bihon.ro Web analytics

Continuă decolmatarea Crişului Repede

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Continuă decolmatarea Crişului Repede

Reactualizat la:
În această vară angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au continuat decolmatarea lacului de acumulare Priza de Apă Oradea.
Scris de Simona Drimbău - În această vară angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au continuat decolmatarea lacului de acumulare Priza de Apă Oradea.

Prin procesul de dragare, pe tronsonul Podul Carol I – Podul Densușianu, echipa ABA a curățat malul drept de aluviunile depuse, iar pe malul stâng a creat golfuri, facilitând astfel accesul spre apă.

În acest fel, conform protocolului stabilit împreună cu ONG-urile de mediu, s-a păstrat o mare parte din habitatul creat prin depunerile aluvionare și s-a menținut linia de apărare împotriva inundațiilor. Tehnic vorbind, în perioada octombrie 2020 – august 2021, utilajul a decolmatat un volum de 9.355 mc aluviuni, pe o lungime de 900 metri.

Măsurătorile efectuate de hidrologii ABA Crişuri au indicat un grad de colmatare a lacului de 65%. Cu alte cuvinte, între barajul Prizei și podul Decebal ar trebui să existe un volum de apă de 1,7 milioane mc, dar în momentul de faţă există circa la 300.000 mc

Conform reprezentanţulor ABA Crişuri decolmatarea va continua în această toamnă pentru adâncirea albiei. Un curs de apă bine întreţinut va oferi un grad ridicat de apărare împotriva inundațiilor și va permite comunității acces la activităţi recreative.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.