bihon.ro Web analytics

CORBU lansează online albumul „Cei Care Tac”

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

CORBU lansează online albumul „Cei Care Tac”

Reactualizat la:
Noul album este ispirat din două romane scrise de Marian Coman şi va fi lansat duminică.
Scris de Camelia Buşu - Noul album este ispirat din două romane scrise de Marian Coman şi va fi lansat duminică.

Albumul „Cei Care Tac” al Proiectului Muzical CORBU va fi lansat online duminică, 13 decembrie, începând cu ora 20.00, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/proiectulCORBU. Rezultat al primului lockdown din pandemie, albumul are ca scop crearea unei punți de legătură între muzică și literatură, între muzică și fotografie, între sunet și tăcere, între viață și moarte.

„Cei Care Tac” a fost inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman. Prima colaborare dintre Sergiu Corbu Boldor şi scriitorul Marian Coman a avut loc în 2013 când trupa de punk acustic folkloric medieval AD HOC, inițiată și coordonată de Sergiu Corbu Boldor, a lansat primul lor album – „Dezmăț, Licori si Muzici Medievale” în numarul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”, revistă al cărui scenariu era scris de Marian Coman. După şapte ani, în cadrul proiectului CORBU, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor, s-a născut albumul „Cei Care Tac”, inspirat din cele două romane scrise de Marian Coman.

Povestea piesei „Colții unui Demon”, care face parte din album, îşi are rădăcinile în romanul „Haiganu. Fluviul șoaptelor”, scris de Marian Coman, un roman aflat la granița dintre fantasy și horror, a întâlnirii dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase. „Cheia acestei lumi este muzica”, scrie în prezentarea piesei.

Piesa „Bivolița” a fost lansată pe 5 iunie, la EBS radio (90.4 FM), şi face parte din albumul „Cei care tac”. Povestea piesei este inspirată din romanul „Haiganu. Tristețea zeilor”, roman în curs de apariție.

Conceptul albumului „Cei Care Tac” le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu, muzica fiind compusă de Sergiu. Albumul conţine şapte piese: „Dezleganie”, „Dincolo de stâncă”, „Tic tac”, „Bivolița”, „Se-ntâmplă rău”, „Colții unui Demon”, „Uită-te-n sus”. Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”.

Invitați pe acest album sunt: Florin Chirilă (chitară bass și chitară acustică), Cristian Flaviu Mocanu (pian), Sebastian Arvai (percuții și voci adiționale), Răzvan Meseșan (Clarinet), Valerio Di Natale (chitară clasică). Mixajul și masterizarea aparţin lui Marius Pop /Rootz Music Studio, artwork: Marian Coman.

„Toată pandemia aceasta ne-a dus pe noi într-o zonă a tăcerii care s-a manifestat într-un album extraordinar. Este înainte de toate o sinceră manifestare a unor punți de legătură între muzică, literatură, filosofie, spiritualitate, trăire, donație (în sensul fenomenologic dat de Jean-Luc Marion), prietenie, încredere, forță, inteligență, curaj, nebunie”, scrie Luiza Matilda Mitu

Despre album, scriitorul Marian Coman mărturiseşte: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.

Un cuvânt de apreciere vine şi din partea academicianului român Basarab Nicolescu, cercetătorul român care a revoluționat fizica în 1973 prin conceptul Odderon, actualmente profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, nominalizat anul acesta la Premiul Nobel pentru Pace. „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor, un fascinant album Cei care tac, care ne propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”, scrie academicianul.

Evenimentul de duminică va avea o structură ternară, cu trei audiții ale albumului „Cei Care Tac”, dialog cu invitații de onoare și trei sesiuni de întrebări din partea publicului cu răspunsuri primite de la membrii proiectului CORBU și de la invitați. Invitații de onoare vor fi: Marian Coman (scriitor), Cristian China Birta (antreprenor și consultant social media la Kooperativa 2.0, blogger), Marius Pop (chitarist și producător la Rootz Music Studio), Vlad Braga (fotograf), Florin Chirilă (chitară bass). Gazdele evenimentului vor fi Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu.

„CORBU este o entitate cu personalitate proprie, iar eu sunt un simplu interpret al personalităților sale multiple. Tot ce am de făcut e doar să iau deciziile bune pentru CORBU, nicidecum pentru cei implicaţi. Din motivul ăsta, albumul «Cei care tac» va apărea fix când va vrea CORBU, nicidecum când vreau eu”, scrie Sergiu. Şi iată că a vrut să fie duminică, 13 decembrie! Daţi Play!

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.