BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
„D’ale Porcului” 2025, în Băile Felix

„D’ale Porcului” 2025, în Băile Felix

la 11 November 2025 06:30 Reactualizat la: 10 November 2025 12:57

„D’ale Porcului” 2025, în Băile Felix

11 November 2025 06:30 Reactualizat la: 10 November 2025 12:57
În 15-16 noiembrie, chef Cezar MUNTEANU și Deti IUGA sunt capetele de afiș ale celui mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!
În 15-16 noiembrie, chef Cezar MUNTEANU și Deti IUGA sunt capetele de afiș ale celui mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!

Trimite articolul

X

Ediția a XII-a a festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” este un veritabil TURNEU AL CAMPIONILOR! Organizatorii au invitat în concurs, în primul rând, ocupantele locurilor I, II și III la primele 11 ediții, cărora li s-au alăturat alte echipe bihorene și din trei județe învecinate!

Totodată, ediția a IV-a „D’ALE PORCULUI PRO” – CLASA CU GUST – este destinată școlilor locale de alimentație publică (facultăți, licee, colegii, grupuri școlare, furnizori de formare profesională)!

Foto: Festival-concurs D’ale Porcului 10.11.2025

Evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie 2025, în parcarea de la intrarea în stațiunea bihoreană Băile Felix și va găzdui și deja tradiţionalul târg de produse locale „FAIN DIN(ing) BIHOR”!

Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” va găzdui, în premieră, un ATELIER de făcut cârnați, pentru copii, și o TOMBOLĂ!

1. Concurenții

„D’ALE PORCULUI” XII – TURNEUL CAMPIONILOR aduce la start, în primul rând, ocupantele locurilor I, II sau III la primele 11 ediții. Acestea sunt, în ordine alfabetică, AVRAM IANCU, BIHARIA, DOBREȘTI, MEDIEȘU AURIT (SM), OȘORHEI, POMEZEU – CASA CORNIȘ, SÂNMARTIN, SÂNTANDREI, VALEA LUI MIHAI și ZESTREA SILVANĂ (SJ).

Echipele care, din diferite motive, nu au confirmat prezența la eveniment au fost subtituite cu MĂDĂRAS și NĂDLAC (AR)!

„D’ALE PORCULUI PRO” IV – CLASA CU GUST va fi o competiție la fel de aprigă. În concurs s-au înscris, în ordine, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea, Liceul Tehnologic nr. 1 Valea lui Mihai, Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Liceul Tehnologic „Felix” Sânmartin, Universitatea Oradea – Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare și Liceul Tehnologic „HOREA” Marghita! Tinerilor viitori bucătari li se vor adăuga echipe ale partenerilor…

Ziua a II-a este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România a cărei conducere o va superviza/ juriza!!!

Pentru că niciun festin nu e complet fără o melodie care să-i poarte spiritul, vă invităm să ascultați imnul oficial al evenimentului D’ale Porcului:

https://www.bihon.ro/wp-content/uploads/2025/11/2772209imn.mp3

2. Juriul și premiile

Juriul festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” este format din profesionişti recunoscuți în Arta Culinară și totodată importanți promotori ai bucătăriei tradiționale românești. Cei 10 jurați vor fi împărțiți în două echipe, câte una pentru fiecare zi de concurs, respectiv pentru „D’ALE PORCULUI” XII – TURNEUL CAMPIONILOR și pentru „D’ALE PORCULUI PRO” IV – CLASA CU GUST.

Cei mai mulți dintre jurații „externi” revin iarnă de iarnă la Oradea, deoarece – vorba imnului festivalului, compus de Văru’ Săndel – „Ca la D’ALE PORCULUI nu-i nicării!”…

1. Chef Cezar MUNTEANU – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România

2. Chef Georgy VALERY – membru de onoare al A.N.B.C.T. România, fondator „Culinary Arts School Brașov”, fondator al Ordinului Maeștrilor în Artă Culinară din România

3. Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Zămuri – supe, zupe şi năcreli”

4. Chef Nina RUS – manager PĂSTRĂVĂRIA RIN Romuli, owner „BUNĂTĂŢILE LU’ NINA”, dublu medaliată cu bronz la Olimpiada Gastronomică (IKA) 2024

5. Chef Cerasela LUNGU – căpitanul echipei regionale „About Taste Academy” medaliată cu bronz la IKA 2024

6-7. Oana IGREȚIU & Diana RAJOS-NICOLIN – autoare „SAVORI URBANE”

8. Chef George FURDUI – executive chef & owner „MAXIMVS D’ORO” Oradea

9. Chef Paul-Ionuț SECARĂ – owner Pizzeria Cardinale Oradea , executive chef MAO Events

10. Reprezentant COMTIM

Ediția 2025 a festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” impresionează și prin valoarea premiilor. Cu sprijinul partenerilor și sponsorilor, organizatorii pun la bătaie premii în bani și produse în valoare totală de peste 50.000 de lei! Ca un exemplu, premiul întâi al „D’ALE PORCULUI” XII – TURNEUL CAMPIONILOR va fi un Triciclu electric de marfă Cargo 700 NC09 (acte la zi) în valoare de peste 14.000 de lei, oferit de compania MOVE ECO!

3. Premiera I! Atelier de făcut cârnați, pentru copii!

Comtim România, partener principal al evenimentului „D’ALE PORCULUI” – ediția a XII-a, Turneul Campionilor, continuă tradiția implicării în comunitate printr-o activitate dedicată celor mai tineri participanți: Atelierul pentru copii de făcut cârnați traditionali, care va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 15 noiembrie. Pe baza unei înscrieri prealabile (locurile fiind limitate), copiii vor avea ocazia să prepare, cu propriile mâini, un cârnaț tradițional lung de o jumătate de metru, pe care îl vor putea lua acasă.

Atelierul promite o experiență autentică, distractivă și educativă, menită să apropie tânăra generație de valorile gastronomiei românești. Carnea proaspătă și de cea mai bună calitate, oferită de Comtim România, garantează gustul autentic al preparatelor. Activitatea va fi coordonată de chef Ciprian COPOS, de la MAXIMVS D’ORO by chef George FURDUI, care le va dezvălui copiilor pașii și secretele preparării cârnaților tradiționali.

Pentru entuziasmul și implicarea lor, micii bucătari vor fi răsplătiți de Comtim România cu un mini-echipament de bucătar, simbol al respectului pentru tradiție și al bucuriei de a crea cu propriile mâini. În plus, în timpul atelierului, copiii se vor putea bucura de suc natural de mere cald, oferit de ManagEvent & D’ALE PORCULUI!

Prin această inițiativă, Comtim România își reafirmă angajamentul de a susține tradițiile locale și de a inspira tânăra generație să ducă mai departe moștenirea gastronomică a României. Gustul autentic românesc trăiește prin experiență, familie și bucuria de a crea împreună.

4. Premiera II! Tombola D’ALE PORCULUI

Vizitatorii Festivalului vor putea achiziționa, în premieră, și bilete la Tombola D’ALE PORCULUI! Extragerile vor avea loc pe scenă – la orele 12, 13, 14 și 15, câte 3 tichete câștigătoare la fiecare extragere! Pentru revendicarea premiului, posesorul tichetului va trebui să ajungă pe scenă în maximum 10 minute după extragere! (Atenție! Nu se poate revendica valoarea în bani a produselor/ serviciilor câștigate!)

Între premiile puse în joc se numără Magnet de frigider D’ALE PORCULUI, Cană personalizată D’ALE PORCULUI, Șorț personalizat D’ALE PORCULUI, Vin D’ALE PORCULUI/ doboRÂT, Pălincă D’ALE PORCULUI, Curățat și călcat 10 cămăși (OK Clean), Voucher 100 euro Kaufland (Move Eco), Cuțit personalizat D’ALE PORCULUI…

5. Programul

SÂMBĂTĂ – 15 noiembrie („D’ALE PORCULUI” XII – TURNEUL CAMPIONILOR)

08:00-18:00 Târg de produse tradiţionale

08:00-08:30 Degustare pălincă – CONCURS

10:00-10:30 Deschidere festivă

11:30-12:30 Degustare toroş/ preparate specifice zonei – CONCURS

11:30-15:00 Atelier de făcut cârnați – ACTIVITATE pentru COPII

12:30-13:30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13:30-14:30 Degustare preparate speciale – CONCURS

14:30-15:30 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

14:30-17:00 SUPER-PROGRAM ARTISTIC

RECITAL: DETI IUGA și formația

17:00-18:00 Festivitate de premiere

(Extragerile la TOMBOLA „D’ALE PORCULUI” vor avea loc pe scenă, la orele 12, 13, 14 și 15, câte 3 tichete câștigătoare la fiecare extragere!)

***

DUMINICĂ – 16 noiembrie („D’ALE PORCULUI PRO” IV – CLASA CU GUST)

08:00-18:00 Târg de produse tradiţionale

08:00-08:30 Degustare pălincă – CONCURS

10:00-10:30 Cuvânt festiv

12:30-13:30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13:30-14:30 Degustare preparate specifice zonei/ preparate speciale – CONCURS

14:30-15:30 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

15:00-17:00 SUPER-PROGRAM ARTISTIC

RECITAL: SÂNZIANA TOADER-ARDELEAN și prietenii (Anamaria Gal, Răzvan Moț, Ioana Urs, Iulia Lucaciu-Vlaș, Ancuța Mateiu)

17:00-18:00 Festivitate de premiere

(Atenție! Programul poate suferi modificări, independente de voința organizatorilor!)

6. Premiul de popularitate devine Premiul „IOAN ȘORA”

Ediția a XII-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” este dedicată memoriei primului partener și prieten al evenimentului, regretatul IOAN ȘORA! Cu acordul familiei, PREMIUL DE POPULARITATE al competiției va purta, de acum înainte, numele fostului primar al comunei bihorene Pomezeu!

IOAN ȘORA a fost alături de Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” încă de la prima ediție: inițial, în calitate de primar al comunei Pomezeu, iar ulterior, (și) de președinte al Asociației Comunelor din România – Filiala Bihor.

IOAN ȘORA a fost și cel care l-a convins pe Văru’ Săndel (Alexandru Pop) să devină naș al evenimentului, dar și să compună imnul acestuia!

„Nu-mi dați mie (comunei Pomezeu) premiul I, că știe lumea că sunt în organizare și se supără”, obișnuia să spună Șora, înaintea fiecărei ediții…

7. Parteneri și sponsori

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală D’ART Oradea (deținătoarea mărcii înregistrate), în colaborare cu Primăria Comunei Sânmartin – Asociația pentru promovarea turismului în stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai și Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Bihor.

PARTENER GOLD: COMTIM

PARTENER SILVER: MOVE ECO

PARTENER BRONZE: SUMMIT AGRO ROMÂNIA

Sponsori: Star Stone, S.C.T. Felix, Sapient Group, Zetea, Panebo, Selgros, Pită Lugaș, Komfort Wood, Europlast, ManagEvent, OK Clean, Dol Guard, Solina, Phenalex, Mobexpert, Kogayon Studio, Virtual Craft, Inox Line, Hestia Fab, Depozitul de tricouri

Băuturile oficiale „doboRÂT” sunt produse de: BERS NOVA (bere), FAMILIA DARABONT (vin), TRĂMUȚA (pălincă)

Cu sprijinul: Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România; Instituției Prefectului – Județul Bihor; DSVSA, DSP, ISU, IJJ și IPJ Bihor; Inspectoratului Școlar Județean Bihor; Crucii Roșii Bihor

11 ediții; peste 12.000 de vizitatori/ ediție; 54 de echipe-primării din Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și din Ungaria; peste 25 de jurați profesioniști; peste 30 de mici producători locali; peste 10 artiști de calibru; 2 recorduri mondiale; 3 băuturi oficiale; imn propriu! „D’ALE PORCULUI” este, în acest moment, cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului și unul dintre cele mai importante evenimente de cultură gastronomică tradițională din România!…

www.fcdp.ro

Facebook: Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI”

Advertorial: CH26805

Trimite articolul

X
Taguri:
bihor ,
concurs ,
D'ale Porcului ,
eveniment ,
festival
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    FC Bihor

    Adrian Moisa, președinte Old Boys FC Bihor: „Interesele noastre sunt comune și dedicate exclusiv dezvoltării sportului bihorean”
    O postare apărută în mediul online pe un grup al suporterilor despre dreptul de proprietate al mărcii FC Bihor a agitat apele în rândul fanilor și a creat confuzie înaintea importantului meci de campionat cu Metalul Buzău, programat duminică, de la ora 11:00, pe Stadionul Iuliu Bodola.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Comuna Nojorid trece pe verde: Energie geotermală pentru toate instituțiile publice
    Primăria comunei Nojorid a demarat un proiect ambițios, care vizează valorificarea resurselor geotermale locale, marcând un pas important în tranziția de la sursele convenționale de încălzire către energia regenerabilă.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    FOTO-VIDEO
    Alunecare de teren sau avarie la rețeaua de apă? Orădeni disperați, după ce locuințele le-au fost grav afectate
    De mai bine de două luni, liniștea locatarilor din cartierul Podgoria a fost înlocuită de teamă, incertitudine și pagube materiale tot mai grave.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    O minoră de 15 ani a plecat de la locuința unei rude și nu a mai revenit. Ați văzut-o?
    Autoritățile au fost sesizate cu privire la dispariția copilei în noaptea de sâmbătă, 13 decembrie.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Investiție majoră în sănătate la Ștei: 26 de paturi noi, proiect în valoare de peste 11 milioane lei
    Orașul Ștei intră într-o nouă etapă de responsabilitate publică, o dată cu demararea lucrărilor la proiectul „Construire și dotare corp nou – îngrijiri paliative specializate la Spitalul Orășenesc Ștei”.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    6 bărbați acuzați de șantajarea sexuală a unui orădean cu ajutorul unui minor, condamnați la închisoare
    După un proces început în urmă cu mai puțin de 2 ani, Tribunalul Bihor a pronunțat sentința în cazul a 6 bărbați – 4 din Oradea, unul din Carei și altul din Mureș - acuzați că au șantajat sexual un orădean, folosindu-se de un minor de nici 16 ani.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.