bihon.ro Web analytics

Continuă scandalul de la Muzeul Orașului Oradea: trei dintre contestatari, în preaviz

De Camelia Buşu

Continuă scandalul de la Muzeul Orașului Oradea: trei dintre contestatari, în preaviz

Reactualizat la:
Cei trei angajaţi ai Muzeul oraşului Oradea au primit marți decizia de desfacere a contractul de muncă.
Scris de Camelia Buşu - Cei trei angajaţi ai Muzeul oraşului Oradea au primit marți decizia de desfacere a contractul de muncă.

Povestea scandalului dintre conducerea Muzeului oraşului Oradea – Complex Cultural şi angajaţi e departe de a se fi terminat. După ce cinci angajaţi ai muzeului, respectiv Cristina Puşcaş, Dumitru Noane, Augustin Ţărău, Imre Zoltan şi Cristian Negru au contestat suspendarea cu data de 1 aprilie a contractelor de muncă din raţiuni economice, în timpul stării de urgenţă, acţiune respinsă de Tribunalul Bihor, i-au făcut plângere penală managerului Angela Lupşea și au depus-o la DNA.

Dintre contestatari, Imre Zoltan și-a depus demisia din funcția de șef serviciu, fiind pus în fața alternativei de a-i fi desfăcut contractul de muncă cu litera I, iar Augustin Țărău a fost în comisia de disciplină a Primăriei și a primit o penalizare de 5% la salariu.

La final de ianuarie a urmat evaluarea angajaţilor de către conducerea muzeului. Cristina Puşcaş a primit calificativul „satisfăcător”. Dumitru Noane, Augustin Ţărău şi Cristian Negru au primit calificativul „nesatisfăcător”. Cei trei au făcut contestaţie la evaluare, la care au primit răspuns din partea managerului, după care ieri, 22 februarie, li s-a dat decizia de desfacere a contractului de muncă.

Între timp, Angela Lupşea, care este director cu titlu interimar din 2018, şi-a depus dosarul pentru concursul de proiecte de management pentru Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural.

Concursul a fost de la început pus sub semnul întrebării, ţinând cont de condițiile impuse de Primărie candidaților, pe ideea că acestea o favorizează pe Angela Lupşea. Candidaţilor li s-a cerut vechimea de minimum trei ani într-o funcție de conducere, dar și „studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din domeniile: istorie, economie, juridic-administrativ”, deşi Ordonanța de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, în baza căreia se organizează concursul, prevede că orice candidat la managementul unui instituții de cultură trebuie să aibă „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei”.

Data limită a depunerii dosarelor a fost 22 februarie. Primăria Oradea a refuzat să dea informaţii privind numărul de candidaţi înscrişi la concurs, spunând că se va afişa pe site. Până la ora redactării materialului nu era afişată lista candidaţilor înscrişi la concurs.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Grigore says:

  Furăm la fel.
  Mințim la fel.
  E o mafie și la muzeu.
  La fel ca la toate instituțiile de Frecat Menta pe bani frumoși.

 2. D says:

  Femeia aceasta este un gunoi,. Scoala facuta la frecventa si de o prostie cumplita. Pacat ca in Romania se mai practica nepotismul si avansarea in fuctii a oamenilor fara valoare. Rusine tuturor implicati.

 3. BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție

  România

  Șoferița care a provocat accidentul mortal din Capitală consumase alcool. A fost reținută
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători: devieri pe liniile de autobuz 14, 30 și 33

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria prelungește pista de biciclete din zona Parcului Brătianu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.