bihon.ro Web analytics

Centrul Expoziţional FIAP Oradea-România

Reactualizat la:
Cel de al 17-lea Centru Expozițional FIAP din lume a fost inaugurat vineri, la Oradea.
Scris de Camelia Busu - Cel de al 17-lea Centru Expozițional FIAP din lume a fost inaugurat vineri, la Oradea.

Festivitatea de inaugurare a celui de al 17-lea Centru Expozițional FIAP din lume a avut loc vineri seara. La eveniment au participat peste 70 de artiști fotografi și iubitori ai fotografiei din Andorra, Germania, Grecia, România, Ucraina și Ungaria. Amfitrion a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, fondatorul celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România și directorul Centru Expozițional FIAP Oradea – România.

Invitat, Joan Burguse Martisella din Andorra, vicepreședinte Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și director al Centrelor Expoziținale FIAP, a preciat activitățile expoziționale ale Galeriei „Euro Foto Art” în care au fost vernisate peste 570 de expoziții internaționale. Secretarul FIAP Ioannis Lykouris din Grecia a subliniat relațiile deosebite pe care le are de peste un sfert de veac cu artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP și efortul pe care l-a depus acesta în interesul artei fotografice de peste 40 de ani. Aristul fotograf Georg S. Holzmann EFIAP, președinte de onoare al Federației de Artă Fotografică a Germaniei din Karlsruhe (Germania) a felicitat președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” pentru rezultate și i-a înmânat în semn de apreciere medalia de aur a Federației din Germania.

La eveniment a luat cuvântul şi deputatul Bíró Rozália, care a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Bihor și i-a mulțumit artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP pentru tot ce a făcut în cei peste 40 de ani în domeniul artei fotografice. A urmat tăierea panglicii tricolore de către invitații de onoare și dezvelirea plăcii Centru Expozițional FIAP Oradea – România de către artiștii fotografi Joan Burguse Martisella din Androrra și Ștefan Tóth AFIAP.

După acest moment festiv au fost invitați să i-a cuvântul reprezentantul Instituției Prefectului județului Bihor, artistul fotograf Eugen Antal, respectiv Angela Lupșea, directorul general al Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural. În încheiere, Ștefan Tóth AFIAP a mulțumit acelora care au sprijinit financiar și prin munca de voluntariat renovarea Galeriei „Euro Foto Art”.

Cupa mondială EFA

În partea a doua a festivității a avut loc vernisajul ediției a IV-a a Cupei Mondiale EFA a Fotocluburilor și festivitatea de înmânare ale premiilor și medaliilor competiției internaționale organizate de Asociația Internațională „Euro Foto Art, pentru organizațiile partenere din Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Momentele muzicale ale serii au fost oferite de către artiștii „Duo Varadiensis” – Lucian Malița și Thurzó Sándor József, Elemér Radui și Florian Chelu (chitară), respectiv Alexandrina Chelu (voce). Artiștii fotografi din Andora și Germania au fost primiți şi la sediul Consiliului Județean Bihor de către președintele acestuia, Pásztor Sándor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.