bihon.ro Web analytics

Conducerea ADP insistă cu hotelul din aquapark

De Cristina Ghilea

Conducerea ADP insistă cu hotelul din aquapark

Andrica: „Se construiesc aquaparkuri peste tot în jur, nu putem sta pe loc că rămânem în urmă, ne pierdem clienții.”
Scris de Cristina Ghilea - Andrica: „Se construiesc aquaparkuri peste tot în jur, nu putem sta pe loc că rămânem în urmă, ne pierdem clienții.”
Conducerea ADP SA insistă cu hotelul din aquapark. Directorul Liviu Andrica consideră că orice amânare a investiției înseamnă o pierdere pentru Complexul Nymphaea, care va intra în concurență cu investiții similare care apar peste tot în jurul Bihorului.
„Eu încerc să materializez ideea, am dat în lucru studiul de prefezabilitate, pentru a vedea mai exact despre ce costuri e vorba și care e numărul optim de camere. Noi ne dorim undeva la 100 de camere, trei stele, nimic prea sofisticat. Administrând aquaparkul anii aceștia, pot spune că oamenii cer condiții tot mai bune. În jur, peste tot se dezvoltă aquaparkuri, la Turda, la Baia Mare, chiar și la Salonta. Nu putem sta pe loc că ne pierdem clienții”, zice el.
În plus, Andrica consideră că voucherele bugetarilor ar fi o sursă bună de venituri pentru ADP SA, dar acestea se pot folosi doar dacă în pachetul de servicii e inclusă și cazarea. Un alt motiv, zice el, este că serviciile de wellness au mai mare trecere la clienții hotelurilor decât la cei care vin pentru o zi în aquapark. Directorul susține că ADP SA poate susține investiția estimată la cel puțin 3 milioane de euro, din surse proprii. „În cel mai prost an de pandemie am mai dat la bugetul local 7,6 milioane lei”, afirmă el.
Locația cea mai potrivită pentru hotel, în accepțiunea directorului, ar fi parcela de teren din incintă, de lângă baza Dinamo. Între timp, o locație mult mai bună – terenul lipit de aquapark, cu front la strada Codrilor nr. 3 este miză în procesul Primăriei cu proprietarii trustului Lotus, respectiv ai Nymphaea Resort SRL. De altfel, Primăria emite lunar penalizări firmei pentru neîndeplinirea contractului, documente respinse de destinatar.

De-a hotelul lângă aquapark…

Construirea unui hotel în imediata vecinătate a aquaparkului, cu acces direct între cele două entități, e un deziderat asumat de municipalitate și reportat de la un mandat la altul. Tentativa de a lăsa privaților de la Lotus Center investiția a eșuat, cel puțin până acum. Deși Primăria le-a vândut terenul vecin cu aquaparkul la preț preferențial, condiționat de edificarea în 3 ani a construcției, investitorii n-au făcut hotelul promis, invocând pandemia și sistarea finanțărilor pentru HORECA.
La începutul anului, Primăria a sistat contractul pentru hotel și a chemat firma în judecată, pentru rezilierea contractului. Aplicând termenii contactului, municipalitatea a început să emită penalități de 500 lei pe zi pentru întârziere, dar firma le-a respins. Până la 30 aprilie, suma facturată de Primărie a ajuns la 312.000 lei, transmite Direcția Economică.
Procesul început în februarie la Judecătoria Oradea a primit primul termen pe finalul lunii viitoare. Înainte însă, la Curtea de Apel de va judeca cererea firmei de strămutare a procesului.
Primarul Florin Birta a fost chestionat recent de reporterul JB despre acest subiect, mai exact despre cum vede el ieșirea din impas și dacă găsește potrivit ca Primăria, printr-o firmă proprie, cum e ADP SA, să investească într-un hotel. Edilul s-a ferit să dea un răspuns ferm. „Acum a trecut perioada de Covid, lucrurile se îndreaptă spre o perioadă mai bună. Eu sper ca firma să găsească finanțarea și să facă investiția. Dacă nu, trebuie să vedem în ce condiții ADP va putea construi hotelul”, a explicat primarul.
2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. xxx says:

  Se stie ca statul e cel mai prost administrator. Si e dovedit asta. Nu mai exista hoteluri de stat, toate sunt private. Interesul prvatului e net superior celui de stat. Si asa aquaparkul are multe carente in servire. Cel mai util ar fi extinderea cu alte bazine si asa e plin si multi raman pe dinafara, mai multi bani ar face daca ar extinde aquaparkul, ca mai mult ar castiga. Oricum orasul are destule hoteluri pe pensiuni sau cazari.

 2. DoiCopaci says:

  Sa cumpere Double Tree … 🙂

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Indicele ROBOR a trecut pragul de 5 %, indicele IRCC în creștere
  Conform informațiilor publicate zilnic de BNR, încă de la sfârșitul lunii aprilie 2022, indicele ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și ROBOR la 1 an, a depășit pragul psihologic de 5 % și continuă să crească, fiind cotat la niveluri comparabile cu cele de acum zece ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.