bihon.ro Web analytics

Centenarul Unirii se sărbătorește la Alba Iulia

Reactualizat la:

Centenarul Unirii se sărbătorește la Alba Iulia

<p>Foto: PMO</p>
Reactualizat la:
Încă două săptămâni mai au la dispoziție orădenii care vor bilete de tren subvenționate de Primărie, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie.
Scris de farcas - Încă două săptămâni mai au la dispoziție orădenii care vor bilete de tren subvenționate de Primărie, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie.

Perioada de înscriere pentru deplasarea cu trenul la Alba Iulia se prelungește până la data de 22 octombrie, au anunțat inițiatorii acțiunii „Marșurile spre Alba Iulia la Centenar”, Dan Poinar, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Bihor și consilierul local Grigore Morar.

Concret, este vorba despre deplasarea cu un tren special CFR pe itinerarul Oradea – Cluj-Napoca – Alba Iulia și retur.

„În calitate de coordonator al acțiunilor care se desfășoară cu ocazia Centenarului Marii Uniri, din partea Primăriei Oradea, noi am aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna mai un număr de 34 de evenimente, printre aceste evenimente aflându-se și deplasarea la data de 1 Decembrie 2018 cu un tren special la Alba Iulia.

Am avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai unor asociații patriotice și am stabilit să prelungim perioada de înscriere cu 10 zile, din 12 până pe 22 octombrie, urmând ca în perioada 22 – 26 octombrie, în funcţie de solicitări, să putem face comandă fermă pentru CFR călători pe tipul de vagon. Menționez, vizavi de costurile acestei acțiuni, că Primăria Oradea finanțează 60% din acestea”, a spus consilierul local Grigore Morar.

72.500 de lei din bugetul local

Astfel, plecarea din Oradea va avea loc în zorii zilei de 1 Decembrie, pe la ora 1.00 a.m., iar întoarcerea din Alba Iulia se va face pe data de 2 decembrie, ora 02:00 a.m. Primăria asigură, din bugetul local, suma de 72.500 lei pentru această deplasare, iar diferența va fi suportată de către participanți.
Aceștia au două opțiuni de rezervare: bilet pentru clasa a II-a, contribuția acestora fiind de 90 de lei/persoană, cușetă, contribuția acestora fiind de 150 de lei/persoană.

„Alba Iulia va fi centrul manifestărilor dedicate Centenarului, va fi președenția, vor fi invitați din străinătate, încă nu știm exact detalii despre ce va fi. Cu sprijinul Primăriei Oradea încercăm să oferim câteva facilități celor care participă, să găsim un spațiu unde aceștia să se poată odihni. Trenul va rămâne în gară în Alba Iulia și va pleca înapoi spre Oradea după miezul nopții, după focurile de artificii, undeva în jurul orei 2:00, urmând să ajungă la Oradea dimineața, pe la ora 8:00”, a spus Dan Poinar.

Cei interesați de festivitățile de Ziua Națională de la Alba Iulia au posibilitatea de a achita sumele la oricare dintre ghișeele de încasări din Piramida Primăriei.

La achitarea sumelor, cetățenii vor primi o chitanță ca dovadă a rezervării locului și vor fi înscriși într-o bază de date, urmând ca numărul locului să fie stabilit și comunicat ulterior.

Trenul special spre Alba Iulia urmează să aibă un număr de 8 vagoane, cu un număr estimat între minimum 550 de participanți – maximum 960. În funcție de numărul și opțiunile de rezervare, numărul de vagoare din garnitură poate fi suplimentat. Totuși, interesul pentru această ofertă nu este foarte mare în rândul orădenilor. Dan Poinar spune că, până luni, se înscriseseră doar 10 persoane, dar pune asta pe seama faptului că lumea abia și-a revenit după perioda concediilor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi
  De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%. 1

  Mapamond

  VIDEO. Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în SUA. Cinci oameni au murit, iar 16 sunt răniți, la spital
  Un atac armat a fost raportat la o paradă de 4 iulie, de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Statele Unite, relatează Reuters. În urma incidentului, cel puțin cinci oameni au murit, iar 16 au fost răniți și transportați la spital.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.