bihon.ro Web analytics

Cursuri de educație financiară pentru elevi

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Cursuri de educație financiară pentru elevi

Reactualizat la:
29.654 de elevi din 300 de licee au participat la cursul digital „Finanțele mele”, dezvoltat de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.
Scris de Crina Dobocan - 29.654 de elevi din 300 de licee au participat la cursul digital „Finanțele mele”, dezvoltat de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.

Cursul a avut ca scop formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Participarea elevilor la cursul „Finanțele mele” are loc în cadrul celei de-a cincea ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.

16 licee din București și alte 12 localități au avut cea mai activă participare și beneficiază de sprijin financiar pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

Din județul Bihor, de acest curs au profitat elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, Colegiului Național „Mihai Eminescu” Oradea și ai Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Elevii au parcurs informații, exerciții și quiz-uri despre buget, tranzacții sau piața de capital, cumulând ore în șir pentru a învăța educația financiară.

Cursul s-a derulat pe platforma e-learning „JA Inspire”. În plus, cele 16 licee beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 60.000 de lei, pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

„Educația financiară este parte esențială din educația tinerilor, iar faptul că de 12 ani, avem anual între 30.000 și 50.000 de elevi în programul de educație financiară ne responsabilizează și ne motivează să îmbunătățim constant modul în care ducem educația financiară în școli: pe de o parte, informația să fie atractivă și ușor de asimilat, iar pe de altă parte, să poată să fie testată într-un mod practic, să ne asigurăm că e aplicabilă în viața de zi cu zi. Le mulțumim partenerilor de la Junior Achievement că au găsit o modalitate prin care să unească cele două elemente esentiale într-un singur program”, spune Corina Vasile, director de Comunicare și Sustenabilitate la banca implicată în program.

Experiențele de educație financiară au fost completate de o serie de sesiuni online, desfășurate în perioada martie-iunie, la care au participat peste 20 de voluntari Raiffeisen Bank și 2.200 de elevi și profesori.

În decursul celor cinci ediții „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, peste 110.000 de liceeni au urmat cursul de educație financiară în format digital interactiv, iar 37 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.