bihon.ro Web analytics

DASO: „Nu muncești, nu primești”

DASO: „Nu muncești, nu primești”

<p>FOTO: DASO</p>
Reactualizat la:
Angajaţii Direcţiei Sociale au luat ca ţintă zona Voltaire, unde supraveghează modul în care asistaţii social din zonă prestează munci de igienizare.
Scris de Demian - Angajaţii Direcţiei Sociale au luat ca ţintă zona Voltaire, unde supraveghează modul în care asistaţii social din zonă prestează munci de igienizare.

Campania derulată de Direcția de Asistență Socială Oradea – „Nu muncești, nu primești”, începută în urmă cu un an, prin care se verifică și monitorizează zilnic activitatea de curățenie desfășurată la blocurile situate pe str. Voltaire şi străzile adiacente, continuă şi anul acesta.

Campania îi are ca destinatari pe beneficiarii de ajutor social şi de servicii de servire a hranei în regim de cantină socială din municipiul Oradea, care au stabilită prin lege obligativitatea efectuării unor ore şi acţiuni în folosul comunităţii.

Aceştia prestează, zilnic, acţiuni de igienizare a spaţiului public din vecinătatea zonei în care locuiesc, inclusiv pe malul Crişului Repede, sub coordonarea consilierilor din cadrul Serviciului Social în colaborare cu reprezentanţii RER Ecologic şi ai Primăriei Municipiului Oradea. Materialele necesare igienizării – mături, lopeţi, saci, etc, le sunt puse la dispoziţie de către Primărie.

„Cu toate că dinamica beneficiarilor nu a suferit modificări majore ca urmare a monitorizării de către DAS Oradea a efectuării orelor şi acţiunilor în folosul comunităţii, deprinderile de a realiza şi menţine curăţenia în spaţiul public din vecinătatea locuinţei sunt vizibile, dar, din păcate, doar în cazul celor care prestează acțiunile de curățenie.

Ceilalți locatari nu sunt în stare să mențină curățenia, ceea ce produce multe nemulțumiri din partea celor care muncesc în folosul comunității. În dorința de a schimba mentalități și în această zonă defavorizată, consilierii DAS Oradea sunt prezenți zilnic în zona Voltaire pentru a încuraja această categorie socială să înțeleagă că au și obligații, nu doar drepturi”, transmite DASO printr-un comunicat de presă.

În scădere

Conform acestuia, numărul dosarelor de ajutor social, în Oradea, a scăzut în fiecare an. Dacă în anul 2014 am avut o medie de 235 de dosare, în anul 2019, Oradea înregistrează un număr de 142 de dosare de ajutor social.

„Campania „Nu muncești, Nu primești!”, se adresează beneficiarilor noștri care au capacitatea deplină de muncă, rolul asistenței sociale fiind acela de a-i sprijini pe cei care nu pot munci din diverse motive – boală, dizabilitate sau sunt persoane vârstnice copii”, mai spune comunicatul DASO.

Curăţenie pe străzile din Voltaire
Foto: DASO

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pe malul defrişat: „principalul responsabil e dl. primar iar al doilea responsabil e orădeanul căruia nu-i pasă”
  3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Iele”, expoziție temporară de artă textilă
  Oana Tudose exploatează fibrele de lână de oaie prin metode tradiționale de prelucrare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primul suspect de coronavirus din Bihor este o femeie
  Bihorul se confruntă cu primul caz suspect de coronavirus. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie de 30 de ani din Bihor, dispărută. Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni au fost sesizați marți, de familia unei femei de 30 de ani din Ineu, cu privire la dispariția acesteia. 1

  Mapamond

  Austria și Croația au confirmat primele cazuri de coronavirus
  Primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Austria, în provincia Tirol, potrivit The Guardian. Premierul croat Andrej Plenković a confirmat, de asemenea primul caz de coronavirus, un pacient care e internat într-un spital din Zagreb.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nu mințiți în chestionare și nici medicul de familie că vă costă libertatea sau/și viața!
  Bihorul este primul județ unde factorii decizionali în gestionarea acțiunii anti - Covid 19 au instruit medicii de familie. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.