bihon.ro Web analytics

Cresc salariile demnitarilor

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Creșterea salariului minim, de la 1 ianuarie, îi avantajează pe demnitari, ale căror salarii cresc, încă o dată.
Scris de Călin Corpaş - Creșterea salariului minim, de la 1 ianuarie, îi avantajează pe demnitari, ale căror salarii cresc, încă o dată.

Guvernul PNL a ales să crească salariul minim pe economie, de la 2.080 lei la 2.230 lei, începând cu 1 ianuarie 2020. Ce este, însă, mai puțin știut, este faptul că de această măsură profită și demnitarii, nu doar sărmanii. Salariul acestora a fost legat ombilical, de către PSD, de salariul minim pe economie. Astfel, de fiecare dată când crește salariul minim, cresc și salariile consistente ale demnitarilor.

Salariul președintelui României va crește de la 24.960 lei brut la 26.760 lei brut. Premierul și președinții Parlmentului: de la 23.920 lei brut la 25.645 lei brut. Vicepremierul, de la 22.256 lei brut la la 23.861 lei brut. Un ministru, de la 21.840 lei la 23.415 lei brut. Un senator/deputat, de la 18.720 lei la 20.070 lei brut.

“10.780 lei net am încasat ieri”. Declarația îi aparține lui Ioan Cupșa, deputat PNL, care înțelege, astfel, să fie transparent. Cupșa fusese în cărți pentru funcția de ministru al Justiției. Liberalul consideră anormală cuplarea salariului său de salariul minim: “Guvernul își dorește o decuplare a stabilirii salariului în funcție de salariul minim”. Cupșa crede că sistemul este incorect, mai cu seamă că nu este totuna să îți crească salariul cu 7% de la 2.080 sau cu 7%, de la 18.720 lei! Cupșa: “Apare o discrepanță uriașă între pensii, respectiv între salarii. Cele care depășesc salariul mediu din economie, din sistemul public, trebuie plafonate. Iar cele mici trebuie să crească, pentru că costurile vieții de zi cu zi sunt foarte mari”.

Întrebată de JURNAL BIHOREAN & BIHON în ce măsură consideră că salariul pe care îl încasează este unul corect și o mulțumește, deputatul PNL Florica Cherecheș a răspuns simplu: “Da, este absolut ok”.

“Încă în România salariul minim este foarte mic. Trebuie reduse inechitățile între salariile foarte mici și cele foarte mari. Nu cred că este o întrecere de populism, oamenii trebuie să trăiască în România la un nivel decent”, crede Cherecheș, care a intrat în politică de la un ONG cu preocupări sociale.

17 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Merite peste merite says:

  Normal sa le creasca. Priviti unde a ajuns Romania! O merita. Totul e despre ei! Bine ca romanii sunt fericiti si multumiti. Au iesit la vot, au votat (nu ca ar fi avut vreo optiune) si gata. Apa pentru prostime! Si prostimea o merita.

 2. DragosV says:

  De ce minte oare statul ca nu sunt bani la buget daca se poate plati 10 salarii la un deputat?

 3. Gabi says:

  Nu se poate sa facă așa ceva PNL si Iohanis…..ei sunt băieți buni, ce vor doar binele populației si ălora din diaspora….Luați de aici, votanților!

 4. Eu says:

  Mânci-vă iadu , nu va saturați??!!!

 5. Zmeură says:

  Politicieni perfecți nu există.
  Dar decât infractorii și analfabeții din psd e de preferat de de 1000 de ori PNL sau USR.

 6. claudiu says:

  parca au declarat ca salariul porcilor (demnitarilor) nu creste cu salariul minim

 7. Viitorul nostru ca şi raţiune says:

  Luaţi un creion cu lemn gros şi din fotoliul liberal priviţi în tavan, cuvântul PLAFON.

 8. marton says:

  salariile demnitarilor nu ar trebui sa creasca deoarece sunt exorbitante pentru o tara ca Romania, salariile politrucilor alesi au crescut cu 300% peste noapte in 2017 la indemnnul lu dracnea si acolitii lor, daca salariile lor au crescut cu 300% ele ar trebui plafionate cel putin 10 ani ca sa-i ajunga din spate si ceilalti care muncesc din greu pentru salariile lor.

 9. Huooo says:

  Jeguri de infractori din psd, v-ați bătut joc de țară porcilor…
  Ați amanetat România ca să plătiți lenea și hoția.

 10. Karlos says:

  Adevarul este ca demnitarii au salarii mici.Ele trebuiesc crescute,nu cumva aceştia sa facă depresie.

 11. Gică contra says:

  Propunerea mea e să înjumătățiti salariul minim ca să fie toată lumea fericită…

 12. Vjcjcu says:

  Dezvăluire-șoc: PSD nu avea de gând să crească pensiile cu 40% în 2020! Documentul care spulberă propaganda Ciumei Roșii

 13. Salarii mai mari, funcţionari mai puţini says:

  Se poate aplica oradema primarã.

 14. Creşterea salatialã says:

  Roşia Spontanã.

 15. bumerang says:

  După succesul “Lucrului bine făcut” urmează “România normală”…

 16. Ion says:

  Pai mu ziceau ăștia de la PNL ca nu sunt bani?? A, pentru noi nu erau, pentru ei sunt….

 17. 3000 pe lunã says:

  Bine, salariile sunt diferite, conform rãspunderii.
  Dacã salariile sunt pentru efort diferite, MAI MARI : pensiile lor de ce sã fie,, speciale”, mai ales cã se dau la mai puţin de 2/3 din vârsta de pensionare.
  Democraţia în modul greşit,,înţeleaptã”.

 18. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.