bihon.ro Web analytics

Cea mai modernă Casă de Cultură din Vest, la Beiuș

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Cea mai modernă Casă de Cultură din Vest, la Beiuș

Reactualizat la:
Investiția de peste 12,5 milioane de lei, din fonduri europene, se află în plină desfășurare. Termenul de finalizare e 31 martie 2022. Contractul de finanțare a fost semnat în această vară.
Scris de Veronica Bursasiu - Investiția de peste 12,5 milioane de lei, din fonduri europene, se află în plină desfășurare. Termenul de finalizare e 31 martie 2022. Contractul de finanțare a fost semnat în această vară.

Proiectul „Modernizare și dotare Casa de Cultură și amenajarea spațiului urban aferent în Municipiul Beiuș” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici si mijlocii, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România. Referentul Anca banda spune că nu e vorba doar despre modernizarea imobilului, ci și despre dotare. Prin proiect vor fi realizate și un parc și o scenă.

„Avem viziunea unei case de cultură moderne, probabil cea mai modernă din Vestul țării”, explică Anca banda. Referentul speră că investiția din casa de cultură va fi „acompaniată” și de refacerea străzii care va avea și piste de biciclete. Proiectul are ca obiectiv și îmbunătățirea spațiilor publice urbane: drumuri, spații verzi, utilități. Și cu ajutorul acestui proiect, Beiușul devine mai atractiv și mai sigur pentru locuit, pentru dezvoltarea activităților economice, pentru petrecerea timpului în aer liber, pentru deplasări nemotorizate, pe jos sau cu bicicleta. În acest sens obiectivul va fi atins prin reabilitarea și modernizarea străzii Gen. Leonard Mociulschi din municipiul Beiuș, care deservește și Casa de Cultură

Casa de Cultură Beiuș va putea găzdui inclusiv spectacole de teatru și de operă, va fi dotată cu scaune și aparatură de ultimă generație, cu instalații de lumini și sonorizare, dar și cu un ecran pentru proiecții de filme.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea serviciilor cultural-recreative prestate la nivel urban și îmbunătățirea calității și a aspectului infrastructurii publice urbane. „În vederea dezvoltării sustenabile a Municipiului Beiuș este necesară crearea și dezvoltarea unor activități cultural-recreative, a infrastructurii și a dotărilor aferente desfășurării acestor activități. Acestea, pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activitățile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educație extrașcolară , vor contribui inclusiv la dezvoltarea relațiilor interpersonale, construirea de abilități sociale, dezvoltarea capacității de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile. Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură a municipiului Beiuș”,, explica inițiatorul proiectului, fostul primar Petru Mlendea.

7 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jenel says:

  Pe bune ? E fucking cazarma depresiva 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😘🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Papa Pius says:

  Un articol plin de greșeli de scriere. Mă rog, nivelul de educație al autorului lasă de dorit.
  Piste crede că cei care citesc sunt mai proști decât să el.

 3. Vasy says:

  O arhitectura mai hidoasa ca asta nu am vazut in viata mea. Seamana cu o casa mortuara, cu un crematoriu. Crematoriul Cenusa din Bucuresti are aceleasi trepte dar e mult mai frumos. ¨Cea mai moderna casa de cultura din vest¨ auzi la ea, ce ai fumat Veronicoo…?

 4. xxx says:

  Am o presimtire ca are ceva din mareata lucrare a lui Bolojan, se vede cumva stilul Bolovan.

 5. Cultura_zero says:

  La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu nici nota unu nu ar primi un astfel de proiect din primul an. Pacat pentru material si bani investiti, v-ati facut de rasul lumii cu aceasta cocina.

 6. Cosmin says:

  Acum e oribila……Si Oradea are una frumoasa, dar nefolosita de cativa ani…..

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  171 de bilete de tratament pentru bihoreni în toată țara
  Bihorenii care doresc să meargă la tratament cu bilete de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor au la dispoziție nu mai puțin de 171 de bilete de tratament în stațiuni balneare din toată țara.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământul Populației și al Locuințelor 2021: Vineri, 27 mai, ultima zi pentru autorecenzare
  Cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3000 de lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Explozii lângă Oradea: Pompierii pirotehniști au detonat munițiile neexplodate găsite în județ
  Pirotehniștii bihoreni au distrus prin explozie controlată 71 de muniții și elemente de muniție descoperite pe raza județului.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi restricții de circulație în zona centrală din Oradea
  În cadrul Comisiei tehnice pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, s-au analizat mai multe solicitări privind diverse restricționări ale circulației în oraș sau modificări vizavi de semnalizarea rutieră în municipiu.

  Ştiri sportive

  Titlurile de politețe „doamnă” și „domnișoară”, interzise la Turneul de Tenis de la Wimbledon
  Organizatorii Wimbledon au transmis că nu vor mai folosi apelativele „doamnă” și „domnișoară” atunci când vor vorbi despre lista câștigătorilor turneului de tenis. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  23 de cetățeni străini prinși în timp ce dădeau târcoale în zona stației CFR Oradea Est
  Frontieriștii bihoreni au identificat 23 de cetățeni străini care nu își justificau prezența în zona stației CFR Oradea Est.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.