bihon.ro Web analytics

Cum să cumpărați corpurile de iluminat perfecte

Reactualizat la:
Reactualizat la:

 

Gândiți-vă în ce cameră va fi montat corpul. Camera în care va fi instalată lumina vă va ajuta să decideți ce corp de iluminat să selectați. De exemplu, veți dori un candelabru în sufragerie – ceva care să contribuie la frumusețea camerei. Lustrele deasupra insulei din bucătăria – sperăm că ceva care să fie ușor de curățat. Lumini de vanitate în baie, care să ofere suficientă lumină pentru a vă machia.

La ce va fi folosită lumina? Este într-o cameră care are nevoie de flux de aer, deci de un ventilator? Lumina va fi singura sursă de iluminat din cameră, deci trebuie să fie frumoasă și luminoasă? Este pentru ambianță, deci lumina trebuie să fie slabă? Tavanul dvs. are o pantă, deci trebuie să găsiți corpuri de iluminat care să funcționeze cu pante?

Cât de mare este camera? Este foarte important să țineți cont de dimensiunea camerei și de înălțimea tavanului atunci când alegeți o lampă. De exemplu, o cameră cu tavan mai mic are nevoie de o lampă încastrată (pentru ca nimeni să nu se lovească cu capul de ea). Într-o cameră mare, veți dori lumini mai mari pentru a umple spațiul. O lumină mică într-o cameră mare ar putea părea deplasată și se va pierde.

Pentru a vă simplifica viața și pentru a vă ajuta să alegeți corpuri de iluminat potrivite, am creat ghidul perfect pentru a vă ajuta să alegeți lumina ideală pentru locul perfect. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Plafoniere

Căutați lumini ambientale care să lumineze o cameră de una singură? Aveți nevoie de corpuri de iluminat de tavan. Acestea sunt cel mai bine utilizate în spațiile în care aveți nevoie de o iluminare clară și fără obstacole, cum ar fi camera de zi, dormitorul sau chiar bucătăria.

Aplice de perete

Aplicele de perete pot fi folosite ca iluminat de sarcină sau chiar ca iluminat ambiental. Acestea sunt atașate de perete și aruncă lumina în sus sau în jos. Ele tind să dea spațiului desemnat, un aspect elegant și lustruit. Ele sunt cel mai des folosite în băi, holuri sau camere de zi.

Candelabre

Ideale atunci când doriți să adăugați un strop de regalitate și eleganță în timp ce vă iluminați spațiul. Aceste lumini ambientale sunt extrem de versatile și pot fi fixate în diferite încăperi în funcție de scop. De asemenea, vin într-o varietate de stiluri din care puteți alege în timp ce vă decorați camera.

Lustre

Doriți să loviți în lumina reflectoarelor piesa de decor preferată sau să iluminați colțul unei încăperi? Luminile suspendate cunoscute sub numele de lustre sunt construite în acest scop. Aceste lustre moderne pot fi folosite pentru a pune în valoare obiecte sau colțul unei încăperi. De exemplu, lucrări de artă, masa de biliard sau chiar plante.

Încastrate

Luminile încastrate sunt o sursă ascunsă de lumină. Acestea sunt cel mai adesea instalate în interiorul unei deschideri goale în perete sau în tavan, dând iluzia că lumina strălucește dintr-o gaură în tavan.

Lămpile

Lămpile pot fi unități fixe sau independente, utilizate pentru iluminat de lucru sau de accent. Ele vin în opțiuni variate și sunt surse mobile de lumină. Este cel mai simplu mod de a înfrumuseța o zonă prin adăugarea unei lămpi sau două. Există lămpi de podea, lămpi de birou, lămpi de perete și multe altele. Aceste corpuri de iluminat pot fi folosite în orice parte sau colț al camerei pe care ați vrea să o luminați.

Iluminatul pe șine

Cel mai adesea plasate într-un aranjament liniar care seamănă cu o șină, acestea sunt perfecte pentru iluminatul de sarcină sau de accent. Poate fi un corp de iluminat ancorat sau suspendat de perete. Poate fi folosit în încăperi mici pentru a face camera să pară un spațiu mai mare. Pot fi instalate în insulele de bucătărie pentru a vă ajuta să vă îndepliniți mai bine sarcinile.

Iluminat ascuns

Folosit ca lumină ambientală, iluminatul ascuns poate fi folosit atunci când nu doriți o sursă vizibilă de lumină și aveți totuși nevoie de o cameră slab luminată, dar nu de o luminozitate aspră. Acesta este plasat în canelurile marginilor pereților și aruncă lumina într-o direcție ascendentă. Arată cel mai bine atunci când este folosită în dormitoare.

Iluminatul sub dulap

Oferiți spațiului dvs. un aspect dramatic cu această lumină de sarcină și ambientală. Direcționează lumina în direcția descendentă și oferă peretelui o urmă de lumină. Poate fi folosit pe tejghelele din bucătărie sau pe pereții holurilor pentru a da peretelui o urmă frumoasă de lumină.

Sperăm că acest ghid pentru iluminatul perfect v-a ajutat să vă clarificați îndoielile și vă va ajuta să alegeți corpuri de iluminat ideale pentru camerele dvs.

Advertorial! CH:15048

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.