bihon.ro Web analytics

Concert coral a cappella

De Camelia Buşu
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Concertul de joi al Filarmonicii de Stat Oradea va fi susţinut de Corul Filarmonicii.
Scris de Camelia Buşu - Concertul de joi al Filarmonicii de Stat Oradea va fi susţinut de Corul Filarmonicii.

 

Obişnuitul concert de joi, de la ora 19:00, al Filarmonicii de Stat Oradea va fi un concert coral a cappella, intitulat „Despre frumosul cotidian și celestˮ.

În program vor fi lucrări de Josquin des Prez, Clément Janequin, Hans Leo Haßler, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Jan Pieterszoon Sweelinck, Joseph Haydn, Francis Poulenc, Astor Piazzolla. Concertul va fi susţinut de Corul Filarmonicii de Stat Oradea, dirijat de Lászlóffy Zsolt.

În anul 1997, pornind de la nucleul oferit de Corul Camerata Felix căruia i s-au adăugat studenți ai Facultății de Muzică de la Universitatea din Oradea, din inițiativa directorului filarmonicii, Romeo Rîmbu, ia naștere Corul Filarmonicii din Oradea, avându-l ca dirijor pe maestrul Avram Geoldeș. El se dedică total creșterii și formării corului, curând lista repertorială a ansamblului deținând peste 200 de titluri, acoperind, practic, toate epocile stilistice, dar și toate genurile muzicale în care ar fi putut fi implicat: a cappella, cantata, oratoriu, requiem, opera, simfonie cu cor etc. La 28 august 2005 dirijorul Avram Geoldeș trece în neființă. Stagiunea 2005–2006 găsește corul într-o perioadă de tranziție, dirijorul lui fiind tânăra Carmen Bocioc, absolventă a Facultății de Muzică din Oradea. Din toamna anului 2006, Lászlóffy Zsolt aduce cu sine un suflu nou în viața ansamblului, venind cu tehnica dirijorală a unei școli muzicale cu tradiție, fapt ce se poate observa de altfel și în creațiile muzicale abordate de cor sub îndrumarea sa. Având o pregătire profesională înaltă, Lászlóffy Zsolt a îmbogățit repertoriul corului, acesta apărând periodic în concerte vocal-simfonice, alături de orchestra simfonică, dar și în concerte a cappella sau spectacole de operă.

Dirijorul corului, Lászlóffy Zsolt FOTO: Filarmonica

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. BH22LEX says:

  Doamne ce pacat ca nu mai transmiteti online inregistrarea spectacolelor… ar fi minunat sa le putem vedea de mai multe ori! si filmate cu mai multe camere (la fel ca si la sfarsitul anului trecut) sa vedem de aproape solistii, instrumentistii si pe dirijori

 2. BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție

  România

  Șoferița care a provocat accidentul mortal din Capitală consumase alcool. A fost reținută
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători: devieri pe liniile de autobuz 14, 30 și 33

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria prelungește pista de biciclete din zona Parcului Brătianu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.