bihon.ro Web analytics

Controale ale ANSVSA: Amenzi de peste 2 milioane lei și peste două tone de carne confiscată

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Controale ale ANSVSA: Amenzi de peste 2 milioane lei și peste două tone de carne confiscată

FOTO: ANSVSA
Reactualizat la:
Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.
Scris de Simona Drimbău - Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei şi au reţinut mai mult de 2.200 kilograme de carne şi produse din carne în cadrul controalelor efectuate în perioada 29 noiembrie – 22 decembrie.

Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Totodată, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii.

„În prima etapă a controalelor tematice desfăşurate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 8.455 de controale, în urma cărora au fost acordate 489 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.240.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 2.515 de kg de carne şi produse din carne şi a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse”, precizează inspectorii sanitari veterinari.

Controalele au vizat 120 unităţi de abatorizare, 1.311 unităţi de procesare, tranşare şi comercializare a cărnii, 151 de unităţi de procesare din sectorul laptelui, 128 de unităţi de procesare produse de pescuit sau pescării, 16 centre de ambalare ouă, 295 de unităţi de depozitare, 4.158 de unităţi de alimentaţie publică, 456 de unităţi de patiserie/cofetărie, 137 de unităţi de panificaţie, 43 de pensiuni,194 de pieţe şi 284 de unităţi de depozitare legume şi fructe.

De asemenea, au fost realizate 1.162 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, pentru a se verifica respectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind transportul animalelor şi al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală. O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării respectării restricţiilor sanitare veterinare impuse pentru mişcarea porcinelor din zonele afectate de focare active de pestă porcină africană, care au scopul de a preveni răspândirea bolii, precizează sursa citată.

Nereguli

Conform Inspectorilor sanitari veterinari principalele neconformităţi identificate au fost desfăşurarea activităţilor în unităţi neînregistrate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă şi de întreţinere a spaţiilor de prelucrare şi depozitare a alimentelor şi a echipamentelor de protecţie; comercializarea de animale fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară; deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al Call Center-ului instituţiei – 0800 826 787 care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.