bihon.ro Web analytics

Valerian Susa, „persona non grata” la CECCAR Bihor

Reactualizat la:

Valerian Susa, „persona non grata” la CECCAR Bihor

<p>Foto: CECCAR Business Magazine</p>
Reactualizat la:
O parte a membrilor Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) - filiala Bihor îl acuză pe fostul preşedinte Valerian Susa de conducere nedemocratică.
Scris de farcas - O parte a membrilor Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) - filiala Bihor îl acuză pe fostul preşedinte Valerian Susa de conducere nedemocratică.

Protestatarii, printre care Ioan Chivari, preşedintele onorific – Mihai Chindlea şi experţii contabili Ioan Bercea, Mariana Igna şi Gheorghe Gaja, spun că la filiala Bihor nu există preşedinte ales.

„Fostul preşedinte, Valerian Susa, după cele două mandate de patru ani la care a avut dreptul, nu a mai părăsit funcţia, invalidând preşedintele ales statutar cu ajutorul Consiliului Superior, iar drept răsplată pentru această «bravură» a fost ales în Consiliul Superior fără să fi fost desemnat de filiala Bihor, cum era statutar”, spun protestatarii. Aceştia îl declară pe Valerian Susa „persona non grata” pentru filiala Bihor.

De cealaltă parte, Valerian Susa spune că acţiunea este orchestrată de Ioan Chivari. „Avem de-a face cu o acțiune total lipsită de reprezentativitate, instigatoare și în disprețul total nu doar al limbii române, ci și al adevărului! Aceşti «mulți membri» prezenți la această subversivă acțiune, ce nu are nicio legătură cu filiala CECCAR Bihor, ci exclusiv cu frustrările unui grup de nostalgici ai unor vremuri pe care le credeam apuse, ce-și văd zădărnicite planurile instalării unui președinte «confortabil» intereselor lor personale, total străine interesului CECCAR, ca organism ce gestionează profesia contabilă prin norme și reglementări ce nu pot fi încălcate de către niciun membru, indiferent de «numele» ori «renumele» său!”, a precizat Valerian Susa.

În ultimii ani, unii membri ai filialei CECCAR Bihor spun că nu mai pot participa democratic la luarea deciziilor. Mai mulţi membrii ai CECCAR Bihor, printre care preşedintele onorific al organismului profesional, Mihai Chindlea, Ioan Chivari şi experţii contabili Ioan Bercea, Mariana Igna şi Gheorghe Gaja, au prezentat marți, 5 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, un protest privind modul nedemocratic în care este condus CECCAR şi influenţa asupra activităţii Filialei CECCAR Bihor.

Mai concret, experţii contabili sunt nemulţumiţi că nu pot să-şi alegă reprezentanţii, candidaturile fiindu-le invalidate. În acest sens, protestatarii au arătat cazul lui Cristian Radu Stoica, care nu a fost instalat preşedinte la filiala CECCAR Bihor, deşi a fost ales de membrii filialei.

„La fel au fost invalidate candidaturile depuse de Georgeta Ardelean, Răzvan Pop şi Mariana Blaga, fără ca membrii să-şi exercite dreptul de vot. Anul trecut, nicio candidatură nu a fost acceptată de comisia de nominalizare. De asemenea, Diana Claudia Popa Sabău şi Mariana Hadade nu mai sunt membri în consiliul filialei, deşi au fost alese şi sunt susţinute de comunitatea de experţi contabili. Votul membrilor filialei a fost ignorat de conducerea centrală. Alt fapt care excede oricărei prevederi legale este numirea unui preşedinte la nivelul filialei, care nu a fost votat de către membri. Veronica Renate Popescu figurează pe pagina de internet a CECCAR Bihor ca preşedinte al filialei, fără ca aceasta să fie aleasă de către membrii filialei. Nu putem accepta ca o persoană să fie impusă ca preşedinte, deoarece dânsa figurează ca singur candidat validat de comisia de nominalizare”, se arată în protestul experţilor contabili bihoreni.

Protestatarii solicită şi anularea procesului-verbal privind analizarea declaraţiilor de candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului filialei CECCAR Bihor, mandatul 2020-2024, şi acceptarea candidaturii lui Gheorghe Gaja.

„În ultimii ani, observăm cum organismul profesional nu mai doreşte să reprezinte membrii CECCAR, ci lucrează doar pentru a impune în teritoriu oameni care nu reprezintă profesia, ci reprezintă interesele personale ale celor de la conducerea CECCAR. Experții contabili nu mai pot participa democratic la luarea deciziilor în cadrul organismului profesional. Modul în care s-a intervenit în viața filialelor de către conducerea centrală este de neacceptat”, se arată în apelul făcut către membrii CECCAR Bihor.

Nu se dă dus

„La filiala Bihor nu există preşedinte ales. Fostul preşedinte, Valerian Susa, după cele două mandate de patru ani la care a avut dreptul, nu a mai părăsit funcţia, invalidand preşedintele ales statutar cu ajutorul Consiliului Superior, iar drept răsplată pentru această «bravură» a fost ales în Consiliul Superior fără să fi fost desemnat de filiala Bihor, cum era statutar.

De la data expirării mandatului domnului Susa și până în ziua de azi, Comisia de Nominalizare nu a mai validat niciunul dintre candidaţii care s-au înscris să candideze pentru funcția de preşedinte. Drept urmare, membrii filialei Bihor îl declară pe Susa Valer «persona non grata» pentru filiala Bihor. Să îi găsească Consiliul Superior o filială pe măsură în care să îşi desfăşoare activitatea. Aflăm totuşi că filiala Bihor are un preşedinte interimar numit, şi nicidecum ales, conform informaţiilor de pe site-ul CECCAR”, scriu experţii contabili în apelul făcut către colegii lor din filialele Bihor, dar şi de la alte filiale care doresc să se raliaze protestului lor.

Contactat de redactorul Jurnal Bihorean & Bihon.ro, Valerian Susa spune că „această acţiune este lipsită de reprezentativitate, una contrară intereselor CECCAR şi singura sa menire este de destabilizare şi de a crea false discuţii, în scopul unei dezbinări”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liberalii își impun omul, la RAR Bihor. Ce alți directori urmează să fie schimbați?
  Printr-o decizie a șefului RAR din Capitală, directorul local sprijinit de PSD este înlocuit de omul PNL. Se face o rocadă, după ce, în timpul Guvernului Ponta, pesedistul Crăciun l-a înlocuit pe Filip.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Invențiile Evului Mediu. Leonardo Da Vinci – apă, vânt şi foc”
  Copiii pot admira la Muzeul Oraşului Oradea o nouă expoziţie cu machete ce reproduc invenţiile lui Leonardo Da Vinci.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  115 milioane de lei pentru Universitatea din Oradea
  115 milioane de lei au fost alocați Universității din Oradea de către Ministerul Educației. Mai mult de jumătate din fonduri vor merge pe salariile angajaților. 1

  BIHON Sport local

  Luceafărul a învins pe CSC Sânmartin II
  Într-un nou joc de pregătire, Luceafărul Oradea a câștigat cu 3-2 (1-1) în fața echipei de eșalon patru CSC Sânmartin II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacia 100% electrică la Salonul Auto Geneva
  Grupul Renault va prezenta la Salonul Auto de La Geneva, care va avea loc în perioada 5 – 15 martie, un autoturism 100% electric.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kamion din Italia, The Hypnotunez din Ucraina şi Skroom vor susţine concerte în Rock Fort
  Trei trupe din trei ţări vor concerta vineri, de la ora 20:00 în Rock Fort din Oradea. Kamion vine din Italia, cu membrii din Trevisto şi Veneţia, şi abordează un heavy'n'roll. Proiectul Kamion s-a născut în 2014, avându-i ca membri fondatori pe Paul şi Patch, care şi-au dorit să pornească o trupă originală.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.