bihon.ro Web analytics

Care este profesia cu cel mai mare salariu

De Dan Birta

Care este profesia cu cel mai mare salariu

Salarii mari în IT | FOTO: Pexels
Cel mai mare salariu mediu net al unei profesii din România a trecut de 9.000 de lei în luna noiembrie 2021.
Scris de Dan Birta - Cel mai mare salariu mediu net al unei profesii din România a trecut de 9.000 de lei în luna noiembrie 2021.

La 9.055 de lei se ridică cel mai mare salariu mediu net al unei profesii din România. Bariera de 9.000 de lei a fost depășită în luna noiembrie 2021, potrivit ultimele date ale Institutului Național de Statistică, de către cei care desfășoară activități de servicii în tehnologia informației ș activități de servicii informatice.

Salariul mediu net pe economie în luna noiembrie 2021 a fost de 3.645 de lei, în creștere faţă de luna precedentă, cu 101 lei (+2,8%).

Salarii mari vs salarii mici

În topul salariilor mari, pe locul doi se clasează informațiile și comunicațiile, cu un salariu mediu net de 7.402 lei, iar pe locul trei – fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului – 7.102 lei. Locul patru este ocupat de extracția petrolului brut și a gazelor naturale – 6.570 de lei, iar locul cinci de fabricarea produselor din tutun – 6.385 de lei. Salariu mediu peste 6.000 de lei se mai înregistrează doar în sectorul activităților de servicii anexe extracției – 6.108 lei.

Salarii mici în HoReCa | FOTO: Pexels

Salarii între 5.000 și 6.000 de lei au fost obținute în următoarele domenii: activități de asigurări, reasigurări și ale fondurilor de pensii (cu excepția celor din sistemul public de asigurări sociale) – 5.982 de lei, intermedieri financiare, cu excepția activităților de asigurări și ale fondurilor de pensii – 5.971 de lei, transporturi aeriene – 5.866 de lei, activități de cercetare – dezvoltare – 5.332 de lei și administrație publică și apărare, asigurări sociale din sistemul public – 5.100 de lei.

La polul opus, cele mai mici salarii au fost înregistrate în domeniul HORECA – 1.875 de lei, salariu mai mic decât în luna precedentă cu 1,7%. Urmează domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte – 2.059 de lei, industria alimentară – 2.470 de lei, tăbăcirea și finisarea pieilor, fabricarea articolelor de voiaj și marocinărie, harnașamentelor și încălțămintei, , prepararea și vopsirea blănurilor – 2.475 de lei, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei, fabricarea articolelor din paie și alte materiale vegetale împletite – 2.502 lei, colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor, activități de recuperare a materialelor reciclabile, activități și servicii de decontaminare – 2.574 de lei.

Salarii medii sub 3.000 de lei au mai fost înregistrate în următoarele domenii: fabricarea produselor textile – 2.604 lei, activități de poștă și curierat – 2.639 de lei, agricultură, vânătoare și servicii anexe – 2.647 de lei, activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 2.856 de lei și tranzacții imobiliare – 2.924 de lei.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ochi bleo marin says:

  Adica baietii aia cu cunostinte temeinice din IT, pe care se lupta SRI-ul ca sa-i angajeze la ei . Si aia nu vin de la multinationalele in care lucreaza decat daca le pune pe cartea de munca minim 2000 de euro echivalent in lei , ca altfel nu li se merita . Iar astia de la soptitori , le dau! Ca doar nu dau de la ei. Anual bugetul SRI este crescut cu zeci de milioane lei noi prin decizia Consiliului National de Aparare Strategica.
  Si atunci cum dracu sa nu creasca salariul mediu si in Bihor?
  Daca baietii cu ochii albastri angajeaza vreo 10 bucati aici …… .

 2. CuliciGuszti says:

  Smenar.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.