bihon.ro Web analytics

Comunicat de presă

Reactualizat la:

Comunicat de presă

Reactualizat la:
Lansare proiect: „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea - Centru multicultural și multiconfesional european- Etapa III.
Scris de Demian - Lansare proiect: „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea - Centru multicultural și multiconfesional european- Etapa III.

Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen respectiv a curtinei nordice și vestice”; SMIS: 123475 UAT Municipiul Oradea, în calitate de beneficiar în cadrul contractului de finanțare nr. 3471/15.11.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 şi cu Organismul Intemediar Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, implementează proiectul: ,,Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea – Centru multicultural și multiconfesional european- Etapa III. Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen respectiv a curtinei nordice și vestice, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Obiective proiect: Transformarea zonei Cetății Oradea, reprezentată de curtina nordică, bastionul Ciunt, Curtina vestică și bastionul Bethlen, într-o zona de interes turistic si cultural major, pilon de dezvoltare durabila urbana.

Valoarea totală a proiectului este de 10,888,636.90 lei, din care finanţarea nerambursabilă este reprezentată de suma de 10,332,860.93 lei.

Data incepere proiect:16.11.2018

Data finalizare proiect: 27.03.2021

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 28 luni de la data semnării contractului de finanțare, iar locaţia implementării este situată în Oradea – Piata Emanuil Gojdu nr.41, jud. Bihor.

Acest proiect vizează creşterea numărului preconizat de vizite a acestui obiectiv de patrimoniu cultural cu 100%, ajungând la 500/an vizitatori după finalizarea proiectului.

Advertorial! Hb: 201021
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  25 mai, termen prorogat le Declarația unică
  Declarația unică nu mai are termenul de depunere pe 15 martie. ANAF a stabilit un nou termen – 25 mai.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu pe strada Liszt Ferenc din Oradea: bărbat în stop cardio-respirator și cu arsuri, resuscitat și trimis la UPU
  Un bărbat de 65 de ani a suferit arsuri de gradul IV pe circa 80% din suprafața corpului, în urma unui incendiu produs la un apartament situat pe strada Liszt Ferenc dn Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curs gratuit de prim ajutor - resuscitare gratuit în Oradea
  Un tată, care şi-a văzut copilul pierind fără să îl poată ajuta, a decis să înveţe cum să îi salveze pe alţii, iar de câţiva ani, bărbatul predă cursuri gratuite de prim ajutor, autorizate la nivel european.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele coronavirus: stocurile de măști din farmaciile din Oradea sunt epuizate
  Stocurile de măști chirurgicale s-au epuizat în aproximativ toate farmaciile din Oradea, din cauza temerii orădenilor de coronavirus. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Traficant de droguri de mare risc, prins de polițiștii orădeni
  Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Oradea, dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a fost arestat de poliţiştii orădeni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci localități bihorene vor fi cadastrate gratuit
  În prezent, din totalul de 101 de UAT-uri din județul Bihor, patru sunt cadastrate în proporție de sută la sută.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.