bihon.ro Web analytics

Cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri

În judeţul Bihor vor fi deschise zece cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri.
Scris de erdei - În judeţul Bihor vor fi deschise zece cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri.

Munca în echipă. Acceptarea ideilor celorlalţi. Învăţarea prin joc. Stimularea gândirii creative şi rezolvarea problemelor prin intermediul jocului. Acestea sunt doar câteva din metodele prin care tinerii vor fi învăţaţi să se implice activ într-o schimbare socială reală. Aceste idei vor fi puse în practică prin cele zece cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri vor fi deschise în perioada următoare în judeţul Bihor. Cluburile vor fi deschise de Fundaţia Noi Orizonturi cu sprijinul Romanian American Foundation. Aceste cluburi fac parte din reţeaua judeţeană de cluburi IMPACT Bihor, iniţiată şi coordonată de Asociaţia Filantropia, fiind totodată parte din reţeaua naţională IMPACT şi Mişcarea IMPACT (implicare, motivaţie, participare, acţiune, tineri).

Cursuri de formare

Proiectul a fost demarat cu o serie de cursuri de formare pentru 20 de viitori lideri/facilitatori voluntari care vor coordona activităţile cluburilor IMPACT – prin care tineri elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani dobândesc abilităţi pe baza a patru componente de dezvoltare: cetăţenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership.

Cursurile sunt susţinute de formatori ai Fundaţiei Noi Orizonturi şi includ explicarea metodologiei şi a modului de funcţionare a cluburilor IMPACT: întâlniri săptămânale ale membrilor, ce cuprind activităţi de educaţie nonformală şi pregătirea de proiecte de serviciu în folosul comunităţii.

Unul dintre aceste cursuri s-a desfăşurat sâmbătă, 8 martie, la Fundaţia de Scleroză Multiplă. „Ne bucurăm să fim parteneri ai Asociaţiei Filantropia în derularea programului educaţional IMPACT. Am descoperit voluntari – profesori şi studenti, care cred în combaterea apatiei civice şi a corupţiei prin educarea tinerilor în spiritul cetăţeniei active. În Asociaţia Filantropia am găsit voluntari dornici să transforme lumea alături de IMPACT şi să aducă îmbunătăţiri educaţiei din România, prin înzestrarea tinerilor cu valori şi abilităţi de viaţă care să îi ajute să îşi găsească drumul”, a declarat Lidia State, coordonator regional, Fundaţia Noi Orizonturi.

„Cursul constituie o şansă de a învăţa despre educaţia nonformală. Am aflat despre aceste cursuri prin Asociaţia Filantropia cu care colaborez. Mă ajută foarte mult în profesie. Am început să aplic ideile la clasă şi copiii le-au primit cu mare deschidere”, a afirmat Alina Deliman, profesor la Şcoala generală Nicolae Bălcescu.

Părintele Lazăr Laureanţiu, preşedintele Asociaţiei Filantropia Oradea, ne-a informat că tinerii care doresc să participe la acţiunile cluburilor IMPACT trebuie să ia legătura cu asociaţia. Programul este absolut gratuit.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.