bihon.ro Web analytics

„Consiliul Etic s-a întrunit de urgență”

„Consiliul Etic s-a întrunit de urgență”

Reactualizat la:
Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a situației descrise în JB.
Scris de Veronica Bursaşiu - Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a situației descrise în JB.

Managerul Spitalului Orășenesc Ștei Radu Cornel Aron s-a autosesizat în urma apariției în Jurnal bihorean a unui articol în care, ca urmare a unei reclamații a unui cadru medical, fost însoțitor al unui pacient în unitatea spitalicească, care reclama situații grave constate, într-o secție cu puternice implicații emoționale, cea de paleație. „Conducerea Spitalului orășenesc Ștei a luat act de articolul apărut în JB, la data de 25.11.2019.

În vederea informării corecte și obiective a opiniei publice, conducerea Spitalului Orășenesc Ștei oferă următoarele informații, care pot fi probate cu documente justificative în caz de necesitate. Managerul spitalului s-a autosesizat, iar pe data de 26.11.2019 a solicitat întrunirea de urgență a Consiliului Etic pentru: analizarea aspectelor descrise în articol, stabilirea existenței unui incident de etică sau a unei vulnerabilități etice, emiterea unei hotărâri sau aviz etic.

Această etapă procedurală oferă conducerii spitalului premisele necesare pentru soluționarea situațiilor semnalate. Consiliul Etic s-a întrunit în 27.11.2019, în urma analizării celor apărute în mass-media, a explicațiilor scrise și verbale ale persoanelor nominalizate în articol, a decis că aspectul muediatizat în presă constitue un incident de etică și se încadrează în prevederile art 8 alin i din OMS nr 1502/2016 pentru aprobarea competenței și atribuțiilor Consiliului Etic care funcționează în cadrul spitalelor publice.

În consecință, Consiliul Etic a emis o hotărâre care cuprinde propuneri de soluționare a speței descrise”, se arată într-un drept la replică remis redacției de către managerul ec.ing. Aron Radu Cornel.

Chestionar de satisfacție

În dreptul la replică, managerul Spitalului Ștei afirmă că „afirmațiile din articol referitoare la condiționarea actului medical nu au putut fi probate. Fiecărui pacient internat în Spitalul Orășenesc Ștei i se înmânează un chestionar de satisfacție care se completează anonim și se depune în cutia colectoare.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihai says:

  Vai saracii oameni bolnavi, vai saraca tara! Pe mana caror misei mincinosi incap…

 2. Posibilul imposibil says:

  Eee! Normal ca ,,nu pot fi probate”. Cum nu pot fi probate nici angajarile. Acum vreo 2-3 ani m-a pus ,,dracu” sa imi depun dosarul pentru un post de asistent medical (desi am fost ayentionat ca daca nu am pe nimeni, n-am nici o sansa). Dosar acceptat, urma proba scrisa. Ciudat, inainte de proba scrisa ni s-a cerut sa completam o declaratie prin care eram obligati sa nu facem contestatie la proba scrisa, motivul fiind faptul ca dureaza prea mult timp pana se fac incadrarile pe posturi. (Despre respectarea calendarului anuntat nu putea fi vorba)
  Particip la proba scrisa si… primul sub linie.
  Unde trebuia vorbit? La Primarie.
  Esti membru de partid sau ai adus voturi, ai sanse.
  Etc…
  Si daca privim recentul concurs de direçtori, vom vedea CANDIDATUL UNIC, Aron. El a centrat, el a dat cu capul, el a marcat.
  Din pacate DNA-ul e la mana PNL (fost PD) iar neregulile ,,nu pot fi probate”.
  Tot 100€ /luna e taxa de cazare a unui pacient?

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.