bihon.ro Web analytics

Ce-are bursa cu țevile de termoficare?!

De Cristina Ghilea

Ce-are bursa cu țevile de termoficare?!

Reactualizat la:
Din cauza creșterii accelerate a prețului la oțel pe piața mondială, licitația organizată de Primărie pentru reabilitarea sistemului municipal de termoficare fost anulată.
Scris de Cristina Ghilea - Din cauza creșterii accelerate a prețului la oțel pe piața mondială, licitația organizată de Primărie pentru reabilitarea sistemului municipal de termoficare fost anulată.

Etapa a III-a de reabilitare a sistemului municipal de termoficare a ajuns în impas. De la depunerea ofertelor pentru execuție și până la evaluare și adjudecare, prețul otețului a crescut atât de mult încât companiile înscrise în procedură au abandonat semnarea contractului.

Primarul Florin Birta a anunțat că licitația a trezit interesul a două firme și că în urmă cu 3 săptămâni s-a finalizat procedura de verificare.

„Când să semnăm contractul, niciuna nu a mai dorit să semneze. Prețul oțelului a crescut de la 500 euro pe tonă la 850 euro pe tonă și ofertele nu se mai încadrau în prețurile din licitație”, spune primarul Florin Birta.

Ca urmare, municipalitatea e în faza de reactualizare a indicatorilor, de la 159 milioane lei, estimarea a crescut la 204,9 milioane lei, cu această valoare urmând să se reia licitația. Birta spune că a depus cerere către POIM, finanțatorul proiectului, să crească valoarea finanțării alocate, în acord cu prețurile de pe piața mondială. „Difrența sperăm să fie prinsă pe finanțarea europeană”, a mai spus primarul.

Etapa a III-a de reabilitare a rețelelor de termoficare conține lucrări importante, pe traseul proiectului Nufărul – Cantemir dar și devierea de rețele din jurul Catedralei și de la Piața Mare.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stadiorgoliul says:

  Sã oprim zoo și stadiogolul și să facem conductele pentru cã vine vara.

 2. Casa Leului says:

  Oţel are și stadionul și gratiile animalelor.

 3. Vasile says:

  Mai așteptați. Până în octombrie nu se va opri creșterea accelerată a prețurilor, inclusiv la oțel.

 4. Plumberg says:

  Aveți termocontoare cu ultrasunete pânã la bursa din New York.

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.