bihon.ro Web analytics

Caută antreprenori printre elevi și studenți

Caută antreprenori printre elevi și studenți

„Antreprenor pentru viitor” este titlul unui proiect cu finanțare europeană demarat de Universitatea din Oradea pentru stimularea participării studenţilor la programele de licenţă.
Scris de Demian - „Antreprenor pentru viitor” este titlul unui proiect cu finanțare europeană demarat de Universitatea din Oradea pentru stimularea participării studenţilor la programele de licenţă.

Proiectul, care se va derula pe o perioadă de doi ani, are ca obiectiv creşterea numărului de studenţi ai Universităţii din Oradea. Prin acest proiect, Universitatea Oradea va stimula participarea studenţilor la programe de studii de licenţă, în special a celor din categorii vulnerabile. Totodată, instituția de învățământ superior are în vedere creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale, în special în ceea ce priveşte antreprenoriatul, corelat cu îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice.

„Din grupul țintă al proiectului fac parte atât elevi, ca viitori beneficiari ai sistemului educațional, cât și studenți și cadre didactice universitare”, a informat managerul de proiect Aurel Căuș.

Dintre aceștia, vor fi selectați 100 de elevi înmatriculaţi în învăţământul preuniversitar (nivel liceal) din judeţul Bihor (cu accent pe elevii din mediul rural, aparţinând minorităţii rrome, elevi cu dizabilităţi, din comunităţile dezavantajate economic).

Beneficii

Aceștia vor beneficia de sesiuni de informare şi conştientizare cu privire la oferta educaţională la nivel de licenţă a Universităţii din Oradea şi beneficiile pe care le oferă fiecare domeniu de licenţă cu privire la şansele de ocupare a unui loc de muncă. Ei vor participa și la vizite de studiu la Universitatea din Oradea și vor beneficia și de o testare aptitudinală utilizând softul Cognitrom.

În program sunt cuprinse şedinţe de consiliere şi orientare profesională personalizată şi orientare în carieră pe baza rezultatului testării aptitudinale cu un expert consilier, precum și şedinţe de tutorat cu un responsabil implementare la nivel de facultate.

Totodată, beneficiari vor fi 450 studenţi ai Universităţii din Oradea înmatriculaţi într-un program de studii de licenţă non-economic, din care 330 studenţi din grupuri vulnerabile (din mediul rural, aparţinând minorităţii rrome, cu dizabilităţi, din comunităţile dezavantajate economic şi netradiţionali – cu vârsta de peste 24 de ani, încadraţi în categoria de persoane cu dificultăţi socioeconomice).

Proiectul le va asigura studenților o testare aptitudinală utilizând softul Cognitrom, consiliere profesională şi orientare în carieră personalizată cu un expert consilier psiholog, respectiv asistenţă educaţională şi sprijin financiar printr-o bursă, numită student antreprenor, în valoare de de 300 lei/lună, pe parcursul ultimelor trei semestre de studiu.

În plus, vor fi selectate 84 cadre didactice din învăţământul superior, angajaţi ai Universităţii din Oradea, care beneficiază de programe de formare şi vor fi implicaţi în dezvoltarea de programe de studii din învăţământul terţiar universitar.

Dascălii vor putea profita de un program postuniversitar de dezvoltare de competenţe didactice, formarea și certificarea ca „Formatori profesioniști”, workshop-uri și consiliere pentru dezvoltarea de noi oferte educaționale pe tematica Antreprenoriat, Coaching pentru carieră sau Abilităţi de viaţă.

Program de antreprenoriat

În proiect este prevăzut și un program de învăţare antreprenorială cu componentă practică pentru studenţii din învățământul tehnic și non-economic dezvoltat în parteneriat cu angajatorii şi particularizat pe domeniul de studiu și 450 studenţi ai Universității din Oradea care vor beneficia de acest program, din care 126 premiați pentru planurile de afaceri, cu premii în bani (între 500 lei şi 1500 lei).

Totodată, va exista și un program personalizat de formare de competențe transversale pentru studenţi pe tematica „Coaching pentru carieră” şi „Abilităţi de viaţă”.

Programul este dezvoltat în corelare cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice competitive şi domeniile de specializare inteligentă ale regiunii Nord-Vest şi este particularizat pe domeniul de studiu. 450 studenţi vor beneficia de acest program.

Prin proiect mai sunt oferite trei oferte educaţionale noi, particularizate pe 14 domenii de studiu, dezvoltate la Universitatea din Oradea (în parteneriat cu angajatorii și corelate cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice competitive şi domeniile de specializare inteligentă ale regiunii Nord-Vest).

Acestea sunt introduse în planurile de învățămănt din domeniile tehnic și non-economic: un curs opțional de Antreprenoriat, două cursuri opţionale/facultative Coaching pentru carieră şi Abilităţi de viaţă.

Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de 7.114.153,50 lei (97,69% din valoarea totală eligibilă), din care: valoare eligibilă nerambursabilă: 6.158.002,73 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 956.150,77 lei. De asemenea, 168.288,72 lei reprezintă cofinanțarea Universității din Oradea.

Perioada de implementare a proiectului este 24 mai 2019 – 23 mai 2021.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.