bihon.ro Web analytics

Caracal de Bihor la Girișu de Criș!

De Otilia Șandor & Călin Corpaș
Reactualizat la:

Caracal de Bihor la Girișu de Criș!

Rudele şi vecinii au fost şocaţi de moartea lui Nicu Cardoş, ucis şi desfigurat de propria sa familie
Reactualizat la:
La o săptămână după ce a fost ucis cu bestialitate și apoi ars cu sodă caustică și aruncat în canalul colector, Cardoș Nicolae Vasile (46 ani) din Girișu de Criș, a fost condus pe ultimul drum de rudele lui, vecini și consăteni, toți stupefiați de grozăvie.
Scris de Otilia Șandor & Călin Corpaș - La o săptămână după ce a fost ucis cu bestialitate și apoi ars cu sodă caustică și aruncat în canalul colector, Cardoș Nicolae Vasile (46 ani) din Girișu de Criș, a fost condus pe ultimul drum de rudele lui, vecini și consăteni, toți stupefiați de grozăvie.

Una peste alta, Clara, Atilla și Ionuț au fost vineri seara arestați preventiv pentru 30 de zile, iar fata lui Nicu, Andreea, a fost dusă într-un centru de plasament. Sâmbătă la prânz, după autopsie, trupul lui Nicu a fost adus la capela din sat, iar duminică, fix la o săptămână după ce a fost ucis, a fost înmormântat creștinește.

Bihorul, sub codul crimei de la Girișu de Criș

Ai spune că așa ceva nu vezi decât în filme. Vorba unor surse: ori s-au luat după Caracal, ori au văzut prea multe filme.

Duminică, la o săptămână după ce a fost ucis cu bestialitate și apoi ars cu sodă caustică și aruncat în canalul colector, Nicolae Vasile Cardoș (46 ani) din Girișu de Criș a fost condus pe ultimul drum de rudele lui, vecini și consăteni, toți consternați de o asemenea grozăvie.

JB&Bihon, la locul crimei

Pe scurt, o știre de exact acum o săptămână informa că familia ar fi anunțat Poliția despre dispariția de acasă a lui Cardoș Nicolae Vasile (46 ani) din Girișu de Criș. I se dădea numele, fotografia, semnalmentele și date despre îmbrăcăminte. Nimeni nu bănuia ce avea să se întâmple, mai cu seamă că în săptămâna ce a urmat, familia dispărutului a purces la căutarea lui, împreună cu alți localnici!

Vineri dimineață, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au anunțat oribila întâmplare: Nicu a fost omorât. Și nu oricum. A fost lovit cu o sucitoare din lemn în cap și cu un levier, tot peste față până când l-au ucis. Apoi, autorii (băiatul concubinei decedatului și prietenul fiicei lui Nicu și al concubinei), în inconștiența lor, s-au gândit că dacă îi descompun fața, nu îl va mai recunoaște nimeni, iar ei vor scăpa basma curată. Așa că l-au cărat cu o mașină Volkswagen Bora până la Berechiu. Acolo i-au turnat soda caustică pe față și l-au abandonat pe digul canalului colector, de pe marginea unui drum de pământ. Nu departe de calea ferată Oradea – Salonta.

Sâmbătă, pe drumul de țară de la Berechiu (sat în comuna Gepiu) spre Girișu de Criș, unde corpul lui Nicu a fost aruncat într-un canal colector, totul era încremenit și nimic nu părea că acolo s-ar fi întâmplat o asemenea grozăvie. Doar localnicii care treceau zgribuliți de frig, cu treabă pe acolo, ba cu căruțe, ba cu tractorul sau cu oile pe câmp. Știau toți de tragedie și nu le venea să creadă.

Canalul colector parcurge un traseu destul de lung, de sinuos la Berechiu și exista într-adevăr posibilitatea ca victima să nu fie găsită repede. Și totuși, polițiștii de la Girișu de Criș l-au găsit.

La capelă: „Nu merita să fie ucis!”

Tot sâmbătă, spre prânz, trupul mutilat al lui Nicu, așa cum îi spun rudele și vecinii, a fost adus la capela din Girișu de Criș. Ars complet pe față și acoperit cu o pungă pentru a nu oripila vederea, trupul lui Nicu a fost văzut de vecini, un verișor cu familia și alți săteni, toți îngroziți, șocați de grozăvia petrecută în satul lor.

Oamenii ne-au relatat că Nicu stătea cu Clara de vreo 17 ani. Femeia mai are un băiat, pe Attila, din prima căsătorie. Culmea, zic oamenii, că și primul ei bărbat murise într-un mod bizar: a căzut de la etajul IV.

Nicu l-a crescut pe Attila, băiatul Clarei, spun oamenii din sat. Împreună, decedatul și concubina lui au avut o fată, pe Andreea, azi în vârstă de circa 16 ani. Ea avea un iubit, pe Ionuț. Și acesta, în ultima perioadă, petrecea tot mai mult timp acasă la Nicu, la Giriș.

„Poate că lui Nicu nu i-o fi convenit că tot venea la fata lui, de 15 ani, un băiat, Ionuț ăsta, ce l-a dus cu mașina de l-a aruncat în canalul colector și a dat cu sodă caustică pe el. Poate că Nicu i-o mai fi zis la fata lui, Andreea, că e prea tânără ca un băiat să vină să se instaleze la ei acasă și asta nu i-o fi convenit. Nu știm practic ce a fost”, ne-a relatat un consătean din Giriș, la fața locului.

Oamenii fac supoziții și spun că nimic nu a dat de bănuit că s-ar putea întâmpla o asemenea crimă. Financiar, stăteau bine. “Nicu lucra la Avicola și câștiga vreo 4000 de lei, iar femeia la o firmă din Oradea, unde primea și ea vreo 1.800 lei și tichete de masă”, spun sătenii. În plus, Nicu și Clara aveau o gospodărie ce arată bine, pe strada Principală din Girișu de Criș. Deci, zic oamenii, nu se pune problema ca mobilul crimei să fi fost banul.

“Se mai certau, dar nu mai mult ca în orice altă familie. El devenea mai agresiv la băutură, dar altfel era foarte harnic. Nu cred, totuși, că era atât de agresiv cât să o determine pe concubină să-i pună pe prunci să îl omoare”, spune un alt sătean.

“Stau chiar lângă casa lui. Nu consuma el așa mult alcool. Și Nicu chiar se înțelegea foarte bine și cu băiatul vitreg. Nu am auzit nici măcar o singură dată ceva ieșit din comun, ca să îmi atragă atenția”, spune vecinul cu casa lipită de a lui Nicu. „Ce să spun? Nu înțeleg de ce s-a întâmplat. Nu am observa să se întâmple nimic ca să credem că s-ar putea întâmpla ceva așa grav. Suntem șocați!”. De altfel, o rudă de-a victimei ne-a relatat că a vizitat familia lui Nicu Cardoș și au luat masa împreună cu gazdele chiar în ziua de Anul nou, iar atmosfera a fost una bună. Nimic nu ar fi dat de bănuit că în familia Cardoș ar exista tensiuni.

Cum a fost omorât

Din motive necunoscute, în noapte de sâmbătă, 4 ianuarie, spre duminică, 5 ianuarie, băiatul vitreg, Attila (26 de ani) și Ionuț, iubitul Andreei – unica fiică a victimei, l-ar fi bătut pe Nicu cu sucitoarea și cu levierul, se pare că la îndemnul mamei, Clara. Apoi au cumpărat sodă caustică, iar Ionuț l-a cărat pe Nicu, după ce acesta a decedat, cu mașina lui la Berechiu, unde l-a stropit cu sodă caustică și l-a abandonat.

Procurorul Ciprian Șuta, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a informat că toți cei trei adulți au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Tinerii Attila și Ionuț, dar și Clara, sunt acuzați de profanare de morminte. În plus, Clara e acuzată de violență în familie și instigare la omor. Attila e acuzat și el de violență în familie. Ionuț e acuzat și de omor.

Cât o privește pe Andreea, aceasta, spun oamenii, fiind minoră, a fost dusă într-un centru de plasament din Oradea.

Duminică, exact la o săptămână după ce a fost ucis de propria familie, Nicu urma să fie înmormântat. Cazul e anchetat, încă, de procurorii bihoreni.

Bărbatul dat dispărut a fost de fapt ucis de copiii concubinei

Bărbat de 46 de ani din Girișu de Criș, dispărut. L-ați văzut?

 

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ticu says:

  ce criminali ordinari, ar trebui pedepsiti si lichidati cu aceleasi metode cu care l-au omort ei pe victima.

 2. lucrări funciare says:

  Nu este clar, era sub apa? Dacă ați draga canalele din zonă, poate s-o mai fi produs la metodă!?! dată fiind primitivitatea infracțională!?! Acest instinct primitiv îl pot avea cei care se sălbãticesc lângă ape, curgătoare sau stătătoare, nu neapărat dar ar trebui verificat. Dragarea ajută și la drenarea mai bună a cursului, dã mâl bun pentru agricultură și asigură că nu sunt acolo și alte surprize!?! Văzând dragarea, primitivii zonei nu vor mai face!?!

 3. BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.