bihon.ro Web analytics

CNAIR a depus dosarul necesar fondurilor europene pentru centura Aleșd

De Georgiana Anghel
Reactualizat la:

CNAIR a depus dosarul necesar fondurilor europene pentru centura Aleșd

Reactualizat la:
Costul șoselei de centură a orașului Aleșd este de 121 de milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene.
Scris de Georgiana Anghel - Costul șoselei de centură a orașului Aleșd este de 121 de milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a elaborat și depus aplicația de finanțare pentru proiectul „Varianta de ocolire a orasului Alesd”, în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile – prin fluidizarea traficului, decongestionarea traficului în zonele tranzitate”, transmite CNAIR printr-un comunicat de presă. Valoarea totală a proiectului este de peste 121 de milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15% contribuția proprie.

Șosea de 5,9 kilometri

Proiectul presupune construcția unui drum de 5,9 kilometri, cu o bandă pe sens, 3 poduri, 18 podețe și o parcare. „Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi totodată îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu”, a transmis Consiliul Județean Bihor la începutul lui iulie, când a anunțat lansarea licitației pentru proiectarea și execuția șoselei. Potrivit CJ Bihor, centura intersectează și Drumul Județean 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă. Indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate au fost aprobați în ședința extraordinară a CJ Bihor din data de 12 mai. Tot atunci a fost votat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul centurii. Durata de realizare a proiectului este de 37 de luni. JB – G.A.

A fost lansată procedura de licitație pentru Centura Aleșd

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - Perioada 26.05.2022 - 03.06.2022 - PL Alesd + Marghita + Rural + Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 12 tone de deșeuri din cauciucuri oprite la Vama Borș
  Polițiștii de frontieră bihoreni au oprit intrarea în România a unui camion încărcat cu 12.800 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.