bihon.ro Web analytics

CJ Bihor, investiție de 3,5 milioane lei în drumuri menite să fluidizeze traficul

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

CJ Bihor, investiție de 3,5 milioane lei în drumuri menite să fluidizeze traficul

Reactualizat la:
Oradea-Paleu-Cetariu-Șisterea-Șușturogi și Oradea, zona Spitalului Județean-Paleu sunt cele două tronsoane de drum inaugurate luni de Președintele CJ Pasztor Sandor.
Scris de Veronica Bursașiu - Oradea-Paleu-Cetariu-Șisterea-Șușturogi și Oradea, zona Spitalului Județean-Paleu sunt cele două tronsoane de drum inaugurate luni de Președintele CJ Pasztor Sandor.

Aproape 20 km de drum au împreună cele două tronsoane. Investiția totală este de 3,5 milioane lei, iar constructorul e Drumuri Bihor, firma lui Beniamin Rus. Omul de afaceri, prezent alături de șeful județului, de managerul județului Szabó József, de primarul de Paleu și de candidatul UDMR la Primăria Paleu la eveniment, a spus că speră că și peste 20 de ani drumurile inaugurate luni vor fi la fel de bune. Beniamin Rus a ținut să mulțumească pentru încrederea acordată atunci când întrebat fiind dacă este dispus la provocări a răspuns afirmativ. Patronul Drumuri SA a ținut să mulțumească conducerii CJ pentru că face plățile curente, „astfel încât să putem duce contractele fără sincope, într-un moment în care toate firmele de construcții sunt decapitalizate”.În aprilie, Drumuri Bihor SA începea lucrarea de modernizare a drumului cuprins între Săldăbagiu de Munte și Oradea.

Porțiunea de drum în lungime 7150 metri a fost clasificată Drum Județean (DJ 767 I), anul trecut, după ce mai multe tronsoane din drumul comunal DC 37, aflate în proprietatea municipiului Oradea, respectiv a comunei Paleu, au trecut, în administrarea Consiliului Județean Bihor.

Prezenți la inaugurare, primarul de Paleu și candidatul UDMR la Primăria Paleu au spus că fără sprijinul Consiliului Județean Bihor „nici în 20 de ani nu reușeam să facem drumul acesta. Ne-am luptat foarte mult deoerece nu țoți consilierii au fost de acord cu trecerea drumului în patrimoniul județului”.

„Am urmărit eliminarea ambuteiajelor de la intersecțiile drumului județean 767 F cu drumul rapid din Municipiul Oradea și decongestionarea traficului de pe DJ 767 F (Oradea-Paleu-Cetariu), la intrarea în Oradea, prin posibilitatea de preluare a unei părți din acest trafic pe noul drum județean, pe traseul Paleu-Săldăbagiu de Munte-Oradea. Sunt variante de trafic aferente deschiderii autostrăzii, sunt mai multe rute alternative”, a spus spus președintele CJ Bihor Pásztor Sándor.

Această porțiune de drum a necesitat lucrări serioase de modernizare, s-a procedat la refacerea fundației pe o porțiune de 20% din total. Investiția e de 1, 4 milioane lei și iar drumul va facilita, totodată, accesul populației din zona Paleu spre Oradea.

„S-a făcut blocaj de piatră brută, s-au refăcut fundații, plombări și s-a turnat covor asfaltic, s-a trecut la ridicarea la nivel a 98 de capace de canalizare, s-au tăiat acostamente și s-au curățat șanțuri”, a explicat șeful CJ Bihor. 2 milioane de lei au fost investiți în drumul Oradea-Paleu-Cetariu- Șișterea-Șușturogiu. Această porțiune este în lungime de 11,9 km.

Prezent la eveniment managerul orașului și candidatul UDMR la presedenția Consiliului Județean Bihor Szabó József a mulțumit actualului șef al județului, constructorului pentru lucrările de calitate, urmând ca „cele două comune, Paleu și Cetariu, să pregătească pentru perioada următoare proiecte cu finanțare europeană pentru celelalte tronsoane. Ne apucăm de treabă! Mai sunt multe de făcut, dar se vede că se poate!”.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Victor says:

  Se vede ca vin alegerile.

 2. Iepuri says:

  Alergător, alegãtor.

 3. cititor says:

  Daca facem drumuri ca vin alegeriile, putem sa stim si noi, oamenii de rand, cand se finalizeaza drumul Biharia – Marghita? Anul trecut a fost vorba ca se finalizeaza, dar n-au facut nici 50%.

 4. Necalificat says:

  Trimitem oamenii pe Marte in curand, dar un canal nu putem face la nivel cu asfaltul… muncitori “calificati”

 5. Salarii de plecat says:

  Fluidizãm, mobilizãm, regenerãm pentru o viaţã mai bunã.

 6. vasi says:

  Tot asa de calitate ca ultima isprava cu drumul expres?

 7. Din Paleu says:

  Foarte frumos că au făcut câțiva km de drum. Dar, stimate domn primar Szabo Jozsef drumurile din comuna d-voastră vor fi asfaltate cândva? Canalizare cui o lăsăm? Gazul rămâne în continuare un vis frumos?

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China, de către Municipiul Oradea. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și doctorului Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 6

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 3

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două mașini au luat foc una după alta, în Oradea
  Apelurile pentru cele două incendii la mașini au fost date la diferență de un singur minut.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.