bihon.ro Web analytics

Cozi kilometrice la granița cu Ungaria

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Cozi kilometrice la granița cu Ungaria

Reactualizat la:
Polițiștii de frontieră bihoreni atenționează că din pricina restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, s-au format cozi la unele puncte de trecere a frontierei de la granița comună.
Scris de Otilia Șandor - Polițiștii de frontieră bihoreni atenționează că din pricina restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, s-au format cozi la unele puncte de trecere a frontierei de la granița comună.

Se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

Frontieriștii noștri afirmă că i-au contactat luni pe omologii lor pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în PTF Nădlac II (se lucrează pe 8 artere), cât şi în PTF Vărşand (se lucrează pe 3 artere), PTF Borş (se lucrează pe 3 artere), PTF Borş II (se lucrează pe 4 artere).

Frontieriștii amintesc că la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, iar Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

Imediat după ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.500 de automarfare, dintre care 3.100 au fost pe sensul de ieşire.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă:

pe raza jud. Satu Mare: PTF Petea;

pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai;

pe raza jud. Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand;

pe raza jud. Timiș: PTF Cenad.

Frontieriștii informează și că traficul pentru mașini şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Șoferii sunt rugați să consulte aplicaţia Trafic on-line, secţiunea Camioane, care este disponibilă pe pagina de internet instituţională, la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2. Această aplicaţie online prezintă o valoare estimată a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Betonarul says:

  A venit Pastele Catolic pe neasteptate.
  Exact cum vine si prima ninsoare de obicei.

 2. hahaha says:

  Ungaria? Ce Ungaria?

  Acuma e Orbania.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.