Controale de amploare ale inspectorilor sanitari veterinari

Reactualizat la:

Controale de amploare ale inspectorilor sanitari veterinari

Reactualizat la:
Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date.
Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date.

În contextul tradiţiei româneşti de pregătire și consum a unor sortimente diverse de alimente tradiționale, asociate sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea practicilor frauduloase de punere în vânzare a unor alimente potențial dăunătoare consumatorilor, dar și pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane (PPA) prin vânzarea ilegală a porcinelor vii sau prin vânzarea și transportul de carne provenită din sacrificarea porcinelor contaminate, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a elaborat un plan de măsuri preventive, menite a asigura tuturor cetățenilor județului Bihor liniștea și sănătatea atât de necesare în contextul epidemiologic actual.

Acest plan include ample acţiuni de verificare a operatorilor economici care desfășoară activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în judeţul Bihor, cu accent pe două mari domenii de acțiune. Astfel, inspectorii sanitari veterinari vor verifica comercializarea produselor alimentare caracteristice acestei perioade, acțiuni prin care vor fi vizate unităţi din Oradea, Beiuş, Ștei, Vașcău, Nucet, Aleşd, Salonta, Valea lui Mihai, Marghita, dar şi din alte localităţi. De asemenea se va verifica mișcarea și comercializarea porcinelor vii destinate sacrificării, din exploatațiile de porcine către abatoare autorizate, iar în cazul sacrificărilor de porcine pentru consum familial, a circulației cărnii de porc și a produselor din carne de porc sau care conțin carne de porc provenite de la porci sacrificați în gospodărille populației.

De urmat

„Ca urmare a evoluţiei peste porcine africane este interzisă comercializarea porcilor a cărnii şi a produselor din carne provenite din zonele de restricţie. Tot datorită evoluției pestei porcine africane, toate târgurile de animale de pe raza județului au activitatea suspendată pe termen nedeterminat”, a precizat Adrian Comaniciu, directorul DSVSA Bihor.

Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date, care sunt situate în zone care nu sunt supuse unor măsuri de restricție sanitară veterinară ca urmare a evoluției unor boli, doar după verificarea stării de sănătate a acestora de către un medic veterinar împuternicit, care va emite și documentele legale necesare înstrăinării animalelor.

Se interzice comercializarea stradală a alimentelor, comercializarea ambulantă a acestora sau din mijloace de transport. Depistarea acestor cazuri atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amenzi de până la 40.000 lei, şi confiscarea în întregime a cantităţii de alimente expuse la vânzare.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Un oradean says:

  Specific PNL tot anul nu a fost PPA doar acum in prag de a revenit pesta ,taranul nu poate vinde porcul crescut ,,eco ,bio,feng shui “ ca doar vrea ,,Ioniș Ciolanis “ sa aduca mortăciuni din germania de la prietena lui ,,Hangelica” ca doar are ramasa multa pe stoc cu pandenia de covid

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum a crescut salariul minim pe economie în lume. Cât reprezintă coșul lunar din salariul minim
  România ocupă locul 32 din 56 de țări incluse într-un studiu, cu o creștere a salariului minim de 3%. Alimentele de bază reprezintă 24,3% din salariul minim net. 1

  România

  Aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace, aduse din Qatar în România
  Aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace, necesare campaniei de vaccinare, au fost aduse sâmbătă în România din Qatar cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție! Polițiștii bihoreni verifică echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă. Amenzi de până la 2.900 de lei
  Iarna își face simțită prezența tot mai des în aceste zile. În acest context, polițiștii bihoreni sunt vigilenți în ceea ce privește echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă și sancționează tot mai drastic excesul de viteză. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest cu claxoane: Zeci de localnici din Aleșd au protestat față de traseul viitoarei centuri ocolitoare
  Zeci de aleșdeni s-au arătat nemulțumiți de traseul viitoarei centuri ocolitoare a orașului. Participanții s-au urcat în mașini, s-au înșirat în coloană și au traversat străzile orașului în timp ce claxonau. 12

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic restricționat pe ruta Lugaș-Aleșd, în urma unui carambol cu trei autovehicule
  Un accident rutier, în care au fost implicate trei autovehicule s-a produs sâmbătă după-masă, pe DN1, între localitățile bihorene Lugașu de Jos și Aleșd.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.