bihon.ro Web analytics

Centrul Salem câştigă împotriva Primăriei

Reactualizat la:

Centrul Salem câştigă împotriva Primăriei

Reactualizat la:
Tribunalul Bihor a dat câştig de cauză Centrului Creştin Salem, care refuză să se lase expropriat de Primărie, în folosul vecinilor penticostali de la Betel.
Scris de Demian - Tribunalul Bihor a dat câştig de cauză Centrului Creştin Salem, care refuză să se lase expropriat de Primărie, în folosul vecinilor penticostali de la Betel.

După mai bine de două ani, timp în care a protestat în tăcere, dar cu bannere, la fiecare şedinţă de Consiliu Local, Centrul Creştin Salem înregistrează o primă victorie în instanţă. Creştinii charistmatici din cartierul Nufărul se împotrivesc pe toate căile intenţiei de expropriere pe care Primăria şi Consiliul Local Oradea şi-au manifestat-o deja faţă de acest centru creştin. Beneficiarul măsurilor municipalităţii este Liceul Penticostal Betel. Acest liceu confesional ce funcţionează pe terenul Bisericii Penticostale a îngrădit cu de la sine putere drumul public nemodernizat, ce face legătura între străzile Nicolae Şova şi Grigore Moisil, transformându-l în curte a liceului! Urmarea: Betel a ajuns vecin gard în gard cu Salem, iar în 2014, administraţia locală a preferat să schimbe încadrarea acestui drum public în teren curţi – construcţii şi să decidă amenajarea unui drum public lipit de acesta, dar prin exproprierea unei suprafeţe din terenul celor de la Salem.

26237838_10215326871755222_1516648299_o

Primăria şi Consiliul Local Oradea au considerat că liceul penticostal are mai multă nevoie de acel teren decât are nevoie Salem de terenul său. Şi, astfel, a considerat oportun să intervină între cele două persoane juridice de drept privat, reuşind să-şi ridice în cap una dintre părţi.

Prin sentinţa din 20 decembrie, Tribunalul Bihor admite acţiunea formulată de Salem şi anulează în parte HCL Oradea nr. 568/21.07.2014, prin care se hotărăşte deschiderea unei străzi care să asigure legătura între străzile N. Şova şi Romulus Guga (Grigore Moisil). De asemenea, se anulează avizul nefavorabil emis de Instituţia Arhitectului Şef nr. 1010/06.08.2014 celor de la Salem şi obligă pârâta Instituţia Prefectului să reanalizeze cererea reclamantei Salem nr. 147299/29.07.2014 în vederea emiterii avizului prealabil de oportunitate.

centrul-salem-oradea

De asemenea, instanţa anulează HCL Oradea nr. 700/10.09.2014 prin care s-a dispus dezmembrarea parcelei (nr. cad. 16081) şi schimbarea destinaţiei din drum public în curţi şi construcţii a suprafeţei împrejmuite de Liceul Betel. Sentinţa nu e definitivă.

Asociaţia Centrul Crestin Salem, condusă de Teodor Ciuciui, este proprietară pe un teren de 20.000 mp în Oradea, în timp ce vecinul lor, Biserica Penticostala Betel, are 11.143 mp, unde îşi desfaşoară activitatea Liceul Betel.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Spre anticipate: "PNL nu va vota următoarele formule de guvern"
  Liberalii au luat decizia de a nu vota în Parlament nici Guvernul Orban 2, propus de Iohannis, și nici următoarea formulă nominalizată de președinte. PNL vrea morțiș alegeri anticipate, pentru a avea o majoritate solidă în Parlament.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei candidați pentru șefia Senatului Universității
  Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a redeschis magazinul Desidea din Lotus Center!
  Acum câteva zile magazinul Desidea din Lotus Center s-a redeschis. Vă așteaptă într-un spațiu mai mare, cu o gamă largă de produse, după cum se vede și în imagini.

  România

  Euro trece de 4,8 lei pentru prima dată în istorie. Creşterea, resimţită la raft
  Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie găsită decedată în propria locuință
  O femeie, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită decedată într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase migranți din Algeria, Maroc și Siria depistați la frontiera cu Ungaria
  Polițiștii de frontieră orădeni au depistat șase cetățeni din Algeria, Siria și Maroc care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.