Conform informațiilor de pe peco-online.ro, cea mai ieftină benzină standard din Oradea costă sâmbătă 7,54 lei/litru la stația Socar de pe strada Decebal nr. 42. În alte stații din oraș, prețurile pentru benzină standard variază între 7,57 lei/litru la Lukoil și 7,67 lei/litru la OMV. Prețul benzinei premium este cuprins între 8,15 lei/litru la Petrom și 8,38 lei/litru la OMV, cu o creștere față de luna ianuarie, când prețurile erau între 7,87 lei/litru și 8,11 lei/litru.
În ceea ce privește motorina standard, prețul minim în Oradea a ajuns sâmbătă la 7,70 lei/litru, în creșteere față de luna trecută, când era 7,41 lei/litru. Motorina standard se vinde între 7,70 lei/litru la Socar și 7,83 lei/litru la OMV. De asemenea, prețul motorinei premium a crescut cu aproximativ 30 de bani, fiind între 8,10 lei/litru la Socar și 8,39 lei/litru la OMV, față de valorile de luna trecută, când se situau între 7,81 lei/litru și 8,11 lei/litru.
Cum influențează cotațiile internaționale prețul carburanților
Prețurile carburanților la pompă urmează evoluțiile cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, cu o diferență de câteva zile între modificările acestora și ajustările prețurilor la nivel local. Cotațiile Platts reflectă cererea, oferta și tranzacțiile de pe piața angro a combustibililor și tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol. Astfel, atunci când cotațiile Platts cresc, prețul carburanților la pompă în România crește, iar când acestea scad, prețul se reduce. Ajustările prețurilor la pompă au loc, în general, într-un interval de o săptămână de la modificările cotațiilor internaționale.
Benzina și motorina, mai scumpe. Cât costă carburanții la stațiile din Oradea
Trimite articolul
XDe ce naiba se scumpesc combustibili mereu, asta e greșala guvernului care ar trebui sa plafoneze prețul la combustibili în SUA de exemplu prețul este cam la jumătate față de România, ceea ce denotă politica idioată a guvernanților care umflă prețul prin accizele incluse un preț ceea ce este o mare prostie, ei motivând că banii din accize merg la construcția de autostrăzi ceea ce este fals că nu avem nici autostrăzi și suntem și cu banii luați, in loc sa micșoreze preturile pe km de autostradă construit care la noi este de 2-4 ori mai mari decât în țările vecine, motiv pentru care accizele la combustibili ar trebui eliminate.
cand pretul barilului era 120 dolar motorina,benzina costa 5 lei,acum ca pretul barilului este de 70 dolar platim 7-8 lei cum e posibil asta in marele uniunea?
specula? cred ca da….sa plteasca fraierii