bihon.ro Web analytics

Covid 19: cadrele din Sănătate nu mai au voie să lucreze în mai multe locuri

De Otilia Șandor

Covid 19: cadrele din Sănătate nu mai au voie să lucreze în mai multe locuri

Reactualizat la:
Din cauza Covid 19, medicii, asistenții, infirmierele și ceilalți angajați din sistemul sanitar nu mai au voie să lucreze și la al doilea job.
Scris de Otilia Șandor - Din cauza Covid 19, medicii, asistenții, infirmierele și ceilalți angajați din sistemul sanitar nu mai au voie să lucreze și la al doilea job.

Informația a fost transmisă vineri de Prefectura Bihor, dar face parte din măsurile cu caracter excepțional date prin Ordinul Comandantului Acțiunii – Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, nr. 74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul unităților sanitare publice și private.

Interdicția a fost pusă vineri, 27 martie și arată că “pe toată perioada stării de urgență, personalul medical și nemedical din instituțiile sanitare publice își va desfășura activitatea numai în unitatea sanitară în care este angajat cu funcția de bază. Măsura a fost dispusă în contextul evoluției situației epidemiologice actuale, pentru a crește gradul de prevenire a răspândirii infecțiilor la nivelul unităților sanitare și pentru a proteja atât pacienții, cât și cadrele medicale și nemedicale din județul Bihor”. Altfel spus, nici medicii, nici asistentele sau infirmierele nu mai au voie să mai lucreze, temporar și la cabinete private, iar nerespectarea acestei interdicții, transmite Prefectura, “poate duce la aplicarea de sancțiuni legale, de la rezilierea contractelor cu Casa de Asigurări și până la întocmirea de dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.

Alte măsuri, deja anunțate

Tot vineri, prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, a transmis și alte măsuri stricte, vizând organizarea în sistemul medical, organizare despre care însă JB&Bihon a anunțat deja că face referire la împărțirea muncii pe ture și gărzi, lucrul doar în ambulatoriu, nu și la spital într-o zi. Micile excepții ar putea fi acceptate doar de către dr. Gheorghe Carp, coordonatorul unităților sanitare de stat integrate din Bihor:

“Orice derogare de la prevederile prezentului ordin se face doar cu aprobarea dr. Carp Gheorghe, împuternicit să asigure coordonarea integrată a tuturor unităților sanitare din sistemul public din județul Bihor”.

Amintim astfel măsurile luate și deja aplicate:

– reorganizarea programului și a permanenței personalului sanitar, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, atât în unitățile spitalicești publice, cât și în cele private;
– stabilirea unui program de activitate, cu respectarea timpului de odihnă necesar pentru personalul medical, astfel încât să se asigure rotirea acestuia;
– realizarea serviciului de gardă numai cu medici titulari;
– suspendarea contractelor individuale de muncă pentru efectuarea de gărzi cu cadrele medicale din afara spitalului;
– acoperirea necesarului de personal în situații speciale prin detașarea / delegarea de cadre medicale și nemedicale între unitățile sanitare.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. mara says:

  masura interzicerii medicilor de a lucra si la stat si la privat este f. buna ea ar trebui aplicata tot timpul si dupa trecerea pandemiei, ei trebuie sa aleaga ori lucreaza la stat ori la privat dar nu in doua locuri, nu-i mai satura d-zeu de bani, asta ii intereseaza pe ei banii, pliculetul nu tratarea eficienta a bolnavilor.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liceu la Sânmartin. Elevii vor putea studia turismul
  Cristian Laza, primarul de Sânmartin își vede visul de a avea un liceu în comună. Și aceasta se va întâmpla chiar din septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mangalianul circulă de la Oradea din 26 iunie
  Trenul InterRegio 1932, spre litoralul românesc, va circula pe ruta Oradea – Mangalia în perioada 26 iunie – 6 septembrie. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constantin Bungău, reales rector al Universității Oradea
  Rezultatul alegerilor interne trebuie validat de Senatul Universității din Oradea și confirmat de Ministerul Educației. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Educaţia sexuală devine „educație sanitară". Va fi predată în școli cu acordul părinților
  Camera Deputaţilor a votat proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Va fi nevoie să îţi dai acordul pentru predarea materiei, pentru copilul tău.

  România

  Parlamentul a decis miercuri dublarea alocațiilor. Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Americanii sunt gata să exploateze brucit în mina lui Vântu din Bihor
  Firma Amerocap, prin Magnum SRL, solicită concesionarea unor suprafețe de teren la Budureasa pentru a exploata mina de brucit, deținută în trecut de Sorin Ovidiu Vântu, apoi de Cosmin Gușe. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.