bihon.ro Web analytics

Conferinţă cu Andrei C. Cozma şi concert spectral în Cetate

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Conferinţă cu Andrei C. Cozma şi concert spectral în Cetate

FOTO. Silviu Filip
Reactualizat la:
Vineri, 13 mai, va avea loc în Cetate o conferință-eveniment susținută de muzicologul Andrei C. Cozma pe tema spectralismului, unul dintre cele mai enigmatice și reprezentative curente stilistice ale secolului XX.
Scris de Camelia Bușu - Vineri, 13 mai, va avea loc în Cetate o conferință-eveniment susținută de muzicologul Andrei C. Cozma pe tema spectralismului, unul dintre cele mai enigmatice și reprezentative curente stilistice ale secolului XX.

Andrei C. Cozma este doctor în muzicologie, profesor, compozitor și promotor al muzicii, autorul cărții „Texturalismul sau sintonia muzicii din cea de-a doua jumătate a secolului XX” publicată de Editura Muzicală în 2019.

Conferința va avea loc de la ora 19 în Cetatea Oradea, la etajul 1 din Corpul E, și va fi urmată de un concert spectral în care vor intra în dialog Maatus Pealler la caval, Andrada Ciupeiu la vioară și Gabi Crecan la synth. Concertul poartă denumirea de Wavestate II și reprezintă a doua iterație a unei serii de improvizații cu caracter meditativ prin care se dorește reînvățarea ascultării conștiente ca formă de recalibrare a percepției. În cadrul acestui eveniment muzical inedit arhaicul se împletește cu noul într-o sesiune de improvizație muzicală cu caracter meditativ, unde cavalul și vioara vor deveni o parte a unei forme de spectralism a cărui structură va fi dictată de sintetizatoare. Intrarea este liberă.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.