bihon.ro Web analytics

Conservarea speciilor de lilieci

Reactualizat la:
Proiectul s-a derulat pe teritoriul a trei județe: Bihor, Cluj și Alba, în perioada 2010 –2013.
Scris de erdei - Proiectul s-a derulat pe teritoriul a trei județe: Bihor, Cluj și Alba, în perioada 2010 –2013.

Nouă peșteri curăţate de deșeurile acumulate de-a lungul timpului, 15 peșteri închise în mod adecvat pentru a asigura protecția speciilor de lilieci și a habitatelor subterane utilizate de către ei, 300 de adăposturi artificiale montate în locurile unde liliecii nu-și pot găsi adăposturi naturale sunt doar câteva din activităţile realizate în cadrul proiectului Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău recent încheiat.

De asemenea, în cadrul proiectului cofinanţat de către Comisia Europeană prin instrumentul financiar Life, şi a cărui beneficiar este Agenția pentru Protecția Mediului Bihor au fost montate 15 panouri informative la peșterile care au fost închise. „Aceste panouri conțin informații privind descrierea peșterii și motivele închiderii acesteia, fiind elaborat şi un plan de management pentru şapte specii de lilieci”,a precizat managerul de proiect Szodoray-Paradi Farkas.

Închidere

La conferința de finalizare a proiectului, care a avut loc zilele acestea la Oradea, au participat 67 de persoane din Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Comisia Patrimoniului Speologic, agențiile pentru protecția mediului din țară, parcuri naționale și naturale din țară și din străinătate, custozi și administratori de situri Natura 2000, ONG-uri, cluburi de speologie, cercetători și specialiști în protecția liliecilor și a mediului în general. În cadrul conferinței, s-a realizat și un schimb de experiență între participați prin prezentări în plen sau sub formă de poster privind managementul ariilor naturale protejate şi activităţile de biomonitorizare a siturilor Natura 2000.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna APRILIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 800 şi 1600 după următorul program:

  Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.