bihon.ro Web analytics

Ce se întâmplă cu mandatul șefului de la Termoficare?

Ce se întâmplă cu mandatul șefului de la Termoficare?

Reactualizat la:
Primarul Ilie Bolojan ne transmite că a luat deja o decizie ce-l privește pe directorul Termoficare Oradea SA, Stănel Necula. Însă edilul nu se grăbește s-o comunice public, interesându-l acum, mai degrabă, să nu perturbe activitatea societății locale de termoficare, în plin sezon rece.
Scris de Călin Corpaş - Primarul Ilie Bolojan ne transmite că a luat deja o decizie ce-l privește pe directorul Termoficare Oradea SA, Stănel Necula. Însă edilul nu se grăbește s-o comunice public, interesându-l acum, mai degrabă, să nu perturbe activitatea societății locale de termoficare, în plin sezon rece.

Reamintim că, adus de Bolojan de la Brăila pentru a-i da pe mână CET-ul cel nou, trecut pe gaz, recent, Necula a fost condamnat penal definitiv, sentința aparținând Curții de Apel București. Necula fusese învinuit de către DNA pentru tentativa de a obţine fonduri europene în baza unor acte sau declaraţii false, în numele unei firme în care acesta nu avea nicio calitate. Suma în cauză este de 368.000 lei. Finanțarea nu a fost niciodată obţinută, dar DNA s-a dus după Necula din cauza falsului.

Procesul a început în 2017 şi Necula a pierdut, la Tribunalul Bucureşti, fiind condamnat cu suspendare la doi ani de închisoare „pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei”.
Complementar, i s-au interzis mai multe drepturi: „dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a fi administrator/asociat al vreunei societăţi comerciale, pe o perioadă de 5 ani, care se execută după executarea pedepsei închisorii”. De asemenea, Necula a fost obligat să execute muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 90 de zile (la Şcoala Generală „Lucreţia Suciu” Oradea sau la Primăria Sîntandrei)”.

„Nu e obiectivul vieții mele”

„Colaborarea mea cu Primăria se bazează pe un cotract de mandat, cu indicatori de performanţă asumaţi. Din punct de vedere legal nu am nicio restricţie. Dacă se va decide că pot fi de folos în continuare pentru Termoficare SA voi continua, dacă nu, nu. Nu e obiectivul vieţii mele acest post”, declara, recent, Stănel Necula, după ce fusese condamnat definitiv.

Iată ce ne-a declarat Ilie Bolojan, luni, întrebat ce decide în legătură cu mandatul lui Necula la șefia Termoficării: „Am luat decizia. O vom comunica în perioada următoare. Prioritară este funcționarea sistemului de termoficare”.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Eşec says:

  Cea mai scumpã cãldurã este un

 2. Pai de ce nu-si da demisia daca nu e obiectivul vietii? O tara plina de analfabeti functionali si desigur penali, asa am ajuns. Iar peste tot pluteste partidul. Alegeti voi ce litere vreti, ca toti sunt ciume.

 3. Alexandru says:

  A venit tiganul de la Galati sa faca ordine la Oradea. Stanel Necula

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.