bihon.ro Web analytics

Decontarea concediilor medicale, în 90 de zile

Reactualizat la:
Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor informează angajatorii cu privire la noutăţile aduse de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul asigurarilor sociale, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.010/20.12.2017.
Scris de farcas - Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor informează angajatorii cu privire la noutăţile aduse de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul asigurarilor sociale, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.010/20.12.2017.

Indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă se calculează în cuantum de 80% sau 100%, după caz, din media veniturilor salariale brute realizate în ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului, la fel ca în anii precedenţi, fără a interveni fracţie de lună.

Recuperarea de către angajator a cheltuielilor reprezentând indemnizaţii se realizează în termen de 90 de zile de la data confirmării caracterului de muncă al accidentului sau bolii profesionale pentru certificatul de concediu medical iniţial, depus la casa teritorială de pensii.

Pentru certificatele de concediu medical, termenul de 90 de zile curge de la data emiterii acestuia.
Pentru certificatele de concediu medical acordate cu întrerupere între ele, termenul de 90 de zile curge de la data emiterii ultimului concediu medical.

Documente necesare

Documentele justificative necesare decontării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă sunt următoarele: cerere privind solicitarea drepturilor; centralizator privind certificatele de concediu medical aferente lunii în curs; adeverinţă privind câştigul brut realizat lunar; exemplarul 2 al certificatului de concediu medical (exemplarul de culoare roz, aferent lunii pentru care se solicită recuperarea), precum şi cele cu valoare „0” de recuperat (concediu medical iniţial suportat de către angajator); copii conforme cu originalul ale concediilor medicale completate cu codurile 02, 03, 04 şi 10 care au fost depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, după caz; copii conforme cu originalul ale Declarației D112, Anexa 1.1 şi Anexa 1.2, aferente lunii în care se plătesc veniturile/indemnizaţiile, precum şi documentul justificativ care confirmă transmiterea Declaraţiei D112; delegaţie/împuternicire salariat pentru depunerea documentelor şi copie Carte de Identitate aparţinând salariatului sau delegatului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bizonii din Salonta populează fermele din Europa
  O astfel de fermă este informatizată și constituie una dintre senzațiile din Vrancea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cocoșei la proțap, la Restaurantul SanMartin
  Iubitorii preparatelor din pui au ocazia să încerce un meniu mai deosebit. Este vorba despre „Cocoşei la proţap cu cartofi în jar, sos de usturoi şi murături”. Meniul va putea fi servit vineri, 28 februarie 2020, de la ora 18:30, la Restaurantul & pensiune SanMartin, situat în localitatea Sânmartin, B-dul Felix, nr. 12 (la intrarea dinspre Oradea pe partea dreaptă).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei luni fără permis: orădean prins de radarul polițiștilor circulând cu 123 km/h
  Polițiștii bihoreni au aplicat în ultimele 24 de ore amenzi în valoare de 61,995 lei și au reținut 11 permise de conducere.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de vânt în Bihor: rafale de până la 110 km/h
  Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață o nouă avertizare meteo pentru 27 de județe, printre care și Bihor.

  România

  26 de persoane în carantină și 2.077 de persoane monitorizate la domiciliu
  Acestea sunt ultimele cifre transmise de Guvernul României. Între timp, la Institutul Matei Balș se analizează 32 de probe prelevate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mărţişoare pentru toate buzunarele
  Mărţişorul, simbol al primăverii a început să-şi facă simţită prezenţa prin pieţe şi prin locurile mai circulate din oraş.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.