bihon.ro Web analytics

Cazuri nefericite

Cum iarna aceasta nu a fost multă zăpadă, sezonul estival în zona montană a debutat mai repede, chiar din perioada sărbătorilor pascale, motiv pentru care  SJ Salvamont – Salvaspeo Bihor şi-a adaptat rapid programul de patrulare şi asistenţă în zonele cu circulaţie turistică ridicată.
Scris de erdei - Cum iarna aceasta nu a fost multă zăpadă, sezonul estival în zona montană a debutat mai repede, chiar din perioada sărbătorilor pascale, motiv pentru care  SJ Salvamont – Salvaspeo Bihor şi-a adaptat rapid programul de patrulare şi asistenţă în zonele cu circulaţie turistică ridicată.

Măsura s-a dovedit binevenită din moment ce incidentele şi accidentele nu au întârziat să apară.

De 1 iunie a.c., ca dovadă a nerespectării regulilor turismului montan s-au produs două evenimente nedorite – unul de accidentare şi unul de rătăcire, cu victime din cadrul aceluiaşi grup.

Salvatorii montani relatează că grupul cu pricina, incluzând şi copii de vârstă şcolară, a pornit iniţial pe unul din traseele ce pleacă din Vârtop, la Groapa Ruginoasă, pe marcaj „cruce roşie”. Toţi excursioniştii erau echipaţi neadecvat  (îmbrăcăminte uşoară, lejeră, în ciuda vremii nefavorabile şi pantofi sport, tip „adidas”). Ulterior au schimbat traseul, spre Valea Sighiştelului, pe „triunghi albastru”. La un moment dat, spun salvamontiştii, unul dintre copii a alunecat şi a suferit o fractură de cot. Accidentul a fost semnalat la 112, s-a cerut ajutor, iar salvamontiştii aflaţi în patrulă la Vârtop au intervenit prompt, imobilizând victima şi asigurând evacuarea acesteia până la punctul unde a putut fi predată unei ambulanţe SMURD.

A doua greşeală

După ce s-a confirmat intervenţia Salvamont, grupul s-a scindat în două, majoritatea continuând drumul. A urmat o nouă schimbare neprevăzută de traseu, pe marcajul „Punct roşu” spre Peştera Urşilor, cu toate că autocarul îi aştepta la capătul văii Sighiştel – marcaj „triunghi albastru”. Au fost surprinşi de lăsarea serii. Niciunul nu avea lanternă, aşa că au fost siliţi să se oprească şi să solicite din nou intervenţia Salvamont. Incidentul s-a finalizat fără urmări grave în jurul oreler 3:20.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  ANCOM: Ce trebuie să știe utilizatorii care doresc încetarea unui contract de telefonie
  ANCOM precizează condițiile în care utilizatorii pot cere încetarea unui contract de telefonie și ce anume să verifice când doresc încetarea contractului.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de șoferi amendați în weekend: 38 au rămas fără permis de conducere
  Polițiștii bihoreni au acordat 439 de sancțiuni în perioada 3-5 decembrie.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată
  Primăria a recepționat lucrările derulate în ultima perioadă la unitatea de învățământ, în contul unui proiect cu finanțare europeană. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Târgul de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea? Care este cel mai frumos?
  După un an de pauză provocată de restricțiile Covid-19, Târgurile de Crăciun au revenit în marile orașe ale României. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Arestați după ce au spart o casă din Oradea și au furat picturi și bani
  Doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Sărmășag, județul Sălaj, au fost arestați pentru infracțiunea de furt calificat.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.