bihon.ro Web analytics

Carnea de porc, la control. Unde se face examen trichineloscopic

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Carnea de porc, la control. Unde se face examen trichineloscopic

Reactualizat la:
Bihorenii care își sacrifică porcii pentru consumul propriu trebuie să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii.
Scris de Simona Drimbău - Bihorenii care își sacrifică porcii pentru consumul propriu trebuie să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, inclusiv în efectuarea examenelor de depistare a Trichinella sp. din carnea de porc, în perioada 29.11.2021 – 07.01.2022, programul de activitate al DSVSA Bihor și al structurilor subordonate a fost adaptat astfel încât să poată fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Astfel, la nivelul sediului judetean al DSVSA Bihor programul zilnic de activitate ( pentru zilele lucrătoare) este între orele 8:30 și 17:00, iar în afara acestui interval și pentru zilele nelucrătoare / sărbătorile legale se asigură permanență telefonică.

La nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO) – deschise în toate orașele județului ( Oradea- Piața Cetate, Rogerius și Decebal, Salonta, Beiuș, Aleșd, Valea lui Mihai și Marghita) programul de lucru în această perioadă va fi zilnic între 8:30-17:00, pentru zilele lucrătoare (de luni până vineri), iar în zilele nelucrătoare și toate zilele libere oficiale se asigură permanență telefonică.

Orarul de funcționare, care cuprinde numele medicului responsabil pentru fiecare zi de activitate și numărul de telefon la care poate fi contactat va fi afișat la fiecare circumscripție sanitară veterinară din județ, inclusiv la sediul DSVSA Bihor.

Centre de examinare

Pentru asigurarea personalului de specialitate necesar efectuării examenelor de depistare a Trichinella sp. din carnea de porc, DSVSA Bihor pune la dispoziția cetățenilor mai multe centre de examinare a cărnii de porc.

Astfel un centru de permanență la nivel județean este cel situat la sediul DSVSA Bihor – compartimentul de parazitologie din cadrul LSVJ Bihor, din Oradea, str. Ion Bogdan nr. 37, care va funcționa, pentru perioada menționată, zilnic, cu excepția sărbătorilor legale, între orele 8:30-16:00, incluisv sâmbăta și duminica.

Un alt centru de permanență la nivelul municipiului Oradea este organizat la sediul CSVSAO Oradea 1 din cadrul Pieței Cetate a Municipiului Oradea, care funcționează între orele 8:30-17:00 pentru zilele lucrătoare (de luni până vineri), iar pentru zilele de sâmbătă și duminică între orele 8:30-15:00. Pentru zilele/ intervalele orare nelucrătoare (zile libere oficiale) se va asigura permanența la telefon.

Pentru restul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO) – deschise în toate orașele județului (Oradea- Piața Cetate, Rogerius și Decebal, Salonta, Beiuș, Aleșd, Valea lui Mihai și Marghita) programul de lucru în această perioadă va fi, pentru zilele lucrătoare, zilnic între 8:30-17:00, iar în zilele nelucrătoare și toate zilele libere oficiale se asigură permanență telefonică. De la această regulă fac excepție circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din afara municipiului Oradea unde se va asigura permanența și în zilele de sâmbătă în intervalul orar 8:30-13:00.

„Examinare a cărnii de porc se poate face şi la sediile circumscripțiilor sanitare veterinare de asistență din fiecare comună, prin medicii de liberă practică care au concensionat activitatea de supraveghere sanitară veterinară a teritoriului, în zilele lucrătoare conform programului afișat la sediul circumscripției”, a punctat directorul DSVSA Bihor Ovidiu Moţoc.

Porcul poate fi sacrificat în gospodărie, dar examenul trichineloscopic rămâne obligatoriu

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.