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

  BIHON Sport local

  Luceafărul Oradea a ajuns la minus 10 puncte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.