bihon.ro Web analytics

„Consiliul Etic s-a întrunit de urgență”

„Consiliul Etic s-a întrunit de urgență”

Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a situației descrise în JB.
Scris de Veronica Bursaşiu - Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a situației descrise în JB.

Managerul Spitalului Orășenesc Ștei Radu Cornel Aron s-a autosesizat în urma apariției în Jurnal bihorean a unui articol în care, ca urmare a unei reclamații a unui cadru medical, fost însoțitor al unui pacient în unitatea spitalicească, care reclama situații grave constate, într-o secție cu puternice implicații emoționale, cea de paleație. „Conducerea Spitalului orășenesc Ștei a luat act de articolul apărut în JB, la data de 25.11.2019.

În vederea informării corecte și obiective a opiniei publice, conducerea Spitalului Orășenesc Ștei oferă următoarele informații, care pot fi probate cu documente justificative în caz de necesitate. Managerul spitalului s-a autosesizat, iar pe data de 26.11.2019 a solicitat întrunirea de urgență a Consiliului Etic pentru: analizarea aspectelor descrise în articol, stabilirea existenței unui incident de etică sau a unei vulnerabilități etice, emiterea unei hotărâri sau aviz etic.

Această etapă procedurală oferă conducerii spitalului premisele necesare pentru soluționarea situațiilor semnalate. Consiliul Etic s-a întrunit în 27.11.2019, în urma analizării celor apărute în mass-media, a explicațiilor scrise și verbale ale persoanelor nominalizate în articol, a decis că aspectul muediatizat în presă constitue un incident de etică și se încadrează în prevederile art 8 alin i din OMS nr 1502/2016 pentru aprobarea competenței și atribuțiilor Consiliului Etic care funcționează în cadrul spitalelor publice.

În consecință, Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a speței descrise”, se arată într-un drept la replică remis redacției de către managerul ec.ing. Aron Radu Cornel.

Chestionar de satisfacție

În dreptul la replică, managerul Spitalului Ștei afirmă că „afirmațiile din articol referitoare la condiționarea actului medical nu au putut fi probate. Fiecărui pacient internat în Spitalul Orășenesc Ștei i se înmânează un chestionar de satisfacție care se completează anonim și se depune în cutia colectoare.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihai says:

  Vai saracii oameni bolnavi, vai saraca tara! Pe mana caror misei mincinosi incap…

 2. Posibilul imposibil says:

  Eee! Normal ca ,,nu pot fi probate”. Cum nu pot fi probate nici angajarile. Acum vreo 2-3 ani m-a pus ,,dracu” sa imi depun dosarul pentru un post de asistent medical (desi am fost ayentionat ca daca nu am pe nimeni, n-am nici o sansa). Dosar acceptat, urma proba scrisa. Ciudat, inainte de proba scrisa ni s-a cerut sa completam o declaratie prin care eram obligati sa nu facem contestatie la proba scrisa, motivul fiind faptul ca dureaza prea mult timp pana se fac incadrarile pe posturi. (Despre respectarea calendarului anuntat nu putea fi vorba)
  Particip la proba scrisa si… primul sub linie.
  Unde trebuia vorbit? La Primarie.
  Esti membru de partid sau ai adus voturi, ai sanse.
  Etc…
  Si daca privim recentul concurs de direçtori, vom vedea CANDIDATUL UNIC, Aron. El a centrat, el a dat cu capul, el a marcat.
  Din pacate DNA-ul e la mana PNL (fost PD) iar neregulile ,,nu pot fi probate”.
  Tot 100€ /luna e taxa de cazare a unui pacient?

 3. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.