bihon.ro Web analytics

Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar

FOTO: Captură video
Reactualizat la:
Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.
Scris de Simona Drimbău - Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

Artistul de reputaţie internaţională, Mihai Moiceanu, s-a reîntors în Munţii Pădurea Craiului, pentru a realiza un nou film despre destinaţia de ecoturism aflată în judeţul Bihor. De această dată, realizatorul filmului, împreună cu echipa sa, au încercat să descopere unde se găseşte comoara din Defileul Crișului Repede, munţii Pădurea Craiului.

„Noi ştiam că, în Pădurea Craiului, se află o comoară a cărei valoare este inestimabilă. Echipa care a realizat acest film a pornit în căutarea comorii”, explică Paul Iacobaş, preşedintele Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD), partener în cadrul proiectului. „În cele din urmă, membrii acestei expediţii au descoperit că adevărata comoară a Pădurii Craiului este patrimoniul ei natural, cultural şi istoric”.

Filmul, realizat de Mihai Moiceanu, prezintă aceste valori, cea mai de preţ comoară a Pădurii Craiului.

Este un film educaţional, dedicat, în primul rând, copiilor şi tinerilor.

„Ei sunt cei care trebuie să descopere, la rândul lor, această comoară, să înveţe cum să o păstreze şi să o valorifice în mod durabil”, subliniază Andrei Acs, biolog și manager de proiecte în cadrul CAPDD Bihor.

Materialul va fi prezentat, în special, la activităţi de conştientizare, desfăşurate în şcoli, în tabere junior ranger, dar va rula şi la centrul de vizitare al defileului Crişului Repede, din Vadu Crişului și la Refugiul Belvedere din Zece Hotare, două clădiri realizate prin intremediul programului Interreg România-Ungaria. De asemenea, documentarul este accesibil publicului larg, pe canalul de youtube al Destinației de Ecoturism Pădurea Craiului:

 

Cea mai nouă peliculă, care prezintă comorile destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, este finanţată prin intermediul programului Interreg V-A Romania-Ungaria şi este realizată în cadrul proiectului „Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-maghiare”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea merge din victorie în victorie
  Declicul produs în deplasarea de la Șomcuta Mare a dat roade. De atunci, echipa antrenată de Florin Farcaș a contabilizat doar victorii, una dintre ele fiind la „masa verde”.

  BIHON Sport local

  Luceafărul a condus de două ori, dar s-a întors fără niciun punct
  La echipa bihoreană și-a făcut debutul un internațional de juniori în vârstă de 15 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  33 de agenții loto din Bihor sunt închise
  Conform anunțului făcut de Loteria Română, agențiile loto din localitățile aflate în scenariul roșu sunt închise temporar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O mamă din Oradea a așteptat 27 de ore Ambulanța solicitată pentru fiica ei. Operatoarea 112 i-a închis telefonul în nas
  Caz revoltător la Oradea. O mamă a fost nevoită să aștepte 27 de ore pentru ca un echipaj al Ambulanței Bihor să se deplaseze pentru a-i testa fiica de coronavirus, femeia fiind în imposibilitatea de a se deplasa deoarece se afla în izolare. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbat prins în flagrant în timp ce fura o bicicletă din curtea unei case din Oradea
  Polițiștii orădeni au prins în flagrant delict un bărbat de 43 de ani din Mureș, în timp ce fura o biclicletă din curtea unei case din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Art-Eco”, un mesaj colectiv prin limbaj vizual, în apărarea planetei
  La Galerii de Arta -Reperaj. Cetate s-a deschis expoziţia „Art Eco” a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.