bihon.ro Web analytics

Datoria externă a României a crescut cu 9,6 miliarde de euro

De Dan Birta

Datoria externă a României a crescut cu 9,6 miliarde de euro

Potrivit datelor Băncii Naționale de României, în perioada ianuarie – iulie 2020, datoria externă totală a crescut cu 9.616 milioane euro.
Scris de Dan Birta - Potrivit datelor Băncii Naționale de României, în perioada ianuarie – iulie 2020, datoria externă totală a crescut cu 9.616 milioane euro.

În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 82.499 milioane euro la 31 iulie 2020 (71,4 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 12 la sută față de 31 decembrie 2019; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 iulie 2020 nivelul de 32.990 milioane euro (28,6 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 2,4 la sută față de 31 decembrie 2019.

În perioada ianuarie-iulie 2020 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 4.863 milioane euro, comparativ cu 6.038 milioane euro în perioada ianuarie-iulie 2019. În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 635 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 370 milioane euro, balanța veniturilor primare și-a redus deficitul cu 945 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 495 milioane euro.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aloha says:

  Pe zi ce trece
  Tot mai bine

  • Radup says:

   Inaca odata ciuma PNL-ista a adus indatorat Romania in detrimentul cetatenilor,si pentru veneficiul multinationalelor carore le eate sclava!NU VOTATI PNL!

 2. pnlizsh*t says:

  bravo pnl,bravo catu

 3. lazea says:

  banii imprumutati miliarde de euro se cheltuie nejustificat inutil pe prostii si idiotenii, daca asa se guverneaza pe impumuturi inutile si nejustificate atunci guvernarea este ineficienta si incompeteta.

 4. Ionel says:

  Bine ca Ceausescu nea scapat de datori apoi au venit PSD PNL si neau rezolvat 10 generati bravo hoților.

 5. Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 09.12.2021 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.