bihon.ro Web analytics

Centru de vaccinare drive-through, deschis de săptămâna viitoare în Oradea. Vaccinare fără programare!

De Bihon.ro

Centru de vaccinare drive-through, deschis de săptămâna viitoare în Oradea. Vaccinare fără programare!

Reactualizat la:
Anunțul a fost făcut joi, în jurul orei prânzului, de primarul Florin Birta, în cadrul unei conferințe de presă.
Scris de Bihon.ro - Anunțul a fost făcut joi, în jurul orei prânzului, de primarul Florin Birta, în cadrul unei conferințe de presă.

Centrul de vaccinare drive-through ar urma să se deschidă din 5 mai, în parcarea Era Shopping Park, în față la magazinul MobExpert.

Primul Florin Birta a amintit că la începutul acestei săptămâni a avut o întâlnire la Guvernul României cu premierul Florin Cîțu și coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Florin Birta i-a propus premierului Cîțu ca localitățile cu grad mare de vaccinare să se redeschidă

La ședința respectivă, discutând despre accelerarea procesului de vaccinare în municipiile reședință de județ și în toate celălalte localități, primarul Birta a solicitat în urma discuției cu Consiliul Județean, Prefectura Bihor și DSP, încă 10 fluxuri de vaccinare pentru municipiul Oradea.

Două centre noi: Drive through și modular

Cele 10 noi fluxuri se vor regăsi în două noi centre de vaccinare, unul modular și unul de tip drive-through, în care atât orădenii, cât și alți bihoreni vor fi vaccinați în mașină. Centrul va fi deschis începând cu data de miercuri 5 mai, în parcarea de la Era, în fața magazinului MobExpert.

„Îi mulțumesc domnului Florin Mal pentru amabilitatea de a ne pune la dispoziție acel spațiu din parcare”, a transmis primarul Birta.

Potrivit edilului, un alt centru de vaccinare, cu 6 fluxuri, de tip modular, va fi organizat în containere pe platoul din Centrul Civic, în parcarea din fața Catedralei Ortodoxe, începând cu data de 10 mai.

„Toate cele 10 fluxuri de vaccinare vor fi fluxuri de vaccinare Pfizer”, a mai precizat Birta, care a mulțumit secretarului de Stat, Andrei Baciu și doamnei ministrul Ioana Mihăilă pentru sprijinul acordat pentru aceste 10 noi fluxuri.

Peste 38% din orădeni, vaccinați cu prima doză

Potrivit primarului, până pe data de 28 aprilie, Oradea avea un număr de 70.810 persoane imunizate cu cel puțin o doză, reprezentând un procent de 38.05%. Numărul orădenilor vaccinați cu ambele doze, (prima și rapelul), fiind de 27.693, reprezentând un procent de 14.88%.

Edilul a informat că numărul total al populației eligibile este de 186.091, însemnând orădenii de peste 18 ani, cei cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, fiind scoși din calcul. Populația totală a orașului Oradea este de 221.000 persoane.

Vaccinare la firmele din Parcul Industrial I

„Începând de ieri (miercuri – n.r), am demarat prin intermediul echipelor mobile, vaccinarea în Parcul Industrial I, la firmele cu un număr mai mare de 100 de doritori”, a spus edilul.

Primarul a precizat că miercuri s-au vaccinat 220 de persoane în Parcul Industrial I și 123 de persoane la compania Celestica.

„Doresc să mulțumesc companiei Nidec pentru că a acceptat să găzduiască echipa noastră mobilă pentru toate companiile din Parcul Industrial I”, a mai spus Birta.

Apel către medici și asistente

Primarul Birta a făcut un apel public către medicii de familie și asistente, pentru a susține operaționalizea celor două centre care urmează să fie deschise. Edilul a anunțat că pentru aceste centre se caută medici, asistenți și registratori, care vor fi plătiți conform prevederilor în vigoare: 90 let brut/ medic, 50 lei brut/asistent, 20 lei/registrator.

„Orice asistent, medic sau registrator este rugat să transmită disponibilitatea la resurse.umane@oradea.ro“, a mai spus Birta, care a precizat că vrea ca cele două centre de vaccinare să nu sufere din punct de vedere al personalului care va trebui să îi vaccineze pe oameni, având în vedere pandemia de COVID.

Angajații HoReCa, vaccinați la Hilton

Edilul a mai precizat că prin echipe mobile, angajații Horeca din Oradea, care nu s-au vaccinat încă se vor putea imuniza în perioada 10-14 mai, într-un spațiu pus la dispoziție de Hotel Hilton Oradea.

„Pentru a putea deschide restaurantele, economia, teatrele și așa mai departe, este foarte important să ajungem la o rată de vaccinare mult mai mare și mult mai repede. Am avut o propunere în întâlnirea de luni (de la Guvern – n.r), ca municipiile care depășesc 50% din rata de vaccinare să beneficieze de autonomie locală de a funcționa în condiții normale, indiferent de rata de infectare”, a mai precizat primarul Birta.

Potrivit edilului, până în prezent în Oradea sunt deschise patru centre de vaccinare anti-COVID, cu 10 fluxuri. Dintre acestea trei fluxuri de vaccinare sunt cu serul Moderna, 6 fluxuri cu ser Pfizer și un flux de vaccinare cu serul AstraZeneca.

Flux dublu de vaccinare. Discuții pentru Johnson&Johnson

Cu aceste 10 noi fluxuri de vaccinare cu Pfizer, din 10 mai Oradea va avea 20 de fluxuri de vaccinare. Edilul a mai precizat că urmează să aibă discuții cu Direcția de Sănătate Publică, Prefectura Bihor și cu autoritățile de la București pentru vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză.

„Era recomandat de la București către toate centrele de vaccinare drive-through să se vaccineze cu Johnson&Johnson, pentru că ai venit, ți-ai luat vaccinul și ai plecat. Nu mai trebuie să revii peste două săptămâni să stai la coadă ca să-ți faci vaccinul”, a mai spus Birta.

Vaccinare fără programare

Cel puțin la centrul de vaccinare drive-through, vaccinarea se va face fără o programare prealabilă. Așteptăm normele și metodologia pentru celălalte centre de vaccinare, pentru a face și acolo vaccinări fără programări.

„Vreau să le mulțumesc Prefecturii Bihor, Direcției de Sănătate Publică, Consiliului Județean Bihor, pentru că împreună putem lucra foarte bine pe acest subiect. Îi îndemnăm pe orădeni să se vaccineze. Este singura soluție prin care putem să dechidem economia fără a depinde de alte cauze”, a conchis edilul

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Unu says:

  Da’ ce disperați ați ajuns ma neterminatilor, cum adică vaccinați oamenii în mașină, vaccinarea nu se presupune ca e un act medical? Îl faceți acuma în parcări și restaurante, pana aici ați ajuns cu dresajul? Inainte de vaccinare, cetățeanul trebuie sa completeze un chestionar despre starea de sănătate, sa semneze un consimțământ, sa i se ia temperatura,etc.. toate astea le faceți cu heirup-ul.
  Dacă după administrarea vaccinului cetățeanu’ manifesta o reacție adversa (soc anafilactic de ex,) , ce naibii faceți cu el la drive-thru sau la restaurant?
  Asta e un fel de vaccinare obligatorie mascată dacă încă nu ne-am dat seama, urmata de segregarea sociala pe baza de vaccin.
  Spectacolul continua, devine din ce în ce mai interesant.

  • Gheorghe says:

   Ia-ti tratamentul si casca ochii , nu-i nevoie sa participi !…vorba multa saracia ,,unului,, !

  • unul says:

   dummy=unu, toate cele semnalate de tine ca fiind necesare, se respecta si la centrele drive-through si sunt asigurate toate conditiile, stai linistita si nu te mai face de ras si pe site-ul asta. Tu te auto-segreghezi dupa nivelul de inteligenta si de auto-panica de care dai dovada …

   • Vaccin says:

    Pentru Unul=tăntălău:

    Mare tăntălău poți fi ca să crezi într-un vaccin netestat pe cobai, la care nu se cunosc efectele secundare pe termen mediu și lung (1,2 sau 5 ani) și, așa cum spun și cei de la OMS, nici măcar nu se știe dacă imunizează.
    Să vă trageți vaccinul pe sulă.

   • Unu says:

    Mersi de grija✌️, panica e departe de mine, panica e la voi la sectanți, de un an de zile nu ați ieșit de sub pat sau de prin dulapuri, v-ați pisat pe voi ..
    Cu dumy ala sau aia bați câmpii, dar stai liniștită ca nu m-am supărat.
    Spor la vaccinare unul. Precis ca vei deveni și mai inteligent decât ești.

   • Om says:

    Adica ? Tratament in masina si prin ajutor in caz ca e alergic, ameteste, lesina ? La ce drac ne mai tre spitale?

 2. McVaccin says:

  Nimeni nu vrea vaccinul vostru, otrava ce e.

  • Dani says:

   Esti un criminal!!! Datorita tie pandemia continua!!!!!!!

   • DaniPropagandistu says:

    Numa in capul tau continua ceva.
    Meri la tratament cat de curand.

   • Inad says:

    Tu esti crimnalu cu restu bigfarma.

    “Un copil de doi ani a murit în termen de șase zile de la administrarea celei de-a doua lovituri a vaccinului Pfizer COVID-19 în cadrul studiilor clinice experimentale în desfășurare pe mai mult de 10.000 de copii cu vârsta sub 5-11 ani.
    Pfizer și Moderna trec prin studii clinice pentru fotografiile lor de ARNm pe mai mult de 10.000 de copii cu vârsta de până la șase luni . Testele acestor vaccinuri au început la jumătatea lunii martie.

    Moderna se referă la studiul său drept KidCOVE . De copii sunt , de asemenea , folosite ca cobai de Johnson si Johnson si AstraZeneca.

    Între timp, este posibil ca părinții acestor copii să nu fie conștienți de aceste fapte.”

    • Dani says:

     Aha…
     Da…
     Asa-i cum zici…precis
     Diferenta dintre mine si tine ii ca eu am grija de unde imi culeg informatia.
     Tu continua numa sa tot dai scroll pe Facebook pt ca acolo ai mult material de indobitocire.

    • Unom says:

     Minciuni, de ce nu ne prezint si sursa acestei “traduceri”
     “Pfizer și Moderna trec prin studii clinice pentru fotografiile lor de ARNm pe mai mult de 10.000 de copii cu vârsta de până la șase luni ”
     pe bune: “FOTOGRAFII de ARNm”??? 🤣🤣🤣 ,
     “mai mult de 10.000 de copii cu vârsta de până la șase luni” așa de mulți ??? 😂😂, pina in șase luni ???? adica 10.000 de BEBELUSI??? 🤣🤣🤣🤣

     “Între timp, este posibil ca părinții acestor copii să nu fie conștienți de aceste fapte.” PE BUNE ??? adică părinți de BEBELUSI nu știu ce fac copii lor??? 🤣🤣🤣🤣🤣
     merg ei(bebelusui) singuri sa se vaccineze???? 😂😂😂

     dar tu REALIZEZI ce expui aici???
     SIGUR NU 🤣🤣🤣🤣

     Uite “stirea” DEMONTATA de persoane care se ocupa cu așa ceva:

     “This brings us to the viral claim about the 2-year-old Virginia girl. On April 16, 2021, a Twitter account named “Covid Vaccine Victims” tweeted a screenshot of a record from VAERS. “After 17 days in hospital” that account tweeted, “a 2yr old baby in #Virginia #USA has died after being given the #pfizer #COVID19Vaccine!”

     Taking the record — which can be viewed on the VAERS system here — at face value, it asserts that the girl died on March 3, 2021 after A) receiving the Pfizer vaccine on Feb. 25., 2021, and B) spending 17 days in the hospital, 15 of which would have been prior to any purported vaccination.

     There is no conceivable reason for a 2-year-old baby to have been administered a COVID-19 vaccine at that time. Not only was the vaccine (and still is) unapproved for anyone that young, but in February 2021, nobody was conducting clinical trials on anyone approaching that age. By mid-March, both Pfizer and Moderna released plans to recruit for a clinical trial that tested their product on increasingly younger populations of people, but these efforts hadn’t even been announced at the time this 2-year old-was allegedly vaccinated.

     Regardless, conspiratorial accounts have pushed the notion that the baby was volunteered to be part of a clinical trial by her parents by pointing to dubious Facebook posts as evidence. For example, as a reply to their post about the 2-year-old Virginia girl, the Covid Vaccine Victims account posted a screenshot of someone claiming to have received a phone call from a friend whose 2-year-old niece died after vaccination.”

     sursa: https://www.snopes.com/fact-check/two-year-old-virginia-die-vaccine/

     • Oradea7 says:

      🤣🤣🤣🤣tu esti cel mai cretin om care scrie comentarii . Snoope este platit sa minta nu e nici un fact check , platit de democratii lui Soros , un fost puscarias cu doua foste prostituate asta numesti tu “ adevar” ?ti-e greu sa mai intorci o pagina sa vezi si alte rezultate , sau sa cauti in alta platforma inafara de google si yahoo???? Mi -ar fi rusine bai oaie sa trec Snoope ca si adevar 🤣🤣🤣🤣🤣🤣du-te I-ati cecul de la Soros

     • Unom says:

      Știi tu sigur, Pupurel 💩💩💩
      Iar ai schimbat userul 🤣🤣🤣🤣🤣
      ești PENIBIL – Pupurel mic, asemeni lui Pupurel Mare ( se știe el 🤣🤣🤣)

      hai cu dovada ce e plătit …
      restul sunt vorbe in vânt … ca tine , apari si postezi pt prima data si doar acuzi , la fel ca cei de sus, fără nici o DOVADA!!!

      Dar de postarea căruia i-am răspuns – nu zici nimic?
      Sa înțeleg ca aprobi asemenea minciuni? adică (vorba cuiva cunoscut ție ) SUTII ✌🏼🤞🏼😁

 3. Anonim says:

  Nici vitele nu se vaccinează în stradă, cu un vaccin experimental.

  • alupigus says:

   Lasa ca s-au vaccinat cateva milioane de americani in masina si nu s-a plans nici unul . Dar asa e romanu . prost si nemultumit de cand il fata masa pe lume .

   • Florin says:

    E diferența mare. Americanii sunt spălați pe creier de mult timp. Noi ca români trăind în comunism ne-am format un sistem de apărare împotriva manipulării și minciunii propagate de cei de la conducere.
    Din păcate, avem și noi generația Facebook spălată pe creier.

    • AntMan says:

     D-aia suntem noi un popor asa de evoluat, nu?

     • Florin says:

      Chiar suntem un popor evoluat,trebuie doar să vezi ce valori am dat de-a lungul istoriei noastre.
      Suntem un popor asuprit pentru că întotdeauna am fost la granița dintre imperii.

   • Casca ochii bine says:

    Bravo. Nimeni nu se uita dincolo de granița, numai când se.plange de drumuri și salarii. Ca dincolo de granița sunt focare de infecții, și restricții mult mai dure, nu zice nimeni , numai ca noi ca tara suntem praf, ultimii cu covid pe planeta. Oare cum se face cu rapelul? Chiar ma tentează sa merg

   • AnOra says:

    Anonim e doar Prost…iarta-l :)))))))

 4. Needucat says:

  Reclamă la necaz.

 5. ....... says:

  Nici ca puteati gasi o denumire in limba romana ,mai nou nu se mai cunosc denumiri romanesti fix ca uni cocalari dupa ce au stat doua luni in alta tara nu mai stiu unele cuvinte romanesti, come se dice in rumena ca am uitat …cam asa si cu drive-through asta

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.