bihon.ro Web analytics

Dealul Ciuperca, muscat dar amenajat

Pe lângă proiectul de amenajare a drumului rapid Oncea – Dragoș Vodă, care va mușca din Dealul Ciuperca, un proiect municipal important pentru zona verde este „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe Dealul Ciuperca din Oradea şi în Zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar”.
Scris de erdei - Pe lângă proiectul de amenajare a drumului rapid Oncea – Dragoș Vodă, care va mușca din Dealul Ciuperca, un proiect municipal important pentru zona verde este „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe Dealul Ciuperca din Oradea şi în Zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar”.

„Dorim ca pe lângă realizarea părţii de infrastructură, proiectul să se evidenţieze şi prin promovarea habitatului natural, prin realizarea unor spaţii de agrement şi a unor zone panoramice destinate vizitatorului. Se doreşte şi realizarea unei zone viticole, ca o revenire la vechile tradiţii practicate în această zonă a oraşului, dar şi a unui punct de informare turistic. Grădina publică va fi prevăzută și cu o cascadă în trepte, care va avea la bază un lac cu nuferi”, a explicat viceprimarul Florica Cherecheş.

Partener în proiect este şi Autoguvernarea Minoritară Română din Apateu (Roman Kisebbsegi Onkormanyzat Korosszegapati).

„Valorea estimată a proiectului este de 2.000.000 euro. Bugetul municipiului Oradea pentru acest proiect este de 1.724.253 euro, din care 735.000 euro sunt contribuţia nerambursabilă, iar 989.253 euro reprezintă contribuţia proprie a municipalităţii”i, a adăugat Cherecheş.

După finalizarea documentației de către Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, dosarul va fi depus pe Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.